Dam tot Damloop

Evenement is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Het grootste hardloopevenement van Nederland, de Dam tot Damloop op zondag 22 september, is méér dan alleen een hardloopwedstrijd. Ieder jaar lopen vele lopers voor een goed doel. Een groep lopers zal zich dit jaar in gaan zetten voor Stichting Matchis.  

Stichting Matchis heeft 50 startbewijzen voor de favoriete afstand van 10 Engelse Mijl weten te bemachtigen. De kosten om deel te nemen aan team Matchis bedragen  € 60,- per persoon. Dit inschrijfgeld is na inschrijving direct zichtbaar op de donatieteller.   

Loop jij mee voor Matchis? Dan kun je rekenen op: 

  • Een gegarandeerd startbewijs in het populaire "goede-doelen- vak" 
  • Matchis running shirt 
  • Je eigen Damloop actiepagina op Sterk voor Matchis om eenvoudig en veilig sponsors te werven
  • Een prachtige  medaille  als aandenken 
  • Veel dankbaarheid van alle ontvangers van een stamceldonatie 

Wij zijn blij met jouw deelname en denken dat een sponsorbedrag van € 150,-  heel goed haalbaar is. Het startbewijs ontvang je een week voor het evenement.

Matchis wil deze loop graag opdragen aan Oscar Westbroek. Oscar leed aan leukemie en heeft zich tijdens zijn te korte leven, actief ingezet om veel mensen het belang van stamceldonatie te laten inzien met vele duizenden aanmeldingen als resultaat.  

Matchis is hem daar erg dankbaar voor en daarom willen we onze deelname aan de Dam tot Damloop aan hem opdragen. Oscar liep in 2017 zelf nog mee, vlak na zijn laatste chemokuur en behaalde trots de finish. Helaas overleed Oscar op 16 maart 2018, kort nadat de ziekte was teruggekeerd. Hij was toen net 23 jaar geworden. 

De gehele opbrengst van de actie wordt ingezet voor de werving, typering en registratie van stamceldonoren. 

Iedere donor is een kans op toekomst! 

Meld je aan als deelnemer van Matchis voor dit fantastische evenement!

Bekijk alle
€ 357 21-10-2019 | 09:28 Aan: Running for Oscar! donaties collega's Marinka verdubbeld door Accenture Foundation Amsterdam!
€ 357 15-10-2019 | 09:56 Aan: Running for Oscar! donaties collega's Accenture
€ 5 01-10-2019 | 18:05 Aan: Waar ik loop schijnt de zon
€ 25 26-09-2019 | 12:08 Aan: Rennen voor toekomst
€ 10 25-09-2019 | 00:25 Aan: Een match voor iedereen
Bekijk alle

Dank voor jullie geweldige inzet!

23-09-2019 | 10:45 Beste deelnemers, De Damloop 2019 zit erop. We hebben helaas niet iedereen in de stand van Matchis ontmoet en hopen dan ook dat de Damloop voor allen goed verlopen is. Wij zijn trots op jullie en kijken terug op een fantastische dag. Voor de familie en vrienden van Oscar was deze dag extra bijzonder. Onze gedachten gingen dan ook uit naar Oscar. Namens Stichting Matchis willen wij je heel erg bedanken voor je inzet; door het dragen van het shirt van Matchis wordt onze bekendheid alleen maar groter! En met het door jou geworven sponsorgeld kunnen we weer meer patiënten helpen die op een geschikte stamceldonor zitten te wachten. Nogmaals heel veel dank daarvoor. Jouw ervaringen en mening zijn voor ons erg belangrijk. Op- en aanmerkingen en tips nemen we zeker serieus en zullen we meenemen in de plannen voor volgend jaar. Dus heb je op/aanmerkingen of tips laat het dan weten. Hartelijke groet, Margot van den Akker Coördinator Donor Recruitment & Communicatie margot.vandenakker@matchis.nl  
Lees meer