Scan Covery Trial "Team Koenen"

Nicolette Koenen
Closed You can't donate anymore
Normal d8da2f4a8de43e72da4083f79e8826df489f724e
from € 100 (5127%)

05-01-2018  Dat was de datum dat Paul en ik ons avontuur aan zouden gaan door mee te rijden met de ScanCoveryTrial 2018…..

Alleen in augustus 2017 werd ons leven volledig op zijn kop gezet, onze dochter Susanne kreeg leukemie, ALL…

Een heel behandelplan onderging ze in het Radboud, chemo’s prednison chemo’s , alles kwam voorbij…

Totdat de hematologen met ons een gesprek hadden en voorstelde om onze zoons Bas en Jan te laten onderzoeken om te kijken of zij een eventuele match hadden met Susanne voor eventuele stamceltransplantatie…..

Wat is een match?

Wat is stamceltransplantatie?

Wat willen ze met Bas en jan?

Wat is Matchis??

Alles komt voorbij, 1000 en 1 vraag heb je, en wat klinkt het allemaal eng, wat heftig!

Maar waar hoop is, ga je ervoor!

Dus zo gezegd zo gedaan, Bas en Jan werden gecheckt, tot dat wij een super bericht kregen dat Bas 100% match was(is), met Susanne en dat ze graag met hem verder wilde zodat hij donor zou kunnen worden van Susanne!

Hoe mooi is dat!

Bas werd gescreend, en 100% goed bevonden om donor te worden en zijn van Susanne.

Zo kwamen wij in contact met Matchis.

Maar… de Trial stond ook nog steeds op de agenda……. Wat gaan we doen?

Paul wilde nu perse gaan, en wel rijden met als goede doel MATCHIS!

Als er maar 1 van de twee thuisblijft , zei de hematoloog, zo bleef ik thuis bij Susanne.

Wat hebben wij toen, door de omstandigheden ook natuurlijk Matchis op de kaart gezet en een groot geldbedrag binnen gehaald voor Matchis!

In Maart 2018 onderging Susanne de stamceltransplantatie, met enorme dalen maar ook echt wel pieken!

Tot het moment aanbrak dat het zichtbaar werd dat Bas zijn cellen volledig in beeld waren bij Susanne , hoe goed is je uitslag dan !

Maar ook, en zeker niet onbelangrijk, hoeveel GELUK heeft ze gekregen en hoe dankbaar zijn wij hiervoor!

Nu is het 2 jaar verder, en nooit gedacht dat ik, Nicolette, ooit de ScanCoveryTrial zou gaan rijden….

Jawel hoor! Zelfs de andere 4 teams die in 2017 meereden gaan nu ook weer mee, om voor mij de ScanCoveryTrial onvergetelijk te maken!

Voor mij vanzelfsprekend dat ik 100% weer voor Matchis wil gaan rijden , wat Paul en ik, vader en moeder van een donorgever en een donorontvanger weten als geen ander hoe belangrijk stamceltransplantatie is!

En daarbij, en dat mag ik duidelijk van Bas benoemen, Het stelt niks voor om Donor te zijn, “dat 1ne prikje hier , en die “dialyse” daar, boeien, je geeft een ander weer zijn/haar leven met jouw stamcellen!

Daarbij wil ik ook wel graag gezegd hebben dat ik ook wel aan Maarten van der Weijden Foundation gedacht heb, en juist puur ook om zijn levensvisie (als ik dat zo mag noemen)….

Alles is afhankelijk  van “geluk”,  ik besef me dat heel goed…..

En wij willen graag iedereen dat GELUK wensen, en proberen dat zo op deze manier MATCHIS nog meer bereik te geven dan dat het al heeft!

Hopende op nog veel meer donoren!

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

View all
€ 5.022,41 13-02-2020 | 14:51 Opbrengst van vele lieve mensen die het werk van stichting Matchis en het fantastische initiatief van familie Koenen van harte steunen!
€ 10 28-12-2019 | 20:54
€ 25 09-12-2019 | 18:03 Heel veel succes samen! En hopelijk halen jullie een mooi bedrag op.
€ 25 08-12-2019 | 21:24 Super dat jullie je voor dit doel inzetten 👍
€ 15 02-12-2019 | 21:58 Heel veel succes !
View all

Fantastische opbrengst Scan Covery Trial!

13-02-2020 | 15:31 Paul en Nicolette hebben januari jl. meegedaan aan de ScanCoveryTrail, een autotoertocht door Scandinavië. Hun motivatie om stichting Matchis als goed te kiezen heeft Nicolette hier heel mooi omschreven.  Vandaag mocht Matchis bij Echte Bakker Koenen in Westervoort de cheque in ontvangst nemen. De opbrengst van de Scan Covery Trial “Team Koenen” is geweldig! Onze dank gaat uit naar de inzet, enthousiasme en betrokkenheid van Paul, Nicolette en familie. Zonder deze toppers, die vele uren besteedt hebben aan de organisatie rondom en tijdens de Trial, was dit niet mogelijk geweest. Daarnaast gaat onze dank uit naar de vele sponsoren. De opbrengst van de actie gebruiken wij voor de werving, typering en registratie van  nieuwe stamceldonoren. Hiermee helpen we in de toekomst nog meer patiënten om een passende donor te vinden!   
Read more