KWC Matcht

Evenement is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Streefbedrag behaald Normal 9f2610ff66f9e2f1f3232f93f35a7d1783c433f5
van totaal € 7.500 (240%)

Dé actieweek van het Koningin Wilhelmina College in het kader van Matchis.

Wij zijn vier leerlingen van het Koningin Wilhelmina College te Culemborg. Voor ons profielwerkstuk (PWS) organiseren wij een actieweek, waarin wij geld in zamelen voor Matchis, het centrum voor stamceldonatie. De hele week organiseren wij leuke activiteiten op en rondom school voor de schooljaren 1 tot en met 6, van muziek in de pauzes tot 24 uur KWC. Gedurende deze hele week zitten wij in een glazen huis, waarin wij onder andere de 5 volle dagen muziek draaien in ruil voor geld. Daarnaast verkopen wij in de pauzes verschillende soorten producten. Verder gaan wij via internet en social media nog zoveel mogelijk donaties binnen halen. Als klapper op de vuurpijl hebben wij nog een veiling met exclusieve Formule 1 memorabilia. Hiermee willen wij Matchis bekend maken bij onze leerlingen en een zo hoog mogelijke financiële bijdrage leveren aan dit goede doel.

Vind je dit nou een hele toffe actie en wil je ons sponseren doneer dan op deze pagina en deel deze ook bij familie en vrienden! Wil je nog meer over ons weten? Stuur dan een mail naar: actieweek@kwc-culemborg.nl

of bekijk onze sociale media:

  Instagram: @kwc_matcht

  Facebook: @KWC_Matcht

Tijdens onze actieweek zullen we een Formule 1-avond organiseren met als tafelheer Allard Kalff, bekend van radio en televisie en enkele prominente gasten zoals Tom Coronel. Deze avond zal in het thema staan van de koningsklasse van de autosport, met mooie verhalen, leuke anekdotes en de mogelijkheid om vragen te stellen. Met dank aan een aantal sponsoren hebben wij zeer exclusieve en bijzondere memorabilia weten te bemachtigen. Deze zullen aan het einde van de avond geveild worden en de opbrengst zal volledig naar Matchis gaan. De avond vindt plaats op 19 december om 19:30 op het Koningin Wilhelmina College in Culemborg. Beethovenlaan 1, 4102DL Culemborg.

Meld u aan door een mail te sturen naar:                         actieweek@kwc-culemborg.nl 

Als voorbeeld hebben wij hieronder enkele stukken.

Max Verstappen brandvrij ondershirt:

Dit officiële Auston Martin Red Bull Racing brandvrij ondershirt is ons geschonken door Max zelf. Het is getekend en een certificaat van echtheid is toegevoegd. 

Charles Leclerc handschoenen:

Charles Leclerc ondersteunt onze actie door een paar gedragen Sauber F1 Team handschoenen met zijn handtekening erop ter beschikking te stellen voor onze veiling.  

Max Verstappen Formule 3 miniatuur:

Miniatuur model van de Dallara F314 waarin Max Verstappen zijn eerste Formule 3 winst pakte in Hockenheim 2014. Er zijn er in totaal 300 genummerde modellen uitgegeven en daarvan is dit nummer 45 omdat het proces vanaf typering van een stamcel tot dontie €45 kost.

Niko Hülkenberg helm:

Deze Arai helm is gedragen door Niko Hülkenberg bij onder andere races van WK en EK karting.

2 tickets naar de Grand Prix van België:

Ticket+travel biedt 2 tickets voor de zondag van de Grand Prix van Belgie 2019 inclusief busreis aan. 

Fernando Alonso, Max Verstappen en Kimi Raikönnen petjes:

Officiële team petten met handtekening.

Max Verstappen miniatuur helm

 

Miniatuur van de helm van Max Verstappen. Schaal 1:43.

Pirelli petten

Officiële Pirelli podium petten gebruikt als reserve voor de Hockenheim 2018 Grand Prix.

Jarno Trulli wijn

Kwaliteitswijn uit de wijngaard van ex Formule 1-coureur Jarno Trulli gelegen in de buurt van Pescara. In totaal zijn er zes verschillende soorten en iedere fles is gesigneerd.

 

 

Wij zijn vier leerlingen die momenteel in het examenjaar van het VWO zitten en wij zijn druk bezig met ons PWS. Onze keuze is voor stamceldonatie gevallen omdat het een zeer belangrijk maar relatief onbekend fenomeen is. Daarnaast heeft iedereen uit onze groep een naaste die een stamceldonatie heeft ondergaan dus zit er door emotie een flinke drive achter ons PWS.

 

Ik ben Mees Breukelman, 17 jaar oud en volg het Natuur en Techniek profiel met informatica.

Het organiseren van evenementen heb ik altijd al leuk gevonden en daarom was het dan ook een goede optie om te kiezen voor de actieweek als PWS. Verder ligt het onderwerp van stamceldonatie erg gevoelig in mijn familie. Dit omdat bij mijn tante in 2000 leukemie gediagnosticeerd werd. Om hiervan te genezen was er onder andere een stamceltransplantatie nodig. Nadat ze deze heeft ondergaan en vele jaren met medicaties en chemo’s heeft geleefd is ze, gelukkig en dankzij de donatie, uiteindelijk 5 jaar later officieel genezen. Mede hierom vind ik het uitermate belangrijk om de bekendheid van stamceldonatie te vergroten en daarnaast een financiële bijdrage te leveren om meer mensen de kans op een match te geven. Want voorlopig heeft niet iedereen dezelfde goede afloop als mijn tante en dat moet veranderen!

