Fietsen om mijn eigen zoon en medemensen te helpen genezen van kanker!

Dit is de actie van Oswin de Jong
Deelnemer is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 7.500 (126%)

Lieve vrienden, bekenden, kennissen, collega's en connecties,

Onze oudste zoon (21) is op dit moment al >4,5 jaar meer dan keihard aan het vechten om van die verschrikkelijke ziekte Acute Lymfatische Leukemie (ALL) af te komen. Na drie jaar intensieve behandeling met vele chemo's en andere nare middelen is hij medio 2017 "schoon" verklaart. Vanaf die tijd regelmatig voor de controlemomenten naar het UMC Groningen. In september 2018 komen er helaas weer gezondheidsklachten. De diagnose leukemie wordt eind oktober weer gesteld door de artsen in het Radboud UMC, het is weer terug gekomen! Een onzekere en heftige periode met een nog zwaardere behandeling volgt. Meteen komt een stamcelransplantatie ter sprake, dit is de enige behandeling voor volledige genezing....Onze andere kinderen werden getest of ze donor voor hun oudere broer konden zijn, maar zij waren beide geen match. Dat bericht sloeg in als een bom. De volgende stap is een onbekende donor. UMC Radboud heeft St. Matchis benaderd voor het zoeken naar een donor in hun database. We waren allemaal zo ontzettend blij en opgelucht dat er een stamceldonor werd gevonden en de opname voor de stamceltransplantatie in de beeld kwam. De behandeling, chemotherapie en immunotherapie, sloeg goed aan en de opname voor de transplantatie stond gepland voor maandag 28 januari jl.  Maar weer een tegenslag, weer enorme pijnklachten en opgezette klieren. De leukemie steekt ondanks de behandeling toch de kop weer op!  Eind januari zijn ze gestart met een andere immunotherapie, in deze behandeling zit hij nu middenin. We weten nu niet wat deze behandeling nu doet, het is een erg spannende tijd. Over een aantal weken volgt er weer een petscan en mogelijk een biopt van de klieren. Tot dan is het allemaal onzeker. Hopelijk dan eindelijk het bericht dat hij schoon genoeg is om de stamceltransplantatie aan te gaan en verder kan gaan met zijn herstel!!!  En onze grootste wens is dat onze kanjer na zo een lang traject eindelijk weer eens een keer verder kan gaan met zijn jonge leven. Een toekomst op kan bouwen KANKERVRIJ!!!

 

BIKE MY DAY/SAMEN STERK VOOR MATCHIS

Toevallig kwam ik eind 2018 de actie Bike my Day tegen op internet. Na mailcontact kwam ik vervolgens in het Radboud UMC persoonlijk in gesprek met Margot van den Akker van Matchis. We spraken over Matchis en de actie van Bike my day van 22 juni 2019 aanstaande. Ik ben zelf een fanatieke fietser, dus spraakstof genoeg. Een 11 uur durende racefietsestafette samen met je team en nog veel meer teams en daarmee zoveel mogelijk rondjes te fietsen om geld in te zamelen. Ze bood mij spontaan een plaats aan in haar team 'Matchis'. Hier hoefde ik echt niet lang over na te denken en stemde spontaan in! Ik schoot er een beetje vol van en had er ook meteen zin in. Datgene waar wij voor onze zoon zo op zitten te wachten, hier mag ik mij voor inzetten! Wauw wat een heerlijk gevoel en het raakt me zo diep, ook nu ik dit weer type krijg ik het weer warm!

Door een steentje bij te dragen hoop ik veel geld binnen te halen voor Matchis, zodat zij dit mooie, dankbare en o zo belangrijke werk kunnen blijven voortzetten. Ik hoop zo van harte dat onze eigen zoon en natuurlijk vele anderen geholpen kunnen worden om te genezen! Voor velen is een transplantatie de enige kans om te kunnen overleven!!!

Meer motivatie heb ik niet nodig om me in te kunnen zetten op 22 juni 2019 en kijk er al erg naar uit!  Ik fiets dan ook met mijn hele ziel en zaligheid en met alle liefde het sponsorgeld bij elkaar. En ik hoop zo dat het een mega bedrag gaat worden!

Het streefbedrag is puur een indicatie. Het mag en ik zou het natuurlijk erg mooi vinden dat dit bedrag vele malen hoger uitvalt..

 

BEDANKT ALVAST VOOR JULLIE STEUN!

 

Groetjes Oswin

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 25 23-06-2019 | 16:53
€ 25 21-06-2019 | 16:55
€ 759,85 19-06-2019 | 20:55
€ 10 19-06-2019 | 17:16
€ 15 18-06-2019 | 22:57
Bekijk alle

Een mooie statiegeldactie met Matchis als het goede doel!

20-06-2019 | 12:48 Fijn te zien dat jullie supermarkt de klanten de gelegenheid hebben gegeven hun lege-flesen-statiegeld bonnen achter te laten in de collecte-bussen van Stichting Matchis.  Dank voor jullie medewerking! Jullie zijn een goed voorbeeld voor andere supermarkten!    
Lees meer