Sterk voor Matchis! Doe jij mee?

Ieder jaar krijgen 9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker zoals bijvoorbeeld leukemie. Voor deze patiënten is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen. Stichting Matchis zoekt voor patiënten die behandeld worden in Nederland een match in het wereldwijde bestand, daarnaast coördineren en begeleiden wij donoren in Nederland tijdens het hele proces van stamceldonatie.  
Om zoveel mogelijk bloedkankerpatiënten een nieuw leven te kunnen geven zijn we dringend op zoek naar financiële steun. De kosten van registratie en typering van een donor zijn € 35. Iedere euro helpt! Met jouw actie breng je mensen op het idee om zelf stamceldonor te worden en ten tweede help je ons met jouw sponsorbijdrage.

Er zijn verschillende manieren om te helpen:

1) Start een actie. Word deelnemer van een evenement op deze pagina. Loop jij graag hard en wil je hier een uitdaging aan verbinden? Wil je met school een actie organiseren voor een goed doel? Start dan hier jouw actie en nodig iedereen die je kent uit je te steunen. Geef je een feest en weet je niets te vragen aan je gasten? Start een actie onder ‘iets te vieren’. Wil je meedoen met een ander evenement, start dan je eigen actie. Je kunt ervoor kiezen om alleen een actie aan te maken, juist een teampagina op te zetten of aan te sluiten bij een bestaand team.
2) Sponsor een deelnemer of team. Door een deelnemer of team te sponsoren via zijn/haar actie, steun je deze deelnemer(s) én stichting Matchis.  
3) Doe een algemene donatie

Als deelnemer ontvang je bij een sponsorbedrag van €70,- een sportshirt cadeau. Is je sponsorbedrag 1000 euro of hoger dan ben jij een Matchis Maatje en ontvang je het enige echte Matchis Maatje certificaat.

De opbrengst van acties wordt geheel ingezet om nieuwe stamceldonoren te werven, typeren en te registeren.

 

LET OP: je aanmelding op deze site is GEEN ticket (tenzij anders vermeld). Check de ticketverkoop op de site van het evenement. 

De opbrengst van de sponsoracties voor stichting Matchis 2020 is € 181.481,20.
We hopen van harte dit geweldige bedrag 2021 te evenaren. 

Mehr lesen Weniger lesen
Zusammen haben wir 4.202 km zurückgelegt.
Alle ansehen
Alle ansehen

Erstellen Sie eine Spendenaktion oder schließen Sie sich einem Team aus Freunden, Kollegen, Ihrer Sportmannschaft oder Klassenkameraden an. Lassen Sie sich von diesen Beispielen inspirieren.

Spendenaktion starten
Alle ansehen

ROSA MATCHIS: ROOS VERNOEMD NAAR STAMCELDONORBANK

26-07-2021 | 09:57 Sinds zaterdag 24 juli bestaat er een rode roos met de naam Rosa Matchis. Je leest het goed: de roos is vernoemd naar ons! Matchis is immers sinds 2016 de naam van de Nederlandse stamceldonorbank. De roos is speciaal gekweekt en zal over enige tijd verkrijgbaar zijn voor particulieren. Achter de Rosa Matchis zit een bijzonder verhaal. De rozenkweker Patrick Wijnhoven uit Wanssum is zelf 23 jaar geleden getransplanteerd met stamcellen door een onbekende donor. Enige tijd daarvoor werd bij de toen 28-jarige Patrick leukemie gediagnosticeerd. Na enkele behandelingen bleef er nog slechts één optie over om hem te genezen: een stamceltransplantatie. In de familie bleek geen passende donor te vinden maar uiteindelijk vond de stamceldonorbank deze wel in het buitenland. De transplantatie slaagde en Patrick kon na enige tijd verder met zijn leven. Hij trouwde en kreeg twee kinderen. Met het kweken van deze speciale Matchis roos wil Patrick het belang van stamceldonatie benadrukken en zijn dankbaarheid tot uiting brengen. De roos werd zaterdag 24 juli gedoopt in het bijzijn van medewerkers van de Stichting Matchis. De naam Rosa Matchis is officieel geregistreerd. Het betreft een tuinroos in de kleur rood. Dat was ook de wens van de kweker, die met deze kleur wil verwijzen naar de bloedkanker waarvan hij is genezen. De roos zal binnenkort verkrijgbaar zijn en ook worden geëxporteerd naar het buitenland. Een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting Matchis. Fotograaf: Frank Smedts Bij deze de link naar het artikel dat geplaatst is in de Telegraaf. Foto: Marleen Wijnen
Mehr lesen
Alle ansehen
€ 250

Anonym

27-07-2021 | 08:19 An: Ik wandel voor Matchis Wesley Overbeek, installatiebedrijf airco's