Overzicht acties 2020

De opbrengst van onderstaande acties voor Matchis 2020 is € 181.481,20

Scan Covery Trial– januari - € 5.127,41 

Paul en Nicolette Koenen hebben januari jl. meegedaan aan de ScanCoveryTrail, een autotoertocht door Scandinavië. Hun motivatie om stichting Matchis als goed te kiezen heeft Nicolette hier heel mooi omschreven.  De opbrengst van de Scan Covery Trial “Team Koenen” is geweldig! Onze dank gaat uit naar de inzet, enthousiasme en betrokkenheid van Paul, Nicolette en familie. Zonder deze toppers, die vele uren besteed hebben aan de organisatie rondom en tijdens de Trial, was dit niet mogelijk geweest.  

C.S. Veritas- Donorweek en schaatsen - januari - €1.161,-  
Voor de 2e keer organiseerden enthousiaste leden van Veritas een donorweek. Studenten zijn bij uitstek geschikt om stamceldonor te worden, ze zijn jong en relatief gezond. We zijn dan ook superblij met dit mooi initiatief. Naast de werving van donoren werd er ook op Sterk voor Matchis een actie opgezet. Zesentwintig leden die ook stamceldonor zijn, gleden op hun schaatsen over het ijs, de één wat soepeler dan de ander. Maar het is voor een goed doel: om geld op te halen voor stamceldonaties. Bij deze de link naar het artikel dat RTV Utrecht geplaatst heeft.  

Benefiet diner Klas 3FTA17 Leerhotel Het Klooster -  Amersfoort - 23 januari - €4.831,- 
Na wekenlange voorbereidingen; het ontwikkelen van een menu, sponsoren benaderen, een plan van aanpak en nog veel meer was het zover. De benefietavond. De avond begon spectaculair met De Neptunes! Zij speelde bekende hits. De gasten genoten van een driegangendiner en bijpassende wijnen. Na de veiling nam Sjef Smeets, ex-patiënt, namens Matchis de cheque met het geweldige bedrag in ontvangst. 

Salsa Ventura - 25 januari - €4.909,68 
Een van Nederlands bekendste Salsa dansers en docenten is ernstig ziek; Marlon Etnel. Een team van bezielde collega’s, vrienden en familie hebben alle zeilen bijgezet om alles op alles te zetten iemand te vinden die een match kan zijn voor een stamceldonor. Naast de werving van donoren schonken zij de volledige opbrengst van de Salsaventura party ad € 4909,68 aan stichting Matchis. Wat fijn dat zoveel mensen betrokken zijn en zich ingezet hebben. We hopen op een Match en mooie toekomst voor Marlon! 

MBO De Rooy Pannen – 3 februari - € 736,85 
Horecastudenten Nina, Anouk en Merel van de Rooij Pannen uit Tilburg organiseerden een evenement in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zij kozen stichting Matchis als het goede doel. Naast het geven van een presentatie aan klasgenoten over het belang van stamceldonoren haalden zij een mooi bedrag op.

Benefiet diner klas L6C Leerhotel Het Klooster – 21 februari - € 9.598,46 
Vier maanden van voorbereiding met een fantastisch resultaat voor allen. Er waren 126 gasten aanwezig die genoten van een heerlijk viergangendiner en wijnarrangement. Een donor en ex-patiënt deelde hun ervaring met de gasten. Vervolgens volgde een veiling met mooie prijzen onder leiding van Bas van Werven. De studenten kunnen terugkijken op een vlekkeloos verlopen event. De cheque met het exorbitant hoge bedrag werd door de studenten overgedragen aan Matchis.  

Studenten organiseren veiling 
Op 5 maart 2020 heeft de jaarlijkse voorrang veiling van de U.V.S.V./N.V.V.S.U. plaatsgevonden. Zes enthousiaste meiden zijn een half jaar lang bezig geweest met het verzamelen van verschillende spullen. Ze hebben hier voor met veel merken, winkels en bedrijven contact gehad. De opbrengst van de veiling was 7019,76 euro!  Een gedeelte van de opbrengst is besteedt aan een promotiepakket voor de werving van stamceldonoren onder studenten. Benieuwd waar het pakket uit bestaat? Bekijk hier de video die gemaakt is door studenten van U.V.S.V. / N.V.V.S.U. 

Wijnie 2020 
Radio-dj Wijnand Speelman heeft zich van 3 maart tot 21 maart ingezet om het belang van stamceldonatie bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Onder de naam Wijnie 2020 trapte Wijnand op maandag 2 maart de campagne af met als doel om 2020 nieuwe stamceldonoren te werven. En dat is gelukt!  
Klik hier om de onthulling te zien. 

