Bijzondere dingen op mijn pad.....

01-06-2023 | 12:55

Wat is het bijzonder dat als je je zuiver en oprecht voor een ander inzet dat er dan weer andere zijn die met je mee gaan lopen.

Vanaf het moment dat ik gestart ben met mijn initiatief voor Matchis en Thijs Slegers zijn er al vele mooie dingen gebeurd.

Zoals het volgende, ik ben de diner-bon die Restaurant Eden uit Valkenswaard beschikbaar heeft gesteld persoonlijk gaan ophalen en daarna moest ik onze “nieuwe” eetkamerstoelen die Tanja via marktplaats had gekocht op gaan halen in Heeze.

Ik ben naar het opgeven adres gereden en nadat ik aangebeld had en de bewoner mij binnen gelaten had liep ik de woonkamer in.

Daar stond de eetkamertafel met de stoelen die we gekocht hadden, wat schetste mijn verbazing…. Op de tafel stond de rouwkaart van Thijs Slegers en ik was een beetje van mijn à propos maar ik herpakte me snel en vroeg, bent u familie van Thijs?

De man bleek zijn neef Ruud Slegers te zijn.

Ik vertelde hem over mijn initiatief en vroeg hem of hij er voor zou willen zorgen dat mijn verhaal bij Silvia de vrouw van Thijs terechtkon laten komen.
Dat zou hij doen, nadat we de stoelen hadden ingeladen en ik naar his ben gegaan en dus mijn pad weer vervolgde werd ik twee weken later geappt door mijn vader, Paul... de vrouw van Thijs is op televisie bij Op1.

Ik ben toen natuurlijk meteen gaan kijken en nadat Sylvia, die samen met de broer van Thijs aan tafel zat haar verhaal gedaan had werd haar gevraagd of er nog initiatieven waren die nog lopen aangaande Thijs benoemde ze mijn initiatief.
Jullie mogen best weten dat mijn hart in mijn keel zat en ik een heel blij moment beleefde, zo zie hoe het kan gaan als je met iets aan de gang gaat waar je hart naar uit gaat het je pad verrijkt.

Ik ben vanaf mijn diagnose het pad naar boven ingeslagen, eerst door te zeggen nooit meer met de lift maar altijd met trap en ga nu dus ook als eerste in de rij van 7 de Alpe d’Huez hardlopend bedwingen.
De eerste in de rij van 7, mijn “zeven summits”, elk jaar een top van de tour de France.
Zo wil ik mezelf fysiek en mentaal sterk houden en zo heb ik voor de komende jaren elk jaar een heel mooi doel om naartoe te werken.

Op deze wijze kan ik een heel mooi voorbeeld zijn voor anderen, want hierdoor haal ik het beste uit mezelf en kan het beste doen en een voorbeeld zijn voor anderen.
Om op het woord voorbeeld verder in te gaan Thijs was en is nog steeds een voorbeeld en ademde net als ik voetbal en daarom heb ik dan ook een statement gekoppeld aan mijn initiatief.

Ik ben militair, voetballiefhebber en maatschappelijk betrokken.

Een ieder van ons heeft een maatschappelijke taak en plicht maar als militair is het besef van die taak en plicht net iets nadrukkelijker aanwezig lijkt het en helaas is het afgelopen jaar geen mooi voorbeeld geweest in deze.

In en rondom stadions, voetbelvelden, bij u om de hoek en eigenlijk in alle hoeken van onze samenleving is de verbinding ver te zoeken waardoor we los zijn van elkaar en raken we elkaar steeds vaker kwijt.

Ik wil met mijn initiatief ook een ander geluid laten horen, het geluid van verbroedering, bij het  P.S.V. stadion staat er boven de poort die bij de een van de ingangen staat “EENDRACHT MAAKT MACHT”
Dit is een van de leuzen binnen de club, laat in die leus nou een mooie oplossing liggen, EENDRACHT betekent “eensgezindheid” of te wel met z’n allen

Laten we met zijn allen een ander signaal horen doe het goede voor jezelf en de ander, gooi bijvoorbeeld dat bierglas niet op het vel, dat is in instantie zonde van je geld.

Nee gooi dat geld dan in een pot en geef…. Geef dat geld dan aan Matchis of aan een ander die het nodig heeft.

Ik ga verder om mijn ingeslagen pad te vervolgen en sluit deze blog af met een dankjewel.

Dankjewel aan iedereen die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan, en de mooie worden onder die donaties! Dat noem ik nou in verbinding zijn!

Dankjewel aan de vele ondernemingen die reeds een bijdrage hebben geleverd aan mijn initiatief door het aanbieden van zaken/goederen/uitjes enz. enz. die we ter veiling gaan brengen op 15 september…. Daarover later meer.
Alvast een ding kan ik daarover verklappen, Televisie presentator Leon van der Zanden gaat op de veiling avond zich inzetten als veilingsmeester,gastheer en presetator…. Leon je bent een topper!!!

Een veiling… ook weer een mooi gevolg van het pad welke in ben ingeslagen!
Ik kijk uit naar al het moois dat nog komen gaat…..

Nogmaals dankjewel allemaal, het gaat jullie goed en jullie horen en zien zeker nog van mij!
Die 100.000,- voor Matchis gaat er komen want …


EEN WINNAAR GEEFT NOOIT OP EN EEN OPGEVER WINT NOOIT!!