Overzicht acties 2021

Vanwege de coronamaatregelen worden helaas nog steeds veel sportieve evenementen geannuleerd. Gelukkig zijn er creatieve oplossingen bedacht en zetten mensen zich op alternatieve wijze in om het belang van stamceldonoren en de fondsenwerving in de lucht kunnen te houden.  

Eva promoveert  
Eind december promoveerde Eva. In plaats van cadeaus vroeg zij een bijdrage voor stichting Matchis. Ze maakte een sponsorpagina aan op Sterk voor Matchis. De link naar haar pagina stond als cadeautip vermeld op de uitnodiging in de 850 proefschriften die verstuurd werden.  Op 28 januari werd haar actie gesloten met een bedrag van € 2.143,- . Dankjewel Eva voor dit mooie initiatief en prachtige cadeau! 

Klusjes voor Matchis  
Julia en nichtje Loisa wilden zich graag inzetten en hebben coronaproof klusjes gedaan om geld op te halen voor stichting Matchis. Begin 2020 heeft de moeder van Loisa te horen gekregen dat ze acute leukemie had, een hele heftige periode brak aan. Gelukkig was haar zus een match en gaat het inmiddels goed. Wat een lief en mooi initiatief van deze meisjes. Met hun klusjes hebben zij zich sterk gemaakt voor Matchis en €375,70 bij elkaar verdiend. Zij kunnen trots zijn op deze prestatie!  

Haar eraf voor Matchis 
Chava meldde zich samen met haar huisgenoten aan als stamceldonor. Zij wilde de kosten van registratie teruggeven aan Matchis.  Als tegenprestatie voor donaties ging de tondeuse over haar hoofd. Ze vond het sowieso tijd voor een nieuw kapsel. Met haar ludieke actie haalde zij maar liefst € 973,- op. Hier kunnen wij 28 nieuwe stamceldonoren mee registreren. Dankjewel Chava! 
 
Dick viert zijn pensioen voor Matchis 
Met ingang van januari ging Dick genieten van een welverdiend pensioen. Zoals veel van zijn collega's, vrienden en familie weten is Stichting Matchis een goed doel dat hem zeer aan het hart gaat. Daarom vroeg hij aan zijn relaties als afscheidscadeau geen bloemen en cadeaus, maar een donatie voor Matchis. Er werden lieve en motiverende reacties geplaatst op zijn sponsorpagina en in totaal werd er maar liefst € 5.315 gedoneerd. Wat een fantastisch bedrag. Bedankt Dick voor dit prachtige initiatief en dank aan alle donateurs.  

Kiki zoekt een stamceldonor 
De 16-jarige Kiki heeft een zeldzame beenmergaandoening en weet nu al dat ze op enig moment afhankelijk zal zijn van een stamceldonor. Afgelopen week heeft Kiki haar haren laten afknippen voor een haarwerk dat zij dan na de chemotherapie zal dragen.  Om dit lastige moment om te zetten in iets positiefs, heeft Kiki het afknippen van haar haren gekoppeld aan een actie om aandacht te vragen voor het belang van stamceldonoren en geld op te halen voor Matchis. Inmiddels heeft deze dappere dame al ruim  €6000,- opgehaald!  
Wat een topper  Haar verhaal kun je hier lezen.  

De Lentewandeling   
Op zaterdag 10 april kwamen wandelaars door het hele land in beweging voor de Matchis Lentewandeling! We kijken terug op een succesvolle en gezellige dag. Ook al konden we elkaar niet zien, door de vele foto’s en video’s die we van de wandelaars ontvingen en op social media voorbij zagen komen, waren we er toch een beetje bij. 

Met elkaar hebben de deelnemers van de Lentewandeling niet alleen aandacht voor stamceldonatie gegenereerd, maar ook nog eens een bedrag opgehaald van meer dan €48.000! Wat een geweldig bedrag, daarvan kunnen wij weer veel nieuwe stamceldonoren registreren om ernstig zieke patiënten een kans op leven te geven. 

Ik en jij = wij – Koningsspelen voor Matchis 
Wat fijn dat 72 mensen meegespeeld hebben met de Matchis Koningsbingo. 
Aan de ingezonden foto's was te zien dat er genoten is van de mooie momenten met elkaar! Het Oranje verrassingspakket ging naar Amber. Zij had veel tijd een aandacht aan de foto besteedt. Het was hartverwarmend om te merken dat het doel van deze actie niet uit het oog werd verloren: meer donoren werven, zodat meer patiënten kans maken op een stamceldonatie en daarmee een kans krijgen op genezing. 
 
Interact Club Bergen op Zoom 
Deze enthousiaste club had een Paasactie opgezet om geld in te zamelen voor Stichting Matchis. Mensen konden op een medewerker van Roncalli SG stemmen door online te doneren via de link of QR-code van de actie. De medewerker met het hoogst opgehaalde bedrag liep uiteindelijk op 1 april in een paashazenpak door de school 😊 Er is 311,95 euro opgehaald.  

