Doel

Over Matchis

Stichting Matchis zoekt naar stamceldonoren voor patiënten met leukemie of andere ernstige bloedaandoeningen. Voor sommige patiënten is een stamceltransplantatie de laatste kans op leven. Voor een transplantatie is het van belang dat de stamcellen van de donor en patiënt voldoende op elkaar lijken. De kans dat je een donor binnen de familie van de patiënt vindt, is slechts 30%. Er moet dus vaak worden gezocht naar niet-verwante stamceldonoren. De kans dat twee willekeurige personen met elkaar matchen is zeer klein, daarom zijn er een groot aantal potentiële donoren nodig. 

 

Waarom is het inzamelen van geld voor Matchis zo belangrijk?

Jezelf aanmelden als stamceldonor is gratis. De kosten voor werving, registratie en typering van een donor zijn €45-.  Om zoveel mogelijk patiënten kans op een nieuw leven te kunnen geven, zijn we daarom dringend op zoek naar financiële steun. 

  

Sterk voor Matchis

Afzien en doorzetten, alles geven en grenzen verleggen. Fysiek en mentaal. Dat is precies wat patiënten, die een stamceltransplantatie ondergaan, moeten doen. Wij roepen iedereen daarom op om zich sterk te maken voor deze patiënten en zich tijdens (sport)evenementen in te zetten voor Matchis. Dit kan van alles zijn, van een hardloopevenement tot een zelf georganiseerde bakwedstrijd. Deelnemers kunnen zelfstandig geld inzamelen door een eigen profiel aan te maken op de fundraisingwebsite van Sterk voor Matchis. Doe jij ook mee?

 

Wil je stamceldonor worden? Ga voor meer informatie naar https://www.matchis.nl/word-stamceldonor/

Waar kan ik terecht voor meer informatie over Matchis?