Aan de wandel voor MATCHIS in Heumensoord

Judith van Schijndel

( Ticket | Lid van team: Team Judith en Jopie )

Nog te gaan

Qr
van totaal € 100 (10%)

Op 27 september 2019 heb ik na 13 jaren van ziek zijn, stamcellen ontvangen van een anonieme donor middels een allogene stamceltransplantatie. Wij hadden een 10 uit 10 match!

Een spannende tijd was het wel, want ondertussen droeg mijn schoonzusje onze biologisch eigen zoon (via hoogtechnologisch draagmoederschap). Ik mocht namelijk vanwege mijn beenmergaandoening en daarbij de ernstig hoge bloedingsneiging niet zelf zwanger worden, maar mijn eicellen hebben ze wel kunnen gebruiken.

De stamceltransplantatie werd nog ingezet voor de geboorte van onze zoon. Het was daarmee de vraag of ik bij de bevalling aanwezig zou kunnen zijn, of uberhaupt de bevalling mee zou kunnen maken...

Maar dankzij de stamcellen van mijn anonieme donor heb ik mijn zoon geboren zien worden en kan ik nu al 11 maanden volop genieten van mijn gezin! Dankzij hem of haar heb ik weer een kans gekregen op een nieuw en langer leven en kan ik voorzichtig weer uitkijken naar de toekomst.

Ik ben een jaar verder en het gaat goed met me. Maar wat was het een zwaar jaar. Het is nu zo bijzonder om te zien dat die donorcellen het goed doen in mijn lichaam!

Met deze actie brengen we het levensbelang en de noodzaak voor meer stamceldonoren onder de aandacht, zodat meer mensen ook een 10 uit 10 match kunnen vormen.


Wandel jij in je eigen omgeving mee? Want samen staan we sterk!! 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 10 07-10-2020 | 15:24