Sterk voor Matchis! Doe jij mee?

Ieder jaar krijgen 9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker zoals bijvoorbeeld leukemie. Voor deze patiënten is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen. Stichting Matchis zoekt voor patiënten die behandeld worden in Nederland een match in het wereldwijde bestand, daarnaast coördineren en begeleiden wij donoren in Nederland tijdens het hele proces van stamceldonatie.  
Om zoveel mogelijk bloedkankerpatiënten een nieuw leven te kunnen geven zijn we dringend op zoek naar financiële steun. De kosten van registratie en typering van een donor zijn € 35. Iedere euro helpt! Met jouw actie breng je mensen op het idee om zelf stamceldonor te worden en ten tweede help je ons met jouw sponsorbijdrage.

Er zijn verschillende manieren om te helpen:

1) Start een actie. Word deelnemer van een evenement op deze pagina. Loop jij graag hard en wil je hier een uitdaging aan verbinden? Wil je met school een actie organiseren voor een goed doel? Start dan hier jouw actie en nodig iedereen die je kent uit je te steunen. Geef je een feest en weet je niets te vragen aan je gasten? Start een actie onder ‘iets te vieren’. Wil je meedoen met een ander evenement, start dan je eigen actie. Je kunt ervoor kiezen om alleen een actie aan te maken, juist een teampagina op te zetten of aan te sluiten bij een bestaand team.
2) Sponsor een deelnemer of team. Door een deelnemer of team te sponsoren via zijn/haar actie, steun je deze deelnemer(s) én stichting Matchis.  
3) Doe een algemene donatie

Als deelnemer ontvang je bij een sponsorbedrag van €70,- een sportshirt cadeau. Is je sponsorbedrag 1000 euro of hoger dan ben jij een Matchis Maatje en ontvang je het enige echte Matchis Maatje certificaat.

De opbrengst van acties wordt geheel ingezet om nieuwe stamceldonoren te werven, typeren en te registeren.

 

LET OP: je aanmelding op deze site is GEEN ticket (tenzij anders vermeld). Check de ticketverkoop op de site van het evenement. 

De opbrengst van de sponsoracties voor stichting Matchis 2020 is € 181.481,20.
We hopen van harte dit geweldige bedrag 2021 te evenaren. 

Mehr lesen Weniger lesen
Zusammen haben wir 3.597 km zurückgelegt.
Alle ansehen
Alle ansehen

Erstellen Sie eine Spendenaktion oder schließen Sie sich einem Team aus Freunden, Kollegen, Ihrer Sportmannschaft oder Klassenkameraden an. Lassen Sie sich von diesen Beispielen inspirieren.

Spendenaktion starten
Alle ansehen

HDM Super Sunday voor Matchis - 31 oktober

21-10-2021 | 13:25 Vanaf november zet het team Heren 1 van hockeyclub HDM zich in om zowel binnen als buiten de club aandacht te vragen voor het belang van stamceldonatie. Het doel is dat zoveel mogelijk jonge mensen zich willen registreren als stamceldonor.  De keuze voor heren 1 om zich te verbinden aan Stichting Matchis is een logische: hun teamgenoot, Niels Blaak (29 jaar), kreeg aan het begin van het vorige hockeyseizoen te maken met chronische myeloïde leukemie, een vorm van bloedkanker. Zowel zijn topsport- als maatschappelijk carrière (gymdocent) werden in juni 2020 abrupt on hold gezet. Niels heeft dankzij een donor een stamceltransplantatie kunnen ondergaan, wat zijn leven heeft gered. "Doordat er een extra afwijking in mijn bloedbeeld geconstateerd was, kwam ik in aanmerking voor een stamceltransplantatie. Het is een zwaar en lang traject en op dit moment gaat het steeds beter met mij. Ik krijg ontzettend veel steun vanuit het team. Dit doet mij erg goed en ik probeer zelf ook waar mogelijk betrokken te blijven bij het team”, aldus Niels. Het team heeft dus van dichtbij meegekregen hoe belangrijk stamceldonoren zijn. Wervingsactie op 31 oktober Rick van den IJssel (speler heren 1), Balt Peeters (sponsor van HDM) en Pieter Smits (bestuurslid businessclub HDM) hebben het initiatief genomen om op 31 oktober een speciale wervingsactie te organiseren. Heren 1 stelt zich ten doel om minimaal 100 nieuwe stamceldonoren te weven. Tijdens ‘Super Sunday’ op 31 oktober a.s. gaat Heren 1 de warming up doen in hun Matchis-shirt, zullen er vrijwilligers van Stichting Matchis voorlichting geven over alle activiteiten en werk van het Nederlands centrum voor stamceldonoren en delen jeugdleden flyers uit aan supporters. Heren 1 als gezicht van Stichting Matchis Door Niels werd Heren 1 van de een op de andere dag geconfronteerd met de ziekte leukemie. ,,Toen het op een gegeven moment voor Niels noodzakelijk werd een stamceltransplantatie te ondergaan, is het voor ons als team duidelijk geworden dat het vinden van een passende donor voor Niels een laatste kans op leven zou zijn. Voor Niels is dit gelukkig gelukt. Helaas kan men nog niet voor iedere patiënt een perfecte match vinden en daarom is het belangrijk dat de database zoveel mogelijk potentiële donoren geregistreerd heeft staan”, vertelt Rick van den IJssel. Bij deze de link naar informatie en locatie Super Sunday   
Mehr lesen
Alle ansehen
5 €

Suske

27-10-2021 | 23:24 An: Sarah