Acties 2018

ScanCoveryTrial (5 januari 2018)

De ScanCoveryTrial gaat in één week tijd kris kras door het prachtige Scandinavië. Tijdens deze week
wordt er ruim 7.000 kilometer gereden en dat onder omstandigheden met veel sneeuw, ijs en
temperaturen welke kunnen dalen tot wel min 47 graden Celsius. Sponsoring kon door middel van: 

  • Naam en/of bedrijfslogo op de zijkant de auto 150 X 300 mm met vermelding op Facebook €150.-
  • Naam en/of Bedrijfslogo op de zijkant van de auto 600 x 400 mm met vermelding op Facebook € 350.-
  • Naam en/of Bedrijfslogo op een prominente plaats op de auto 600 x 400 mm met vermelding op Facebook € 500.-
  • Naam en/of Bedrijfslogo groot op motorkap met vermelding op Facebook € 1000.-

We streefden ernaar om een mooi bedrag op te halen voor dit belangrijke doel. Met 7 donateurs is het fantastische bedrag van €15.897,= opgehaald.

Match! Hardlopen en Winters landschap tijdens de Midwinter Marathon Apeldoorn ( 4 februari 2018)

A goal without a plan is just a wish. Wij DOEN! Onze energie is gericht op de 25 kilometer tijdens de midwintermarathon in Apeldoorn. Een enorme uitdaging die we aangaan voor het goede doel. Geld dat we inzamelen gaat naar Stichting Matchis - die met stamceltransplantatie levens kan redden. Dus: wij lopen voor hen voor wie leven niet vanzelfsprekend is.  Marco, Stephanie en Limke ontvingen steun van 44 donateurs, totaal hebben zij  €2.544,= opgehaald. Wauw.. geweldig!

REFS ROAD TRIP ( 17 februari 2018)

Wij zijn vier voetbalscheidsrechters uit de regio Nijmegen die van 17 tot en met 19 februari actief zijn als scheidsrechter op het City of Las Vegas Mayor& Cup tournament. Voor ons een unieke ervaring in een bijzondere stad in de Verenigde Staten. Op onze Facebook-pagina @refsroadtrip is het mogelijk ons te volgen. Deze reis is voor ons een unieke ervaring en wij zijn ons daarvan bewust en daarom zetten wij ons in voor de stichting Matchis. We zullen op serieuze maar ook ludieke wijze aandacht vragen. Wil jij (een klein beetje) mee op reis en stichting Matchis steunen? Met hulp van 19 donateurs is € 728,= opgehaald. Super!!

Benefietconcert No Direction (10 maart 2018)

Frontman Hans van Doorn van de band No Direction, heeft in september 2017 een stamceltransplantatie ondergaan om de gevolgen van een zeldzame bloedziekte (myelofibrose) te keren. Helaas heeft zijn lichaam op 16 februari de strijd opgegeven. Zijn bandgenoten, wilden hem en zijn gezin een steuntje in de rug geven door op 10 maart een
benefietconcert te organiseren, waarvan de opbrengt ten goede komt aan Matchis. Helaas heeft dit concert tevens het karakter gekregen van een laatste groet aan hun zanger en bandmaat. Deze actie leverde naamsbekendheid en  €2.538,- aan donaties op. Dank voor de geweldige inzet. 

Drunense Duinenloop (18 maart 2018)

Op 18 maart 2018 staan Hydro medewerkers aan de start om ieder op hun eigen niveau hard te lopen voor Matchis! Zij kunnen hierbij deelnemen aan : 600 mtr / 1100 mtr / 4.5 km / 10 km / 21 km hardlopen. Met 7 donateurs wordt € 235 ,=opgehaald.

Sponsorloop halve marathon Berlijn (8 april 2018)

Mijn naam is Trish, ben 24 jaar oud, zelf al lange tijd stamceldonor en door middel van het lopen van de halve marathon in Berlijn wilde ik geld inzamelen voor Stichting Matchis zodat zo veel mogelijk mensen stamceldonor kunnen worden. Trish werd door 127 donateurs gesteund. Totaal haalde zij een bedrag van maar liefst €1.735,= op voor Matchis.

