Sterk voor Matchis! Doe jij mee?

Ieder jaar krijgen 9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker zoals bijvoorbeeld leukemie. Voor deze patiënten is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen. Stichting Matchis zoekt voor patiënten die behandeld worden in Nederland een match in het wereldwijde bestand, daarnaast coördineren en begeleiden wij donoren in Nederland tijdens het hele proces van stamceldonatie.  
Om zoveel mogelijk bloedkankerpatiënten een nieuw leven te kunnen geven zijn we dringend op zoek naar financiële steun. De kosten van registratie en typering van een donor zijn € 35. Iedere euro helpt! Met jouw actie breng je mensen op het idee om zelf stamceldonor te worden en ten tweede help je ons met jouw sponsorbijdrage.

Er zijn verschillende manieren om te helpen:

1) Start een actie. Word deelnemer van een evenement op deze pagina. Loop jij graag hard en wil je hier een uitdaging aan verbinden? Wil je met school een actie organiseren voor een goed doel? Start dan hier jouw actie en nodig iedereen die je kent uit je te steunen. Geef je een feest en weet je niets te vragen aan je gasten? Start een actie onder ‘iets te vieren’. Wil je meedoen met een ander evenement, start dan je eigen actie. Je kunt ervoor kiezen om alleen een actie aan te maken, juist een teampagina op te zetten of aan te sluiten bij een bestaand team.
2) Sponsor een deelnemer of team. Door een deelnemer of team te sponsoren via zijn/haar actie, steun je deze deelnemer(s) én stichting Matchis.  
3) Doe een algemene donatie

Als deelnemer ontvang je bij een sponsorbedrag van €70,- een sportshirt cadeau. Is je sponsorbedrag 1000 euro of hoger dan ben jij een Matchis Maatje en ontvang je het enige echte Matchis Maatje certificaat.

De opbrengst van acties wordt geheel ingezet om nieuwe stamceldonoren te werven, typeren en te registeren.

 

LET OP: je aanmelding op deze site is GEEN ticket (tenzij anders vermeld). Check de ticketverkoop op de site van het evenement. 

De opbrengst van de sponsoracties voor stichting Matchis 2021 is € 198.858
We hopen van harte dit geweldige bedrag 2022 te evenaren. 

Mehr lesen Weniger lesen
Zusammen haben wir 5.253 km zurückgelegt.
Alle ansehen
Zaterdag 18 juni 2022 gaat het weer gebeuren! Voor de 2e keer is stichting Matchis door de Lions club Bernheze gekozen als het goede doel van deze bijzondere wielertoertocht. De tocht gaat door het mooie groene hart van gemeente Bernheze, waarbij deelnemers zich als team inschrijven. In estafettevorm worden zoveel mogelijk rondes van 11 kilometer afgelegd in  een tijdsbestek van maximaal 11 uur.  Een sportieve strijd tussen de teams maar een gezamenlijke strijd tegen kanker! De organisatie van dit evenement is in handen van de Lions club Bernheze.   Het doel van Bike My Day 2022 is om met sponsoring en giften zoveel mogelijk geld op te halen voor stichting Matchis. De opbrengst van het door de teams opgehaalde sponsorgeld wordt vervolgens ingezet voor de werving, typering en registratie van stamceldonoren. Iedere donor is een kans op toekomst voor een patiënt die een stamceltransplantatie moet ondergaan. En daar doen we het voor!  Juni 2019 is er na vele uren trainen en voorbereiding door maar liefst 48 teams keihard voor Matchis gefietst. Het weer en de sfeer waren fantastisch en het belang van stamceldonatie kwam  uitgebreid aan bod. Van de ongelofelijk hoge opbrengst zijn inmiddels ruim 1600 stamceldonoren geregistreerd. Hoe mooi zou het zijn om het aantal teams en de opbrengst in 2022 te evenaren?    Wil jij Juni 2022 meefietsen in Team Matchis? Stuur dan een mailtje naar contact@matchis.nl Inschrijven met een eigen team kan natuurlijk ook. Je kunt een teamactie aanmaken op Sterk voor Matchis of  de site van de organisatie van Bike my Day. De teller op jouw teampagina om mee te kunnen doen aan deze dag moet 1 juni op minimaal €250 staan. Een team mag uit maximaal 5 deelnemers bestaan. Hiervoor ontvang je van de organisatie een startpakket dat bestaat uit: Stuurbordjes met tijdregistratie chips en tyraps Consumptie- lunch en dinerbonnen Routekaartje Dagprogramma Actuele informatie vind je op de website van Bike my Day.  "Afzien en doorzetten, álles geven en grenzen verleggen. Fysiek en mentaal. Dat is precies wat patiënten, die een stamceltransplantatie ondergaan, moeten doen. De sportieve strijd die de teams 18 juni  gaan leveren is een kleine opgave in vergelijk met de lange weg die patiënten moeten doorstaan". 
Alle ansehen

Erstellen Sie eine Spendenaktion oder schließen Sie sich einem Team aus Freunden, Kollegen, Ihrer Sportmannschaft oder Klassenkameraden an. Lassen Sie sich von diesen Beispielen inspirieren.

Spendenaktion starten
Alle ansehen

Wandelen in havensteden - uitreiking eerste exemplaar

16-05-2022 | 11:41 Op de tweede Maasvlakte in Rotterdam werd vrijdag 13 mei het eerste exemplaar van de nieuwe wandelgids met de naam ‘”Wandelen in havensteden” uitgereikt.  De bijeenkomst vond plaats in Futureland, het informatiecentrum van Havenbedrijf Rotterdam op de Maasvlakte. Tijdens deze presentatie mocht Frans Paymans als vertegenwoordiger van stichting Matchis een cheque van de donatie ter grootte van € 1.500,00 in ontvangst nemen. Hans en Kees hebben van dichtbij meegemaakt hoe belangrijk en levensreddend een stamceltransplantatie kan zijn en doneren van ieder verkocht exemplaar 1 euro aan stichting Matchis.  Een ontzettend mooi gebaar van de broers Hans en Kees Volkers. Het prachtige boek is o.a. te koop bij bol.com. Wandelen in havensteden, Hans Volkers | 9789078641988 | Boeken | bol.com Samenvatting boek In negen historische havenwandelingen, in lengte variërend van 8 tot 13 kilometer, nemen de gebroeders Volkers ons mee naar Nederlandse zeehavens: van Amsterdam Noord tot Rotterdam Heijplaat, van het vergeten Vlaardingen tot Nieuwediep en het verguisde Delfzijl tot Vlissingen, van het spuugmooie IJmuiden tot het pittoreske Harlingen en Dordrecht. Van vergane glorie tot bruisend havenleven: soms rauw en ongepolijst, soms verstild en lieflijk, maar altijd schilderachtig. Weg met de saaie bospaden! Dit is voor wandelaars die houden van uitwaaien, het gekrijs van meeuwen, de geur van zeewater en stookolie, het schuren van scheepsstaal langs kademuren, van struinen door havenbuurten, van dijken en sluizen, strand- en zeegezichten, van haring en kibbeling en een stukje Atlantikwall toe. En: je komt nog eens ergens!  
Mehr lesen
Alle ansehen
10 €

Peter

29-06-2022 | 12:27 An: Rees naar Baarn Goed bezig voor een goed doel!