Ik wandel voor Matchis

Dit is de actie van Ben van Beuningen
van totaal € 7.000 (60%)
Mijn naam is Ben van Beuningen ik wil mijn ervaring delen.
Met name wat mij afgelopen jaren heeft bezig gehouden om de Vierdaagse te lopen voor een goed
doel. Mijn zoon Sam liep 12 jaar geleden stage op het Radboudumc afdeling Hematologie.
Daar kwam te spraken dat de Stamceldonorbank wandelaars zocht. Met als doel de naamsbekend-
heid te vergroten en om geld in te zamelen om nieuwe donoren te registreren. Dit was voor mij een
reden om dit doel te steunen en ben mij daarvoor gaan inzetten.
 
Want ik vind het belangrijk dat er voor iedere patiënt een donor is. Iedere patiënt die afhankelijk is van een stamceltransplantatie om verder te kunnen leven, heeft in mijn beleving recht om stamcellen te krijgen.
Al heb je een kelder vol met goud liggen, als er geen passende donor gevonden wordt is het goud niets
waard. Stamcellen zijn niet te koop, die geven wij aan elkaar.
 
Jaarlijks hebben wij een bijeenkomst waar ex-patiënten, die stamcellen hebben ontvangen, hun verhaal vertellen. Dat is voor mij altijd zeer ontroerend, ik heb dan de tranen in mijn ogen staan. Ik ben dankbaar dat ik iets voor deze patiëntengroep kan betekenen.
 
Als ik bij mensen kom die mij al jaren sponsoren, krijg ik vaak te horen, ‘wij hadden het afgelopen week nog over jou’! ‘Ben zal binnenkort wel weer komen voor zijn jaarlijks sponsorgeld actie voor de vierdaagse’! Dit welkom is voor mij steeds weer een motivatie om ermee door te gaan.
 
Ik zet mij sinds 2008 in voor de Stam­celdonorbank en heb tot nu toe ruim € 48.000,-  overgedragen aan de stichting.
Van dit bedrag zijn heel veel nieuwe donoren geregistreerd en daar ben ik trots op.

 

“IEDER MENS HEEFT RECHT OP GENEZING”

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
04-07-2019 | 17:06 De Dagopvang en soos van Ewijk bedankt Ben voor vele uurtjes koken en heerlijke maaltijden. Succes met de Vierdaagse!
28-06-2019 | 22:08
27-06-2019 | 14:26 anonieme donatie van 2 zeer betrokken sponsors
26-06-2019 | 13:34 Opbrengst donaties van 37 betrokken mensen uit Beuningen en omgeving die de Vierdaagse actie al jaren steunen.
25-06-2019 | 22:51 Donatie 8x100
Bekijk alle

Actie de Bloemstylist 2.0 Nijmegen

13-07-2019 | 18:32 Vandaag wil ik jullie aandacht vragen voor het volgende.. Volgende week start de Nijmeegse vierdaagse, al heel veel jaren loopt mijn schoonvader Ben van Beuningen deze mee. Het bijzondere is dat hij loopt voor het goede doel, namelijk voor de stamceldonorbank Stichting Matchis. Hiervoor haalt hij elk jaar een behoorlijk bedrag op doormiddel van sponsoren. Uiteraard sponsoren wij hem ook elk jaar. Nu lijkt het mij zo leuk om ook via de winkel een bijdrage te kunnen leveren.. dus vanaf vandaag hebben wij een collecte bus staan, elke bijdrage is welkom. Ook zal ik vandaag voor elk verkocht boeket €1,- in de collectebus doen!! SAMEN STAAN WE STERK!! De BloemistStylist  
Lees meer