Doel

Over Stichting Matchis

Stichting Matchis zoekt naar stamceldonoren voor patiënten met leukemie of andere ernstige bloedaandoeningen. Voor sommige patiënten is een stamceltransplantatie de laatste kans op leven. Voor een transplantatie is het van belang dat de stamcellen van de donor en patiënt voldoende op elkaar lijken. De kans dat je een donor binnen de familie van de patiënt vindt, is slechts 30%. Er moet dus vaak worden gezocht naar niet-verwante stamceldonoren. De kans dat twee willekeurige personen met elkaar matchen is zeer klein, daarom zijn er een groot aantal potentiële donoren nodig. 

Waarom is het inzamelen van geld voor Matchis zo belangrijk?

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die zich aanmelden als stamceldonor. De registratie van een donor brengt wel kosten met zich mee. Elke nieuw geregistreerde donor kost Matchis meer dan € 35,-. Kosten die worden gemaakt voor registreren, testen en beheren van het, gelukkig, groeiende donorbestand. De grootste kostenpost daarbij zijn de typeringskosten. Dit is het onderzoek in het laboratorium, om het soort stamcellen van de donor te bepalen. De donor neemt met wattenstaafjes wangslijmvlies af middels een registratieset.

Matchis Fonds Stamceldonatie is de fondsenwervende organisatie voor Stichting Matchis. Primaire activiteit van het Fonds is het werven van gelden voor de kernactiviteiten van Stichting Matchis: het werven van stamceldonoren en het geven van voorlichting over stamceldonatie. 

Voor een deel verkrijgen we onze inkomsten nog via subsidies maar dat is aflopend en financiële steun is steeds harder nodig. Om zoveel mogelijk patiënten kans op een nieuw leven te kunnen geven, zijn we daarom dringend op zoek naar financiële steun. Je kunt daaraan je steentje bijdragen door een gift te doen of ons bijvoorbeeld via een sponsoractie op deze site te ondersteunen.

Sterk voor Matchis

Afzien en doorzetten, alles geven en grenzen verleggen. Fysiek en mentaal. Dat is precies wat patiënten, die een stamceltransplantatie ondergaan, moeten doen. Wij roepen iedereen daarom op om zich sterk te maken voor deze patiënten en zich tijdens (sport)evenementen in te zetten voor Matchis. Dit kan van alles zijn, van een hardloopevenement tot een zelf georganiseerde bakwedstrijd. Deelnemers kunnen zelfstandig geld inzamelen door een eigen profiel aan te maken op de fundraisingwebsite van Sterk voor Matchis. Doe jij ook mee?

 

Wil je stamceldonor worden? Ga voor meer informatie naar https://www.matchis.nl/word-stamceldonor/

Wil je financieel ondersteunen? Ga voor meer informatie naar https://fondsstamceldonatie.nl/help-mee

 

Waar kan ik terecht voor meer informatie over Matchis?