  

Ik ben Cornee van de Grint, 17 jaar oud en volg het Economie en Maatschappij profiel met informatica.

Omdat ik op hoog niveau voetbal weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om gezond te leven. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Naar mijn mening is het belangrijk om de medemens te helpen en daarom heb ik dan ook gekozen om me volledig in te zetten via dit PWS voor een goed doel. Toen bij ons Matchis ter sprake kwam als goed doel was ik gelijk verkocht omdat ik een goede kennis heb die een stamceldonatie heeft ondergaan. Helaas is zij vanwege andere gezondheidsreden niet meer onder ons maar de donatie heeft haar nog een mooie tijd kunnen geven. Extra bijzonder bij haar was dat de match in de familie gevonden werd, namelijk haar moeder. Dit is zeer zeldzaam aangezien de kans dat dit mogelijk is ongeveer 2% is. Haar motto was altijd: "Never give up, fight what you got to fight". Dit inspireert mij bij veel dingen en ook deze keer zal ik weer tot het gaatje gaan. Ik hoop door mij volledig in te zetten veel mensen te motiveren om zich als donor aan te melden en daarnaast een zo hoog mogelijk financiële bijdrage te leveren, zodat er nog veel meer mensen met een bloedziekte geholpen kunnen worden.

 

Ik ben Anika Killian, 17 jaar oud en volg het Natuur en Gezondheid profiel met economie.

Al meerdere jaren ligt mijn interesse bij het organiseren van evenementen en/of acties. Toen ik erachter kwam dat ik met mijn interesse in organisatie, een goed doel zoals Matchis kon helpen, was ik overtuigd: dit jaar zetten wij als groep ons in voor Matchis gedurende ons PWS. Ik ben zelf jong en gezond, hierdoor ben ik in staat om te kunnen sporten, werken, uitgaan etc. Dit is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ik ben van mening dat ieder mens recht heeft op een gezond en langdurig leven. Voor veel patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen is dit, helaas, vaak niet meer het geval. Dankzij stamceldonoren krijgen veel patiënten een tweede kans op een gezond leven. Ik hoop dat wij met onze actie ‘KWC Matcht’ niet alleen een financiële bijdrage kunnen leveren, maar dat hierdoor ook het aantal stamceldonoren zal gaan stijgen en men bewuster wordt van de noodzaak van stamceldonaties.

 

Ik ben Rob vergouwen, 19 jaar oud en volg het Natuur, Gezondheid en Techniek profiel met tekenen.

Sinds ik op de middelbare zit, wil ik al de jaarlijkse actieweek bij ons op school organiseren. Na jaren helpen is het nu eindelijk aan ons om deze week tot een groot succes te maken. Het inzetten voor de samenleving op kleine schaal heeft mij al vaker goed gedaan. Vandaar dat het zo leuk is om mij nu op veel grotere schaal in te zetten, al helemaal voor een goed doel als Matchis. Een van mijn vrienden heeft namelijk RCC gehad, dit is een beenmerg stoornis waardoor de productie van bloedcellen ernstig wordt verstoord. Om dit weer in orde te krijgen was een stamcel donatie noodzakelijk, daarom is het voor mij extra speciaal om dit goede doel te steunen. Wij hopen allemaal dat het een groot succes zal worden en dat de bekendheid van Matchisenorm toe zal nemen, vooral onder jongeren!

 

Mocht u vragen hebben neem dan gerust contact met ons op!

  E-mail: actieweek@kwc-culemborg.nl

  Telefoon: +31 6 10 85 34 30

  Instagram: @kwc_matcht

  Facebook: @KWC_Matcht

Bekijk alle donateurs
05-03-2019 | 13:25 Opbrengst Trulli Formule-E shit & Frank Biela LeMans overall
27-01-2019 | 13:07 Nog een extra beloning voor dit super verlopen initiatief om dit uiterst belangrijke centrum voor stamceldonatie te ondersteunen!
08-01-2019 | 10:04 Opbrengst KWC Matcht
05-01-2019 | 12:26
27-12-2018 | 16:13
Bekijk alle

KWC Matcht - een topprestatie van Mees, Cornee, Anika en Rob

04-01-2019 | 14:39 Het doel van Mees, Cornee, Anika en Rob om meer naamsbekendheid voor de stichting en een fantastisch bedrag op te halen is zeker gelukt! Complimenten voor deze kanjers! De actieweek KWC Matcht van 17-21 december werd met  een 24 uur KWC. 24 uur lang feest met onder meer een theatervoorstelling in de Gelderlandfabriek, een uitstapje naar Lek & Linge en een 'bruggerloop' en dat alles voor het goede doel: Matchis, het Nederlandse Centrum voor Stamceldonoren. De totale opbrengst is liefst € 17.360.   Onderstaand de linken naar die de pers behaalden.  Culemborgse Courant Veiling KWC Matcht Leerlingen redden levens   Stichting Matchis dankt Mees, Cornee, Anika, Rob voor hun fantastische inzet. De school, alle leerlingen, sponsoren en vrijwilligers worden namens Stichting Matchis hartelijk bedankt voor hun inzet. Zonder hen was dit evenement niet zo’n groot succes geworden!  
Lees meer