Alternatieve Vierdaagse van Nijmegen 2021

 • wandeling woensdag
 • wandeling donderdag
 • wandeling woensdag en donderdag
Closed You can't donate or start fundraising anymore
Together, we've covered 430 km

Op 8 februari heeft de Vierdaagse organisatie met pijn in het hart aangekondigd dat de Vierdaagse van Nijmegen in 2021 niet doorgaat. Net als vorig jaar gaat de Vierdaagse organisatie in samenwerking met de Wandelbond een alternatief opzetten. Wij sluiten ons hier zeker bij aan.

Om iets te kunnen betekenen voor de wandelaars gaan wij een verzorgde wandeltocht aanbieden op woensdag 21 juli en donderdag 22 juli. Uiteraard met in achtneming van richtlijnen RIVM. 
Het aantal deelnemers dat mee kan doen is beperkt, dus wil je meedoen meld je dan tijdig aan. Je kunt je aanmelden voor één dag naar keuze of beide dagen meewandelen.

Hoe werkt het?  Klik op start je actie en doorloop de stappen. Je kunt jouw actiepagina nog persoonlijker maken door uit te leggen waarom het voor jou belangrijk is om mee te doen. Tevens beschik je nu over jouw eigen sponsorpagina die je, als je dat wilt, kunt inzetten om naast het inschrijfgeld van 35 euro per dag nog meer geld op te halen t.b.v. stamceldonatie.

Wat doen wij voor jou? 

 • Gratis opzetten van je eigen promotiepagina op ‘ Sterk voor Matchis’;
 • Mooie blauwe Matchis pet;
 • Bij een opbrengst van € 70,- Matchis wandelshirt;
 • Warm drankenarrangement met ambachtelijk appelgebak bij aankomst;
 • Keuze uit wandelroutes van ongeveer 5, 10 en 20 km;
 • Warming up onder begeleiding van de wandelcoach;
 • Drankje, fruit, snack voor onderweg;
 • Feestelijke ontvangst, fotomoment, consumptie, gemengd bittergarnituur, brood en dippers

Wat doen wij met de opbrengst van jouw actie? 
Stichting Matchis zoekt voor patiënten die behandeld worden in Nederland een match in het wereldwijde bestand, daarnaast coördineren en begeleiden wij donoren in Nederland tijdens het hele proces van stamceldonatie. De opbrengst van jouw actie wordt geheel ingezet om nieuwe stamceldonoren te werven, typeren en te registeren. 
Alles om ons einddoel te bereiken en dat is: ‘’Voor iedere patiënt een passende donor’’. Help jij mee? 

Het blijft belangrijk dat je voor ons in actie komt? 
Ieder jaar krijgen 9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker zoals bijvoorbeeld leukemie. Voor deze patiënten is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen. Zo’n stamceldonatie vraagt een perfect passende donor en voor die perfecte match zijn er veel donoren nodig. Als je voor ons wandelt help je op twee manieren: je brengt mensen op het idee om zelf stamceldonor te worden en ten tweede help je ons met jouw sponsorbijdrage.  


Heb je nog vragen, neem dan via de mail contact op met margot.vandenakker@matchis.nl 
Bellen kan natuurlijk ook; telefoonnummer: 06-11608254 

Voor nu wensen we allen  veel sterkte en gezondheid toe. We kijken ernaar uit elkaar weer te ontmoeten!

View all
€20 21-08-2021 | 11:23 To: Alternatieve 4-Daagse Nijmegen 2021 - Sponsoring Matchis Goed gedaan jochie !
€20 20-08-2021 | 14:18 To: Geven doet leven!
€10 18-08-2021 | 13:23 To: Alternatieve 4-Daagse Nijmegen 2021 - Sponsoring Matchis Heel veel succes Tjeerd en natuurlijk super dat je dit doet!
€10 08-08-2021 | 13:25 To: Geven doet leven!
€20 07-08-2021 | 11:34 To: Alternatieve 4-Daagse Nijmegen 2021 - Sponsoring Matchis
View all

ROSA MATCHIS: ROOS VERNOEMD NAAR STAMCELDONORBANK

26-07-2021 | 10:13 Sinds zaterdag 24 juli bestaat er een rode roos met de naam Rosa Matchis. Je leest het goed: de roos is vernoemd naar ons! Matchis is immers sinds 2016 de naam van de Nederlandse stamceldonorbank. De roos is speciaal gekweekt en zal over enige tijd verkrijgbaar zijn voor particulieren. Achter de Rosa Matchis zit een bijzonder verhaal. De rozenkweker Patrick Wijnhoven uit Wanssum is zelf 23 jaar geleden getransplanteerd met stamcellen door een onbekende donor. Enige tijd daarvoor werd bij de toen 28-jarige Patrick leukemie gediagnosticeerd. Na enkele behandelingen bleef er nog slechts één optie over om hem te genezen: een stamceltransplantatie. In de familie bleek geen passende donor te vinden maar uiteindelijk vond de stamceldonorbank deze wel in het buitenland. De transplantatie slaagde en Patrick kon na enige tijd verder met zijn leven. Hij trouwde en kreeg twee kinderen. Met het kweken van deze speciale Matchis roos wil Patrick het belang van stamceldonatie benadrukken en zijn dankbaarheid tot uiting brengen. De roos werd zaterdag 24 juli gedoopt in het bijzijn van medewerkers van de Stichting Matchis. De naam Rosa Matchis is officieel geregistreerd. Het betreft een tuinroos in de kleur rood. Dat was ook de wens van de kweker, die met deze kleur wil verwijzen naar de bloedkanker waarvan hij is genezen. De roos zal binnenkort verkrijgbaar zijn en ook worden geëxporteerd naar het buitenland. Een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting Matchis. Fotograaf: Frank Smedts Bij deze de link naar het artikel dat geplaatst is in de Telegraaf. Foto: Marleen Wijnen
Read more