Peter van Halteren "Sterk" voor Matchis

Peter van Halteren
Deelnemer is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 4.200 (141%)

Peter loopt in november de NY Marathon en dat doet hij niet alleen voor de leuk, maar ook voor een goed doel: Matchis. Steun jij hem?

Stamceldonor. Ik had er al wel eens over nagedacht maar nog niet de stap gezet. Toen las op Facebook een bericht van iemand die is hersteld dankzij de stamcellen van een ander. Het raakte me en ik besloot het niet langer uit te stellen en mij te laten registreren als donor.

Niet lang daarna werd ik in mijn directe omgeving geconfronteerd met de noodzaak van stamceltransplantatie. Bij een collega werd leukemie geconstateerd. Zijn broer bleek een match. Helaas is dit meestal niet het geval. Slechts in 30% van de gevallen wordt er een donor binnen de familie gevonden. Als er geen familiedonor is dan gaat Matchis op zoek naar een niet-verwante donor in de wereldwijde databank. De kans op een match is hierbij erg klein. Juist daarom is het zo belangrijk dat zo veel mogelijk mensen zich laten registreren.

Daarnaast heeft de marathon stiekem altijd op mijn bucketlist gestaan maar dat vraagt natuurlijk wel de nodige tijd toewijding en voorbereiding. Er was dan ook altijd wel een excuus te verzinnen om het niet te doen. Toen de mogelijkheid zich voordeed om een marathon te lopen en daarbij tegelijkertijd een goed doel te kunnen steunen, kon ik geen smoesjes meer verzinnen.

De marathon is natuurlijk pas geslaagd als ik A) zoveel mogelijk mensen over kan halen om zich te laten registreren en B) zoveel geld weet binnen te halen voor dit mooie goede doel. Wil je mij steunen? dat kan!

 

 

 

 

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 13 04-12-2019 | 08:40 Ik hoop dat vele mijn voorbeeld volgen!
€ 100 19-11-2019 | 17:25
€ 42,50 12-11-2019 | 09:42 op naar de volgende match(is) goed gedaan
€ 15 10-11-2019 | 19:30
€ 10 04-11-2019 | 19:32
Bekijk alle

Deze uitdaging kan van de bucketlist!

04-11-2019 | 10:03 Peter, van harte gefeliciteerd met het uitlopen van de marathon van New York! Namens Matchis willen we jou heel hartelijk bedanken voor je geweldige inzet; door het dragen van het shirt wordt onze bekendheid alleen maar groter! En met het door jou geworven enorme sponsorgeld kunnen wij weer meer patiënten helpen die op een geschikte stamceldonor wachten.  Team stichting Matchis      
Lees meer