Sterk voor Matchis! Doe jij mee?

Ieder jaar krijgen 9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker zoals bijvoorbeeld leukemie. Voor deze patiënten is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen. Stichting Matchis zoekt voor patiënten die behandeld worden in Nederland een match in het wereldwijde bestand, daarnaast coördineren en begeleiden wij donoren in Nederland tijdens het hele proces van stamceldonatie.  
Om zoveel mogelijk bloedkankerpatiënten een nieuw leven te kunnen geven zijn we dringend op zoek naar financiële steun. De kosten van registratie en typering van een donor zijn € 35. Iedere euro helpt! Met jouw actie breng je mensen op het idee om zelf stamceldonor te worden en ten tweede help je ons met jouw sponsorbijdrage.

Er zijn verschillende manieren om te helpen:

1) Start een actie. Word deelnemer van een evenement op deze pagina. Loop jij graag hard en wil je hier een uitdaging aan verbinden? Wil je met school een actie organiseren voor een goed doel? Start dan hier jouw actie en nodig iedereen die je kent uit je te steunen. Geef je een feest en weet je niets te vragen aan je gasten? Start een actie onder ‘iets te vieren’. Wil je meedoen met een ander evenement, start dan je eigen actie. Je kunt ervoor kiezen om alleen een actie aan te maken, juist een teampagina op te zetten of aan te sluiten bij een bestaand team.
2) Sponsor een deelnemer of team. Door een deelnemer of team te sponsoren via zijn/haar actie, steun je deze deelnemer(s) én stichting Matchis.  
3) Doe een algemene donatie

Als deelnemer ontvang je bij een sponsorbedrag van €70,- een sportshirt cadeau. Is je sponsorbedrag 1000 euro of hoger dan ben jij een Matchis Maatje en ontvang je het enige echte Matchis Maatje certificaat.

De opbrengst van acties wordt geheel ingezet om nieuwe stamceldonoren te werven, typeren en te registeren.

 

LET OP: je aanmelding op deze site is GEEN ticket (tenzij anders vermeld). Check de ticketverkoop op de site van het evenement. 

De opbrengst van de sponsoracties voor stichting Matchis 2020 is € 181.481,20.
We hopen van harte dit geweldige bedrag 2021 te evenaren. 

Lees meer Lees minder
Wij hebben samen al 2.366 km afgelegd
Bekijk alle
Bekijk alle deelnemers

Schrijf je in of doe mee met je team, je collega's, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor!
Aansluiten bij een huidig evenement kan natuurlijk ook. Zoek je voorbeelden van inspirerende acties die eerder plaatsvonden klik dan hier

Start je actie
Bekijk alle

De Matchis Lentewandeling

01-03-2021 | 17:06 Al meer dan 60 deelnemers hebben zich aangemeld om op zaterdag 10 april de Matchis Lentewandeling te lopen! ☀🚶‍♀️ Veel deelnemers hebben een bijzondere, persoonlijke reden om zich in te zetten voor Matchis. Zo ook de zussen Eline en Hester, die meedoen voor hun zusje Marion. "Een dag voor Kerst kregen we te horen dat Marion acute leukemie heeft. Een aantal dagen later trouwde ze vervroegd met haar fantastische man en op 1 januari startte haar eerste chemo. Inmiddels is de tweede kuur ook al achter de rug. Ons zussenbloed is onderzocht op een match, maar helaas. Toch willen we graag iets doen!" Bekijk de actie van de zussen hier Er zijn nog veel meer mooie verhalen van medewandelaars te lezen op deze actiepagina. Wat zijn we blij met jullie allemaal!    Kun jij ook niet wachten op de lente? Loop op zaterdag 10 april mee met de Matchis Lentewandeling! Wandel coronaproof een mooie route in je eigen omgeving en help mee stamceldonatie op de kaart te zetten en zo levens te redden. Deelname kost 10 euro per persoon. Alle deelnemers ontvangen de speciale Matchis pet. De opbrengst van de lentewandeling komt volledig ten goede aan het vinden van nieuwe stamceldonoren.  
Lees meer
Bekijk alle
€ 35

Anoniem

08-03-2021 | 19:46 Aan: Trotse zussen van stoere broer