Benefietconcert Nothing Else Matters
Op 7 maart organiseerde Nothing Else Matters in Heesch hun jaarlijkse Muziek-Benefiet- avond . Dit jaar is Matchis het goede doel 😊  Tijdens deze muzikale avond traden vijf bands geheel belangeloos op voor 200 mensen, waaronder de ambassadeur van deze benefiet avond: burgemeester Marieke Moorman. De benefietavond zelf leverde alvast € 3.500 op. Door de corona crisis werd de totale opbrengst december bekendgemaakt.

Super Saterday – Leerhotel Het Klooster  
in Amersfoort werd op  7 maart een Super Saturday gehouden. Klas 9AFTT van de Hotelschool organiseerde voor 34 gasten een luxe lunch en een gesponsorde loterij met mooie prijzen. Allemaal om geld op te halen voor Matchis . De opbrengst van dit mooie initiatief is € 690  

Het coronavirus zorgt ervoor dat we ook bij Matchis voor een hoop uitdagingen komen te staan. Binnen alle afdelingen is keihard gewerkt om ervoor te zorgen dat stamceldonaties gewoon door blijven gaan, dat ernstig zieke patiënten ook in deze tijd stamcellen kunnen ontvangen en dat er ondertussen ook nieuwe registraties binnen blijven komen.  Geplande  evenementen zijn uitgesteld en/of afgelast. Gelukkig zijn er nieuwe creatieve oplossingen bedacht.

Thumbsup voor Matchis – aanvang mei – deze actie loopt door 
Wat zijn we blij met dit mooie initiatief van een van onze fanatieke ambassadeurs. Op dit moment hebben 149 mensen Matchis een thumbs up gegeven en minimaal 5 euro gedoneerd voor het werven en registreren van nieuwe donoren. Inmiddels is er al meer dan 1500 euro opgehaald! 

Bij de donaties staan een hoop mooie persoonlijke berichten. Zo schrijft Shane: "Dankzij de donorstamcellen die ik 2 jaar geleden heb ontvangen kan ik nu van het leven en mijn gezin genieten!". Henk laat weten binnenkort zelf een stamceltransplantatie te moeten ondergaan: "dankzij jullie goede werk krijg ik de kans om stamcellen te ontvangen en ik hoop dat anderen die het nodig hebben ook die kans krijgen!". Renske geeft aan te doneren voor "diegene die het nodig heeft, maar ook voor zijn/haar familie en dierbaren.. Het is hard nodig. Altijd, maar vooral nu.."  

Goede Doelen Dag – mei  
Op 13 mei werd Matchis verrast met een cheque ter waarde van € 5.404.04! Jeroen, leraar Segbroek College; Elk jaar sluiten we met het Segbroek College het jaar af met de goede doelen dag. Er worden elk jaar binnenlandse goede doelen uitgekozen en dit jaar was Matchis daar 1 van. Een leerling van ons werd helaas ziek en als symbolisch steuntje in de rug hebben we ons ingezet voor jullie mooie stichting. Wat een fantastisch mooi initiatief! We hopen dat het inmiddels goed gaat met de leerling. 

Kom in Beweging voor Matchis – 20 juni  
Er werden ruim 50 acties aangemaakt op Sterk voor Matchis. Op 20 juni verspreid over het hele land kwamen deze sportieve mensen in beweging om aandacht te vragen voor het belang van stamceldonoren en om geld op te halen voor Stichting Matchis. Er werd gerend, gefietst, gewandeld, geskeelerd en gezwommen. Ieder in zijn eigen omgeving, met anderhalve meter afstand.  Bij elkaar is er bijna 17.000 euro opgehaald!  

Bij deze de link naar de compilatie van de ingezonden video's en foto's. Het geeft een leuke impressie van deze bijzondere dag. 

Anouk liep een overwinningstocht. Haar motivatie  is te lezen in de Limburger van 24 juni jl

Vierdaagse stopt ... Wij gaan door .. -  22 juli  
Omdat de Nijmeegse Vierdaagse dit jaar niet door kan gaan, organiseerden wij een alternatief wandelevenement voor onze fantastische Vierdaagselopers! 
Wij mochten 40 deelnemers met koffie en gebak  verwelkomen en kijken terug op een succesvolle en gezellige alternatieve Vierdaagse daagse dag.  Ondanks het niet doorgaan van de Vierdaagse van Nijmegen is er toch € 26.546- door jullie bij elkaar gebracht voor Matchis! Echt geweldig! Nogmaals héél veel dank daarvoor.

