Dam tot Damloop

Nog te gaan

Het grootste hardloopevenement van Nederland, de Dam tot Damloop op zondag 22 september, is méér dan alleen een hardloopwedstrijd. Ieder jaar lopen vele lopers voor een goed doel. Een groep lopers zal zich dit jaar in gaan zetten voor Stichting Matchis.  

Stichting Matchis heeft 50 startbewijzen voor de favoriete afstand van 10 Engelse Mijl weten te bemachtigen. De kosten om deel te nemen aan team Matchis bedragen  € 60,- per persoon. Dit inschrijfgeld is na inschrijving direct zichtbaar op de donatieteller.   

Loop jij mee voor Matchis? Dan kun je rekenen op: 

  • Een gegarandeerd startbewijs in het populaire "goede-doelen- vak" 
  • Matchis running shirt 
  • Je eigen Damloop actiepagina op Sterk voor Matchis om eenvoudig en veilig sponsors te werven
  • Een prachtige medaille  als aandenken 
  • Veel dankbaarheid van alle ontvangers van een stamceldonatie 

Wij zijn blij met jouw deelname en denken dat een sponsorbedrag van € 150,-  heel goed haalbaar is. Het startbewijs ontvang je een week voor het evenement.

Matchis wil deze loop graag opdragen aan Oscar Westbroek. Oscar leed aan leukemie en heeft zich tijdens zijn te korte leven, actief ingezet om veel mensen het belang van stamceldonatie te laten inzien met vele duizenden aanmeldingen als resultaat.  

Matchis is hem daar erg dankbaar voor en daarom willen we onze deelname aan de Dam tot Damloop aan hem opdragen. Oscar liep in 2017 zelf nog mee, vlak na zijn laatste chemokuur en behaalde trots de finish. Helaas overleed Oscar op 16 maart 2018, kort nadat de ziekte was teruggekeerd. Hij was toen net 23 jaar geworden. 

De gehele opbrengst van de actie wordt ingezet voor de werving, typering en registratie van stamceldonoren. 

Iedere donor is een kans op toekomst! 

Meld je aan als deelnemer van Matchis voor dit fantastische evenement!

Bekijk alle donateurs
23-08-2019 | 11:14 Aan: Een match voor iedereen
23-08-2019 | 08:18 Aan: Een match voor iedereen
22-08-2019 | 21:18 Aan: Een match voor iedereen
22-08-2019 | 20:26 Aan: Team Oscar - Dam tot Dam
22-08-2019 | 19:28 Aan: Een match voor iedereen
Bekijk alle

INGE LOOPT DE DAM TOT DAMLOOP IN TEAM OSCAR: “IK ZAL AAN JE DENKEN OSCAR”

22-08-2019 | 14:40 Twee jaar geleden liep Oscar zelf nog mee aan de Dam tot Damloop. Dit jaar loopt 'Team Oscar' diezelfde route als eerbetoon aan Oscar en zijn gigantische inzet om zoveel mogelijk mensen het belang van stamceldonatie in te laten zien. Eén van de lopers uit Team Oscar is de 23-jarige Inge. Inge kent Oscar al haar hele leven. Ze groeide op in het huis naast Oscar en de twee buurkinderen trokken van jongs af aan al veel met elkaar op. “Onze slaapkamers grensden aan elkaar. Als we elkaar wilden spreken dan deden we allebei ons raam open en trokken we aan de takken van de grote boom die precies tussen onze ramen in stond”, vertelt Inge met een glimlach. “Als ik de takken zag bewegen rende ik naar het raam. Ook hadden we een eigen ‘klopcode’ bedacht. Als je op een bepaalde manier op de muur klopte, dan wist de ander dat ‘ie naar het raam moest komen.” Na de middelbare school gingen Inge en Oscar elk een andere kant uit. Inge: “We spraken elkaar toen wel wat minder, maar hebben altijd contact gehouden. Toen ik hoorde dat hij ziek was, kwam dat dan ook als een enorme klap. We hebben tijdens zijn ziekte nog wel contact gehouden. Op een gegeven moment had ik hem al een tijdje niet gezien en voelde ik van binnen heel sterk de behoefte om hem te zien. Ik wist dat het niet zo goed ging en twijfelde of hij er wel op zat te wachten dat ik langs zou komen. Maar mijn moeder zei tegen me: luister naar je gevoel, ga er gewoon naar toe en dan zie je in het ziekenhuis wel of je bij hem kunt zijn.” Laatste knuffelInge besluit haar gevoel te volgen en zoekt Oscar op in het ziekenhuis. Achteraf blijkt dit de laatste keer te zijn dat ze hem een knuffel heeft kunnen geven. Inge: “Toen ik in het ziekenhuis aankwam lag Oscar al op de intensive care. Ik heb nog een paar woorden met hem gewisseld en hem een dikke knuffel gegeven. Een dag later kreeg ik het bericht dat Oscar was overleden.” Inge stopt even met praten om haar tranen weg te slikken. “Ik ben zo blij dat ik toch bij hem langs ben geweest die dag”, vervolgt ze. Er zijn veel momenten geweest waarop Inge zich enorm machteloos heeft gevoeld. Toen ze hoorde dat er een team uit naam van Oscar mee zou lopen aan de Dam tot Damloop, twijfelde ze geen moment: “Het voelt heel goed om op deze manier toch iets bij te kunnen dragen. Ik weet zeker dat Oscar dit heel graag had gewild. Het is zo bijzonder om met de familie en vrienden van Oscar deze route te gaan lopen, die Oscar twee jaar geleden zelf nog heeft gelopen. Om met elkaar de missie van Oscar om meer bekendheid te geven aan stamceldonatie voort te zetten. Ik zal aan je denken Oscar!”  
Lees meer