Do it for Donny 
Zo'n 80 jonge mannen liepen 29 mei een halve marathon voor Fight cancer, KWF / Dutch Cancer Society en Stichting Matchis!  
Wat een geweldige prestatie hebben zij geleverd met hun actie: 'Do it for Donny'. 
De 23-jarige Daan kreeg vorig jaar te horen dat hij acute leukemie heeft. Na een heel moeilijke periode waarin hij ook een stamceltransplantatie kreeg, gaat zijn gezondheid nu langzaam de goede kant op. Om Daan een hart onder de riem te steken organiseerden zijn vrienden een bijzonder sponsorevenement.  Matchis mocht een cheque van maar liefst €6.713,00 in ontvangst nemen.   

Kom in beweging voor Matchis 
Op 17, 18 en 19 juni kwamen sportievelingen in beweging voor Matchis! Ieder met een eigen motivatie, allemaal met hetzelfde doel: aandacht vragen voor belang van stamceldonoren en geld ophalen voor Matchis. En met wat een geweldig resultaat! Er is 17.728 euro opgehaald. Bij deze de link naar de compilatie van de ingezonden foto’s en video’s. Het geeft een leuke impressie van deze dag. 

McCoy & Partners - kilometers voor Matchis 
Om in deze tijden van afstand toch een gezamenlijk doel te hebben en in beweging te blijven, organiseerde McCoy een 4 daagse actie. Het doel om minimaal 7000 kilometer te halen (dit is de afstand van het kantoor van McCoy&Parners naar de Mount Everest) werd bijna verdubbeld. In 4 dagen is er door 715 personen, waaronder 113 medewerkers, familie en vrienden gezamenlijk 13.439 kilometer afgelegd! Met deze 4 daagse actie haalden zij 2000 euro voor Matchis op.  

Mud masters voor Menno 
Menno; Na 12 km kon er nog wel een schepje bij. Zo liep ik na 16 km aan modder en obstakels, samen met 3 vrienden, afgepeigerd, maar voldaan de finish line over. Mudmasters was natuurlijk niet alleen voor mijzelf. Elke stap was er ook één voor mensen zoals mijn vriend Menno, wetende dat zij hun eigen hindernissen in het ziekenhuis moeten trotseren, dag in, dag uit. Nu is Mudmasters natuurlijk niet te vergelijken met wat leukemiepatienten moeten doorstaan. Toch hoop ik iedereen die dit leest te inspireren om in actie te komen. Help Matchis met een donatie (Twee keer doneren mag altijd!) en geef je op als stamceldonor. Je zou zomaar een mensenleven kunnen redden. Graag, wil ik iedereen bedanken voor de steun en aanmoediging bij deze actie. In het speciaal gaat mijn dank uit naar mijn vriendin, stiefbroer en de medewerkers van Matchis die mij geholpen hebben deze campagne op te zetten". 
Deze mooie en sportieve actie leverde naast veel aandacht € 875,- op.   

De alternatieve Vierdaagse   
21 en 22 juli liepen 40 wandelaars de alternatieve Vierdaagse voor stichting Matchis. Wij kijken terug op twee succesvolle en gezellige dagen en zijn superblij met de aandacht die zij door hun deelname aan het evenement hebben gegenereerd. Elke wandelaar heeft een persoonlijke reden om zich voor Matchis in te zetten. Bij deze de link naar de motivatie van zes deelnemers.  
Het bedrag dat ze bij elkaar gewandeld hebben is € 27.480. Echt geweldig!  👏👏💙  

Dorrit vierde haar verjaardag voor Matchis 
Dorrit;  “Iedereen verdient dezelfde kans als ik heb gekregen met mijn stamceldonor! Met deze actie op Sterk voor Matchis ondersteunen we Matchis met de registratie en typering van stamceldonoren en kunnen we het leven van leukemiepatiënten redden".  
Op 25 september werd Dorrit 50 jaar, het feest volgde 4 september. Een fantastisch feest met een supermooie opbrengst van maar liefst €1.855,- .  Dank!  

Amgen werft stamceldonoren op de fiets 
Op 3 september jl. heeft Team Amgen de Fietselfstedentocht gefietst. Om 7 uur s ’ochtends vertrokken er zes renners die alle 11 steden aantikten en na de lunch sloten er nog vijf renners zich bij het groepje aan voor de laatste 100 kilometer. Tijdens de lunch kwam Meindert van Dijk langs en vertellen hoe een stamceltransplantatie zijn leven heeft gered – een flinke dosis inspiratie voor de renners. Terwijl de fietsers in hoog tempo van stad naar stad reden, wierven er nog drie Amgen collega’s nieuwe stamceldonoren in het centrum van Bolsward. Dit leverde ook veel mooie gesprekken op met de inwoners van Bolsward en omgeving! Amgen heeft vervolgens het opgehaalde bedrag bijna verdubbeld tot 11.800 euro. Van het event is een leuke aftermovie gemaakt. Via deze link een impressie van deze bijzondere dag. 