M-Run Molenschot "samen winnen we dit gevecht" (27 April 2018)

M-Run Molenschot is een hardloop wedstrijd waarbij de opbrengst dit jaar gedoneerd wordt aan stichting Matchis.  Op Koningsdag kan iedereen deelnemen. Voor minimaal € 7,50 mag je een mooie route van 5 of 10 km hardlopen of wandelen. Voor de minder mobiele medemens is er voor € 5,00 een rollatorroute van 1 km uitgezet. Met 317 donateurs levert deze actie € 9.051,= op. Dit bedrag liep nog op... Dank aan de fantastische organisatie. 

Tribute-avond in Mill (11 mei 2018)

Ruim 450 bezoekers genoten vrijdag 11 mei tijdens een speciale tribute-avond bij City Resort in Mill van de coverbands Best of Foo en Coldplace. Naast een gezellige avond leverde het concert bovendien een mooi bedrag op voor Stichting Matchis. Tot 1 april ging er in de voorverkoop 5,- euro per ticket naar Stichting Matchis. Een deel van de avond werd bovendien opgedragen aan Dennis Verweijen, de schrijver van het boek Papa's boek. Hij was een groot fan van zowel Coldplay als de vrijwel gelijknamige coverband Coldplace.  In totaal leverde de actie €1.000,- op voor het goede doel.

Walkuren roeien voor de perfecte Match (juni 2018)

Het damesdispuut der Walkuren zullen dit jaar de Ringvaart Regatta van 100 kilometer op 1 dag afleggen voor Stichting Matchis om zo aandacht te krijgen voor stamceldonatie en om een geldbedrag te kunnen doneren. Met 38 donateurs is een bedrag van € 939,= opgehaald.


Fietstocht naar Santiago de Compostella (4 juni 2018)

Herman is 67 jaar en fiets in 2011 voor t eerst naar Santiago de Compostella. In 2015 werd bij hem lymfklierkanker geconstateerd, het herstel ging voorspoedig. In 2016 start hij opnieuw de fietstocht. Tijdens de tocht blijkt hij een agressieve Lymfekliertumor te hebben had. Een chemokuur en stamceltransplantatie volgde .Nu het beter gaat, is hij gestart met de voorbereidingen om zijn afgebroken fietstocht naar Santiago de Compostella te vervolgen. Uit dankbaarheid voor zijn goede herstel koppelt hij de tocht aan het goed doel en laat zich door 9 donateurs sponsoren voor het mooie bedrag van € 2.451,=

Fietsen van de Marmotte voor stamceldonatie (16 juni 2018)

Voor stamceldonatie fietsen van de Marmotte in de Franse Alpen in het weekend van 16 juni. Een bergrit van 176 km met 5000 hoogtemeters. Met 25 donateurs is een bedrag van € 958,= opgehaald.

Fietsen en wandelen voor Matchis in Velddriel (17 juni 2018)

Tijdens het voetbaltoernooi 7 tegen 7 organiseren VV R.K.V.S.C. en Dorpsraad Velddriel, ter nagedachtenis aan onder andere Marc Verhoeven en Agnes de Waal een fiets- en wandeltocht van respectievelijk 15 en 35 km. Iedereen kan deelnemen en zo bijdragen aan het goede doel. Het inschijfgeld is vanaf 12 jaar 5 euro per persoon. Het inschrijfgeld van deze dag wordt gedoneerd aan Stichting Matchis. Met 17 donateurs is het bedrag van €893,= opgehaald.

Strong Viking Water Edition for Matchis (24 juni 2018)

Ik ga meedoen met de Strong Viking Water Edition in Nijmegen. Ik heb veel mensen in mijn directe omgeving verloren door de akelige ziekte. Vorige week heb ik mezelf geregistreerd als stamceldonor en via deze weg wil ik graag meer aandacht vragen voor het werk wat Matchis doet. Met 4 donateurs is €107,= opgehaald.

