Jellina voor Matchis

Dit is de actie van Jellina Huitema

( Lid van team: Wandelende dokters )

Deelnemer is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 200 (152%)

Vorig jaar ben ik besmet geraakt met het Vierdaagse virus en heb ik voor de eerste keer de Vierdaagse uitgelopen. Samen met drie anderen hebben we ruim €1000,- opgehaald voor Matchis, een resultaat waar we erg trots op waren! Dit jaar ga ik opnieuw de Vierdaagse lopen met Charlaine en uiteraard willen we dit weer voor een goed doel doen.

Net als vorig jaar heb ik gekozen om voor Matchis te lopen. Matchis is een relatief onbekend goed doel, maar daarom zeker niet minder belangrijk! Matchis is de nationale stamceldonorbank en zorgt ervoor dat er voor patiënten die een stamceltransplantatie moeten ondergaan, een geschikte match is. Een stamceltransplantatie is voor deze mensen vaak een verschil tussen leven en dood. Dit klinkt heel mooi in theorie, maar voor heel veel patiënten is er geen geschikte match te vinden, omdat er nog niet genoeg stamceldonoren zijn. Het is dus erg belangrijk dat meer mensen zich aanmelden als stamceldonor, zodat nog meer patiënten kunnen worden geholpen! Aanmelden als donor is simpel, je hoeft namelijk alleen eenmalig met een wattenstaafje wat wangslijmvlies af te nemen! Dit wordt verwerkt en wordt gebruikt om te bepalen of je een geschikte donor zou kunnen zijn. Helaas kost het verwerken ongeveer €35,- per nieuwe potentiële donor. Vorig jaar hebben 80.000 nieuwe donoren zich aangemeld, om dit allemaal te verwerken is dus behoorlijk wat geld nodig. 

Om Matchis een handje te helpen met het financieren van de verwerkingskosten van de nieuwe donoren, willen we jullie vragen om een kleine bijdrage te leveren via deze site! Je kunt doneren aan ons team, 'de wandelende dokters', of individueel aan Charlaine of mij. 

Alvast heel erg bedankt!!

 

P.S. Als je meer informatie wilt over stamceldonatie of je wilt aanmelden als stamceldonor, kan dit via de volgende link:   https://www.matchis.nl/?gclid=Cj0KCQjwoInnBRDDARIsANBVyAS41pO1FL-YZetYooVx8WE9We0i1TPa2HsA4LFCXSFPu8iBI6h70QkaAveHEALw_wcB

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 5 16-07-2019 | 18:23 Heel veel succes toppers!
€ 5 13-07-2019 | 17:37
€ 50 26-06-2019 | 15:25 super dat je dit doet Jellina! succes heit en mem
€ 25 19-06-2019 | 16:21
€ 20 13-06-2019 | 21:16