Het mooiste cadeau...

Fijke Hoogendijk
Participant page closed You can't donate anymore
from € 1.000 (134%)

Dit ben ik met mijn oom Theo op het feest ter ere van zijn 40ste verjaardag. Inmiddels zijn we 20 jaar verder en zou hij dit jaar 60 jaar zijn geworden zijn. Jammer genoeg mocht het niet zo zijn en is hij op 27 oktober 2004 op 44-jarige leeftijd overleden. Binnenkort word ik zelf 42 en kom ik steeds dichterbij het moment dat ik ouder word dan hij ooit heeft mogen worden. Theo was een soort grote broer voor mij, en dankzij een stamceltransplantatie hebben we nog 2 mooie jaren "bonustijd" met hem gehad waarin hij nog veel met ons heeft kunnen ondernemen. Dat is voor hem en ook voor ons heel belangrijk en waardevol geweest, en we koesteren de herinneringen aan de tijd die we met hem hebben gehad.

Zet het om in iets goeds!
Ik ben zelf orgaandonor sinds mijn 9e en dankzij Theo intussen ook al jaren stamceldonor. Jammer genoeg ben ik nog nooit opgeroepen vanwege een goede match. Want ik denk dat "leven" het mooiste cadeau is dat je iemand kunt geven, en ik zou het heel bijzonder vinden als ik dat voor iemand anders zou kunnen betekenen.
Bij een perfecte match doneer ik stamcellen via mijn bloed of een beenmergpunctie (onder narcose, dus geen pijn). Ik merk dat er nog veel onwetendheid is over stamceldonatie/stamceltransplantatie en ik wil graag mijn steentje bijdragen om dat te veranderen. Om Theo's 60ste verjaardag te gedenken en om mijn eigen verjaardag in coronatijd toch een bijzonder tintje te geven heb ik besloten om mee te doen aan de Matchis winterwandeling om zo geld in te zamelen. Dus: dit jaar geen cadeau's, maar graag een donatie! Ook als je me normaal gesproken geen verjaardagscadeautje geeft ;-)

Wat houdt het in?
Ik ga op 12 december wandelen om geld in te zamelen voor Matchis. Je kunt óf alleen doneren, óf ook gezellig meelopen. Alleen een stuk(je) meelopen kan natuurlijk ook. Natuurlijk geheel coronaproof! Met iedereen die meeloopt ga ik proosten op het leven. En als het lukt qua route ga ik tijdens mijn wandeling langs bij een aantal sponsoren. Ik zou het enorm op prijs stellen als je een donatie wilt doen. De opbrengst komt ten goede aan de stichting Matchis, om nieuwe stamceldonoren te werven, typeren en te registeren. Zo'n stamceltransplantatie kan dus letterlijk iemands leven redden, en voor de pechvogels onder ons (zoals Theo) kan het in elk geval zorgen voor nog wat extra bonustijd. Sommige mensen zijn afhankelijk van stamcellen van een donor, en daarvoor zorgt de stichting Matchis. Dus... geef mij en iemand anders het mooiste cadeau dat er is! <3

P.S.: geïnspireerd? Word ook stamceldonor

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

View all
€ 100 25-11-2020 | 12:12
€ 5 20-11-2020 | 20:56
€ 30 05-11-2020 | 18:47
€ 5 04-11-2020 | 23:01
€ 10 04-11-2020 | 15:48