Donorweek bij studentenvereniging Tragos

Evenement is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Streefbedrag behaald Normal 45d2931ad50df302c27cc86db475b7fb78f6aa8a
van totaal € 1.000 (264%)

Om ook studenten meer bewust te maken van het belang van onder andere stamceldonatie, organiseert de Maastrichtse Studentenvereniging Tragos dit jaar voor het eerst een Donorweek op de vereniging. Tijdens deze week worden ook orgaan- en bloeddonatie uitgelicht, maar ligt de focus vooral op stamceldonatie, aangezien hier het meest te winnen valt.

Gedurende de Donorweek is er constant de mogelijkheid voor Tragosleden om zich aan te melden als donor, wordt onder andere een lezing gehouden door iemand van Matchis tijdens een Algemene Leden Vergadering en vindt een feest plaats waarbij per biertje een deel naar Matchis gaat, zodat dit geld weer gebruikt kan worden voor onderzoek, promotie en het werven van nieuwe donoren.

 

Bekijk alle
€ 2.646 28-02-2019 | 20:15 Totale opbrengst van alle acties donorweek
Bekijk alle

>150 nieuwe stamceldonoren en een opbrengst van€2.646!

28-02-2019 | 20:00 Afgelopen maandag is de Tragos Donorweek van start gegaan met een lezing van Sjef Smeets, vrijwilliger van Matchis en ex-patiënt. Voordat hij zijn verhaal begon, was eerstejaars van de vereniging, Wisse Epskamp, aan het woord. Wisse heeft zelf leukemie en een stamceltransplantatie gehad. Hij vertelde kort over wat hij heeft meegemaakt en waarom het belangrijk is om je aan te melden. Hoewel het een kort praatje was, merkte je dat het grote impact had op alle leden. Door af te sluiten met de zin “Misschien staat hier over een paar jaar wel iemand met jouw stamcellen”, gaf hij precies de juiste boodschap. Door je aan te melden als stamceldonor, kun je iemand zoals jij en ik een nieuwe kans op een leven geven. Sjef Smeets nam het woord over en legde wat duidelijker uit wat het belang van de aanmelding is, hoe de aanmelding in zijn werk gaat en hoe het uiteindelijke afgeven van de stamcellen is. Hij hield het bondig, hij hield het interactief en hij zorgde ervoor dat alles duidelijk was. Resultaat: die avond meldden zich al 30 nieuwe stamceldonoren aan. De volgende dag begon echter het echte werk. Om 12.00u werd de stand op de Markt in Maastricht geopend. Klokslag twaalf kwamen de eerste leden al met lege kratjes aan: het eerste geld was dus al binnen. Hier bleef het echter niet bij, want zij wilden zich ook meteen aanmelden als stamceldonor. Gedurende de dag kwamen gerenommeerde lui langs bij de stand, zoals de wethouder van Onderwijs (Bert Jongen), de gedeputeerde van Limburg (Ger Koopmans) en prins carnaval. Dit alles werd op verschillende momenten vastgelegd door de media. Door actief werven van enkele leden, liep het aantal nieuwe aanmeldingen hoog op.  Met nog twee kroegavonden in het vooruitzicht zullen de getallen in ieder geval nog flink oplopen. Na alle media-aandacht hebben de Veteranen van voetbalclub Jekerdal ook aangeboden een bijdrage te willen leveren. Zaterdag zullen zij het opnemen tegen het sterrenensemble van Tragos, waarbij ieder gescoord doelpunt en iedere toeschouwer geld oplevert voor Matchis!  Het bedrag op de cheque werd hierdoor nog hoger... De totale opbrengst van de week is € 2.646,-!
Lees meer