Stem Cell Donor Recruitment Weeks  
Van 13 tot 17 september stond het bedrijf GenDx volledig in het teken van stamceldonatie.Tijdens een speciale Donorweek hebben medewerkers zich ingezet om stamceldonatie onder de aandacht te brengen en mensen te inspireren om stamceldonor te worden. Men kon zich tijdens deze week via een speciale eventcode van GenDx aanmelden als stamceldonor en dat en dat resulteerde in 45 nieuwe registraties. Al deze registraties worden ook door GenDx gefinancierd, wat neerkomt op een sponsorbedrag van €1.575,-. Hiermee kunnen wij 45 stamceldonoren toevoegen aan ons bestand. Dat zijn 45 mogelijke levenskansen! 

Oktober - hardloopmaand voor Matchis
Deze maand hebben acht deelnemers zich voor Matchis sterk gemaakt. De geplande marathon van van New York waar Marion Matchis zou vertegenwoordigen werd helaas wederom geannuleerd. Zij  had met haar sponsoractie al €1.620 opgehaald. Marcel liep de marathon van Eindhoven uit voor Matchis en team De Ligny liepen de halve marathon.  De zussen Jet, Wiep en Roos maakten zich sterk voor Matchis omdat een donor het leven van Roos gered heeft.  Hun verhaal en motivatie kun je hier lezen. 

Hockeyclub HDM in actie voor Matchis
Op zondag 31 oktober stond de hockeyvereniging HDM volledig in het teken van Matchis! Tijdens deze Super Sunday, ook wel Matchis Day, werd er door de spelers van Heren 1 aandacht gevraagd voor het belang van stamceldonatie. De keuze voor heren 1 om zich te verbinden aan Stichting Matchis is heel logisch: hun teamgenoot, Niels Blaak (29 jaar), kreeg aan het begin van het vorige hockeyseizoen te maken met chronische myeloïde leukemie, een vorm van bloedkanker. Zowel zijn topsport- als maatschappelijk carrière (gymdocent) werden in juni 2020 abrupt on hold gezet. Niels heeft dankzij een donor een stamceltransplantatie kunnen ondergaan, wat zijn leven heeft gered.
Tijdens deze speciale wervingsdag waren er vrijwilligers van Stichting Matchis aanwezig op de club om informatie te geven over stamceldonatie. Tussen de wedstrijden van Dames 1 en Heren 1 werd er druk geflyerd door de jeugd, die voor deze gelegendheid t-shirts van Matchis droegen. Het team Heren 1 deed de warming up voor de wedstrijd in speciale witthe shirts met daarop het Matchis logo. Een aantal van deze shirts zullen 2022 geveild worden om geld op te halen voor Matchis.

Matchis Winterwandeling
Op 11 december kwamen verspreid over het hele land > 200 wandelaars in beweging voor Matchis! Ieder met een eigen motivatie, allemaal met hetzelfde doel: aandacht vragen voor belang van stamceldonoren. De opbrengst van de Winterwandeling is ongelofelijk hoog - € 24.396. Van de vele foto's en video's die wij ontvingen is een compilatie gemaakt. Bij deze de link naar de video. 

De Olifantjes - Run for Matchis
Groot applaus en veel dankbaarheid voor deze helden! Met elkaar hebben zij meer dan 10.000(!) euro opgehaald voor Matchis! "Een aantal maanden geleden kwamen wij, een groep Utrechtse studenten, met het idee om de Rotterdamse Bruggenloop te rennen voor Matchis. Een dierbare vriendin van ons heeft namelijk voor de derde keer kanker gekregen en heeft een aantal jaar geleden een stamceltransplantatie ondergaan. Stamceldonoren zijn voor veel patiënten van levensbelang en daarom vinden we het belangrijk om aandacht te vragen voor Matchis.

Ons oorspronkelijke plan om de Rotterdamse Bruggenloop te rennen ging jammer genoeg niet door nadat deze eind november werd uitgesteld door de gedeeltelijke lockdown. Toch besloten we om op 12 december in tweetallen (coronaproof) de geplande 15 kilometer te rennen en zo samen sterk te zijn voor Matchis.

Naast bovenstaand acties zijn er nog meer initiatieven ondernomen. We zijn trots op alle mensen die zich ingezet hebben voor Matchis! Een groot applaus en heel veel liefde voor alle helden die mee hebben gedaan 👏👏💙 Dank  voor jullie geweldige inzet, enthousiasme en betrokkenheid. Dankzij jullie inzet en bijdrage van de vele donateurs kunnen we in de toekomst nog meer patiënten helpen om een passende donor te vinden! 

De opbrengst van de sponsoracties voor stichting Matchis 2021 is € 198.858
Bij deze
de link naar het activititeitenoverzicht 2021.