Inzamelactie van Jonathan Visser

Jonathan Visser

( Member of team: Jonathan en Femke  )

Closed You can't donate anymore
from €100 (80%)

Verspreiding van informatie en werving van nieuwe donoren vinden wij heel belangrijk. Voornamelijk jongeren. Want hoe jonger de donor, hoe gezonder de cellen. Onderzoek naar nieuwe manieren en het toevoegen van nieuwe donoren aan het register is van levensbelang. Daarom proberen we met deze actie geld in te zamelen voor Stichting MatchIs.

Hieronder volgt nog wat informatie over stamcellen:

Een patiënt met leukemie of een andere ernstige bloedziekte kan genezen dankzij de gezonde stamcellen van een donor. Nog steeds is het niet mogelijk om voor elke patiënt op tijd een passende stamceldonor te vinden. De kans op een donor binnen de familie van de patiënt is slechts 30%. Als er geen familiedonor is, gaat Matchis op zoek naar een niet-verwante donor. 

Alle niet-verwante stamceldonoren die in Nederland wonen staan bij Matchis geregistreerd. Alle stamceldonoren wereldwijd staan in de internationale databank BMDW (Bone Marrow Donors Worldwide). De donoren staan anoniem met landcode nummer (NL-nummer) in de internationale databank.

Matchis zoekt in de wereldwijde donorbank naar een matchende donor. De kans dat er een goede match is tussen een niet-verwante donor en een patiënt is enorm klein. Daarom is het belangrijk dat er heel veel donoren geregistreerd staan. Jouw aanmelding is van levensbelang!

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

View all
€5,69 09-04-2021 | 20:48
€20 07-04-2021 | 16:10 Geef tot het niet meer nodig is!
€20 06-04-2021 | 20:24 Een echt goed doel! moet je altijd steunen.
€25 06-04-2021 | 19:08
€10 15-03-2021 | 20:16