Vierdaagse van Nijmegen sponsorloop (juli 2018)
Heeft u een startbewijs voor de Nijmeegse 4-daagse en wilt u dit jaar met een extra goed gevoel de finish behalen? Loop dan mee voor Matchis en geef patiënten een kans op toekomst. Meedoen? Kom in actie voor Matchis maak je sterk voor Matchis en meld je aan als deelnemer of sponsor een deelnemer. Met behulp van 518 donateurs is een bedrag van €10.157,= opgehaald via het platform Sterk voor Matchis. De totale opbrengst van de Vierdaagse sponsorloop was € 73.475,89

Team Matchis fietst de "500 van Tollebeek" (18 augustus 2018)
Dit evenement is een eigen initiatief Marijn en Tim. Zij fietsen samen in estafettevorm 500km in een zo kort mogelijk tijd. De rustige en eindeloze rechte wegen in de polder lenen zich prima voor de rondes van 25km of 50km die gefietst zullen worden. Zij benaderen bedrijven om te sponsoren voor € 0,50 per gefietste kilometer. Persoonlijke donaties zijn uiteraard ook meer dan welkom. Ze vinden 44 donateurs en halen een bedrag op van € 2375,=.

Afzien op de hei (25 augustus 2018)
Ik ga deelnemen aan de Nunspeetse Heideloop op 25 augustus 2018. Omdat ik zelf om medische reden geen stamceldonor kan worden ga ik deze loop doen en laat me sponsoren om op deze manier een bijdrage te leveren aan dit mooie doel. Met 18 donateurs is het gelukt om €318 op te halen.

Strong(wo)manrun Hellendoorn (2 september 2018)
(Ex)-patiënten Amber en Tom willen met een team mee doen met de Fisherman's Friends Strongmanrun voor Matchis. Zij zoeken naar 50 deelnemers die zich willen laten sponsoren. Als team gaan ze de ultieme challenge aan. Met 294 donateurs halen zij samen een bedrag op van € 5.641,=

Golftoernooi Vrienden van de Stamceldonorbank (5 september 2018)
Op woensdag 5 september stond de Golfbaan het Rijk van Nijmegen vol met Vrienden van de Stamceldonorbank voor alweer het 9e golftoernooi. Na een sportieve en gezellige middag, diner, loterij en veiling maakt het fantastische bedrag van €43.000 de dag helemaal compleet. Het toernooi is uniek in zijn opzet en inmiddels alom bekend vanwege de fantastische entourage en sfeer. Uiteraard wordt de opbrengst geheel gebruikt om extra donoren te registreren.

Donatie in plaats van cadeau 75e verjaardag (11 september 2018)
Mijn nicht en achterneefje hebben de Vierdaagse van Nijmegen voor stichting Matchis gewandeld. Hierdoor kwamen mijn vrouw en ik op het idee om voor 75e verjaardag een donatie voor Matchis te vragen. Het is een mooi bedrag geworden van €698.

Damloop by night  (22 september 2018)
Dankzij de inzet van onze 9 lopers  is op 22 september het fantastische bedrag van € 4.801 opgehaald, 320 % van het streefbedrag.  De Matchis deelnemers aan de Damloop by Night hebben een sportieve prestatie van formaat geleverd en hiermee Stichting Matchis enorm geholpen om met stamceldonatie levens te redden. Dank!

Team Veerink (23 september 2018)
Marcel en Witta waren 23 september 30 jaar getrouwd. Bij Marcel is AML geconstateerd en onlangs heeft hij een stamceltransplantatie moeten ondergaan. Dankzij een donor is er een goede kans op toekomst. Daarom wilden zij hun  huwelijksdag in het teken stellen van Matchis. We hopen dat zij nog vele jaren samen kunnen genieten. Dank lieve mensen en alle donateurs.

Herfstrally op de Veluwe  (Oktober 2018)
Tientallen ondernemers deden mee aan deze herfstrally die georganiseerd werd door de landelijke netwerkorganisatie Ondernemers in Bedrijf. Initiatiefneemster van de rally was Chanti Janssen. Allen kijken met een goed gevoel terug op de dag. Het was een inspirerende dag en we zijn blij met de opbrengst van €1000,-!

