Sponsorloop halve marathon Berlijn 08/04/18

Evenement is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Streefbedrag behaald
van totaal € 1.700 (102%)

Waar is Stichting Matchis voor?

Per jaar krijgen duizenden mensen in Nederland te horen dat ze een vorm van bloedkanker hebben. Een patiënt met leukemie of een andere ernstige bloedziekte kan genezen door middel van een stamceltransplantatie. Nog steeds is het niet mogelijk om voor elke patiënt een passende stamceldonor te vinden. Er wordt eerst gekeken of er binnen de familie een match is, maar bij 70% van alle patiënten is er geen match met zijn familie. Er moet dus vaak gezocht worden naar niet-verwante stamceldonoren. In deze situatie zorgt Stichting Matchis ervoor dat deze mensen zo snel mogelijk de best passende donor krijgen voor deze stamceltransplantatie.

Deze transplantatie is voor patiënten noodzakelijk om te kunnen overleven. Als er geen geschikte donor gevonden wordt, is de kans groot dat ze overlijden. De kans dat je als donor een match bent met een patiënt is zeer klein. Het is dus voor deze patiënten van levensbelang dat er een bestand is met zoveel mogelijk potentiele donoren om de kans te vergroten dat er een geschikte match gevonden kan worden. 

 

Aanleiding sponsorloop

In Nederland is er een groot tekort aan niet-verwante stamceldonoren, slechts 4% van de Nederlandse patiënten ontvangt stamcellen van een Nederlandse donor. Dit maakt dat ik heb besloten een sponsorloop te lopen om aandacht te vragen voor het belang van stamceldonatie. Het registreren van stamceldonoren kost veel geld, 50 euro per donor. Door middel van het lopen van de halve marathon in Berlijn wil ik geld inzamelen voor Stichting Matchis zodat zo veel mogelijk mensen stamceldonor kunnen worden. 

Stamceldonatie gaat over mensen. Over mensen die ziek zijn en beter hopen te worden. Mensen die beter worden omdat anderen bereid zijn om stamcellen te doneren. Het gaat om families die afhankelijk zijn van een match uit de database op een kans van overleven van hun dierbare.

De reden dat ik mij wil inzetten voor dit doel is omdat als het mijn partner, vader, moeder, zus, broer, familielid of beste vriend was die een stamceldonor nodig had, ik er alles voor over zou hebben dat wij de juiste match vinden. Deze machteloosheid is iets waar jij als stamceldonor iets aan kan doen. Het is namelijk iets wat iedereen kan overkomen. Voor patiënten die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zijn stamcellen van een stamceldonor vaak de laatste kans op leven en jij kunt dit verschil maken. Want wat jou een paar dagen kost voor de donatie betekend iets voor de rest van het leven van de patiënt.

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Trish de Bast en ik ben 24 jaar oud. Ik woon in Amsterdam en ben zelf al een lange tijd stamceldonor. Ik kwam er achter dat heel veel mensen een verkeerd beeld hebben van stamceldonatie en dat er een groot tekort is aan donoren. Hierdoor heb ik besloten dit project op te zetten! 

 

Steunen

Wil jij Stichting Matchis steunen en geld doneren voor mijn sponsorloop? Klik dan op: ‘Doneer nu’.

Loop jij ook de halve marathon in Berlijn en wil je mee doen aan deze sponsorloop? Klik dan op ‘Meld je aan’.

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over wat stamceldonatie inhoudt? Ga dan naar: https://www.matchis.nl/word-stamceldonor/hoe-werkt-stamceldonatie/

Wil jij je aanmelden als stamceldonor? Ga dan naar: https://aanmelden.matchis.nl/

Trish de Bast

trishdebast@hotmail.com

Bekijk alle donateurs
08-04-2018 | 12:27 Omdat we op deze manier de wereld een beetje mooier kunnen maken door er voor elkaar te zijn . Je gunt iedereen toch een LEVEN !!! ❤️
07-04-2018 | 22:49
07-04-2018 | 07:11
06-04-2018 | 23:11 Ik weet jij geeft jezelf voor 200% dus start je met je streefbedrag morgenochtend met de volle 100%! You can do this! Succes mop -x-
06-04-2018 | 19:15 Zet m op trish! In gedachte loop ik naast je!😊