Superhero Bas – 21- augustus - € 3670,-
Alisha fietst half rondje Nederland  In totaal heeft Alisha 550 kilometer afgelegd om geld op te halen voor Matchis. De grote inspiratie voor deze sportieve actie is haar goede vriend Bas. Bas is ernstig ziek en moet een stamceltransplantatie ondergaan. Dankzij haar inzet en de vele lieve mensen die haar actie een warm hart toedragen heeft zij  333 %  haar streefbedrag aan donaties voor Matchis ontvangen. 

Benefiet leerhotel het Klooster Amersfoort – 28 augustus 
Ieder jaar sluiten de studenten van de opleiding Manager Ondernemer Horeca (MOH) van de Hotelschool Amersfoort / Leerhotel Het Klooster hun vierjarige schoolperiode gezamenlijk af met een opdracht: een evenementorganiseren voor een goed doel. De studenten kiezen gezamenlijk elk jaar een goed doel. In het schooljaar 2019/2020 werd het Stichting Matchis. Op 28 augustus werd de cheque met het fantastische bedrag van €16.000,- op. Bij deze de link naar  het gepubliceerde artikel. 

Dank aan de leerlingen, de heer Buma voor de begeleiding, de organisatie, Jacqueline en de vele sponsors 

Kom in Beweging voor Matchis 2e editie – 26 september 
Deelnemers aan de tweede editie van 'In beweging voor Matchis' hebben met elkaar meer dan 16.000 euro opgehaald! Zaterdag 26 september kwamen verspreid over het hele land tientallen sportievelingen in beweging voor Matchis! Ieder met een eigen motivatie, allemaal met hetzelfde doel: aandacht vragen voor belang van stamceldonoren en zoveel mogelijk geld ophalen voor Matchis. En wat een geweldig resultaat!    Bekijk hier de compilatie van deze dag met beeldmateriaal dat de deelnemers zelf hebben gemaakt. 

Afsluiter van deze editie was Inge, haar actie duurde langer dan één dag. Zij liep 200 km hard en finishte 30-9 bij het UMCG waar haar vader opgenomen ligt i.v.m. een stamceltransplantatie. Matchis was erbij. Inge wilde met haar actie haar vader steunen en de kans op een donor voor alle mensen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan vergroten. Met de geweldige opbrengst en aandacht die zij en alle deelnemers hiermee gegenereerd hebben leveren zij zeker een bijdrage. Bij deze de link naar het artikel dat gepubliceerd is in het Dagblad van het Noorden. 

Winterwandeling voor Matchis - 12 december
Er kwamen verspreid over het hele land ruim 300 wandelaars in beweging voor Matchis! Ieder met een eigen motivatie, allemaal met hetzelfde doel: aandacht vragen voor het belang van stamceldonoren. De opbrengst van de wandeling is enorm. Er werd 56.000 euro bij elkaar gewandeld. Van de vele foto's en video's  die wij ontvingen is een compilatie gemaakt. Bij deze de link naar de video. Het geeft een leuke impressie van deze dag. 

Roeien voor Matchis- december
Op 10 december trapte Lennart zelf de roeiactie voor Stichting Matchis af. Zijn motivatie lees je hier.
Hij roeide maar liefst 5 km in 23 minuten en mocht toen 5 kerstballen ophangen in onze kerstboom.Er werd massaal gedoneerd op zijn actie. Binnen 1 week stond de teller op € 6.572,- Daarnaast doneerde Fitter -bijdewit- 2,50 euro per kerstbal aan Stichting Matchis. 

ATB voor Matchis - Alternatieve toerbeleving - december
In de voorgaande 4 jaren organiseerde familie van de Streek een sportieve ATB-toertocht met feestmiddag. Helaas is dat dit jaar geen optie. Maar niet getreurd, want er kon meegedaan worden aan de Alternatieve toerbeleving! Een unieke beleving waarbij drie weekendjes weg werden verloot. Karina verzorgde de nieuwsberichten zodat allen de voortgang van de actie konden volgen :) Bij deze de link naar de toerbeleving. 

Daarnaast waren er verschillende lieve initiatieven van mensen die Matchis een warm hart toedragen. Voorbeelden zijn het intiatief van Dinie, zij maakte mondkapjes voor Matchis waarvan zij de opbrengst doneerde aan de actie van Renske “Het Scheve Schuurtje”. Annie is een ander mooi voorbeeld.  Zij doneert de helft van de verkoop van de opbrengst van haar expositie en verkoop van kalenders aan het goede doel. Bij deze de link naar haar actie. 

Wat zijn we trots op alle mensen die zich ingezet hebben voor Matchis! Een groot applaus en heel veel liefde voor alle helden die mee hebben gedaan 👏👏💙 Dank  voor jullie geweldige inzet, enthousiasme en betrokkenheid. Dankzij jullie inzet en bijdrage van de vele donateurs kunnen we in de toekomst nog meer patiënten helpen om een passende donor te vinden!