Raaijmakers en ZN. Bronbemaling ( November 2018)
In 2005 overleed Frank Raaijmakers aan de gevolgen van een bloedziekte. Bijzonder dat zijn familie Matchis nog steeds een warm hart toedraagt. Vanwege het 50 jarig bestaan van het familiebedrijf werd geld ingezameld voor Stichting Matchis en twee andere goede doelen. De cheque met het fantastische bedrag van € 5.000,- werd overhandigd aan Matchis door de dochter van Frank. Een bijzonder moment.

KWC Matcht – 17 tot 21 december 2018
Mees, Cornee, Anika en Rob zijn vier leerlingen van het Koningin Wilhelmina College te Culemborg. Voor hun profielwerkstuk (PWS) organiseerden zij een actieweek, waarin ze geld inzamelden voor Matchis, het centrum voor stamceldonatie. De hele week hebben ze leuke activiteiten op en rondom school georganiseerd voor de schooljaren 1 tot en met 6, van muziek in de pauzes tot 24 uur KWC. Gedurende deze hele week hebben zij in een glazen huis gezeten. Elke dag werden er allerlei activiteiten georganiseerd, waaronder een speciale Formule 1 Veiling en een bijzonder kerstfeest als afsluiter. Deze toppers van het KWC in Culemborg kregen het voor elkaar om het fantastische bedrag van €18.053,- op te halen voor Matchis!

Het doel van Mees, Cornee, Anika en Rob om meer naamsbekendheid voor de stichting en een fantastisch bedrag op te halen is zeker gelukt! Complimenten voor deze kanjers!

Kringschat (december 2018)
Met de Kringschat halen we met de hele school geld op voor een goed doel. Elke maandagochtend of de eerste dag na een vrije maandag gaat De Kringschat langs de groepen. De kinderen leveren een kleine bijdrage aan De Kringschat. Op deze manier zorgen de kinderen met elkaar voor anderen. Deze keer sparen we voor stichting Matchis. Deze keer niet alleen via de fysieke schatkist, maar ook online! Zo kan iedereen met ons meesparen.
Deze actie heeft een vervolg gekregen. Er is door de school besloten om de opbrengst van de kerstmarkt ook te schenken aan stichting Matchis! Hartverwarmend hoe iedereen zich weer heeft ingezet voor de Kerstactie van De Kring. Door het zingen van liedjes, door te spelen op de piano of keyboard, door het schrijven van wensen, door het maken van knutsels.Door dit alles is het mooie bedrag van €1081,- opgehaald voor Stichting Matchis.

ATB Toertocht, Oldebroek – 28 december -  
Op vrijdag 28 december vond de derde ATB toertocht t.b.v. Stichting Matchis plaats. De tocht van maar liefst 50km voerde de 75 deelnemers over mooie paadjes in een bosrijke omgeving. Weer terug bij hun startpunt konden zij zich warmen bij de houtkachel in de feesttent. Er was mogelijkheid tot het nuttigen van een hapje en een drankje en men kon meedoen aan de verloting, waarbij spetterende prijzen waren te winnen. Het werd een dag vol fietsen en gezelligheid t.b.v. Stichting Matchis. De lokale TV maakte een verslag van deze dag. Aan het einde van de dag werd de geweldige opbrengst van de toerocht bekend gemaakt; €5.400,-
Dank aan de inzet van de familie van de Streek en vrijwilligers!

Albert Spijker Memorial - 29 december 2018
Albert Spijker was vanaf de eerste keer een fervent deelnemer aan de ‘100×100’ die georganiseerd wordt in de kerstvakantie. Na het overlijden van Albert in oktober 2016 is daarom besloten om dit evenement om te dopen tot de “Albert Spijker Memorial”. Albert is overleden aan leukemie en heeft tijdens zijn ziekbed een stamceldonatie ontvangen. Dit is de reden waarom wij met dit evenement geld op willen halen voor de Stichting Matchis. De Albert Spijker Memorial heeft op 29 december bijna 10.000 euro opgebracht. Ruim 150 zwemmers zwommen in Zwembad de Zijl 100 x 100 meter, of een afgeleide van de afstand, ter ere van de in 2016 overleden voorzitter van De Zijl Zwemsport.

De totale opbrengst van de website Sterk voor Matchis op 31 december 2018 maar liefst €101.082,- Hier zijn we enorm blij mee! 

Klik hier voor het activiteitenoverzicht 2018