Overzicht acties 2022

Wat een inzet en toewijding! Dit jaar hebben onderstaande toppers € 166.474,- opgehaald voor Stichting Matchis!

Januari | Bouwcenter Van Hoppe-Centen - € 2113,03
Dit Bouwcenter begon 2022 goed door verschillende goede doelen een bijdrage te schenken.Matchis was een van de uitgekozen goede doelen. Kim heeft met haar collega's verschillende activiteiten/karweitjes gedaan om geld bij elkaar te kunnen krijgen. Zo hebben ze vuil geprikt, tuintjes winter klaar gemaakt bij het verpleeghuis, wandeltochten gewandeld enz.Samen haalde zij een mooi bedrag op, deze actie is een voorbeeld van teamwork en saamhorigheid.

Maart | Kampong voor Stichting Matchis - € 1.615.-
Op 27 maart heeft iedereen met een blauwhart zich op Kampong ingezet voor Stichting Matchis. Het doel was om zo veel mogelijk nieuwe stamceldonoren te werven en geld in te zamelen. De slogan was 'Samen kunnen we deze wereld een stukje beter maken. 💙'. Bedankt dankzij jullie inzet hebben wij veel nieuwe donoren mogen verwelkomen.

April | Postduivenvereniging Witpen € 1.000,-
Jaarlijks organiseert P.V. de Witpen uit Hengevelde een duivenmarkt en bonnenverkoop. Dit is begonnen om de onkosten van het clubhuis te dekken. Sinds een aantal jaar is het zo'n succes dat de vereniging haar steentje wil bijdragen aan de maatschappij door ook aan een goed doel te schenken. Ondanks dat er geen duivenmarkt kon plaats vinden vanwege corona, ging de verkoop van de loten wel gewoon door en hebben zij een mooi bedrag van € 1.000,- gedoneerd.

April | Matchis benefiet golftoernooi bij 'The Duke' - € 16.700,-
Het eerste Matchis benefiet golftoernooi op golfbaan The Duke was een feit! De sfeer tijdens deze gezellige en sportieve dag was zeer goed en het belang van stamceldonatie is wederom onderstreept. Dankzij alle deelnemers aan zowel het toernooi als de clinic kunnen wij weer veel nieuwe stamceldonoren registreren!

April | Sparta Nijkerk aandacht voor stamceldonatie - € 1.207,-
In het weekend van 22 en 23 april stond Sparta Nijkerk in het teken van het belang van stamceldonatie. Op de Ebbenhorst werd er rond de duels gecollecteerd voor het werk van Matchis, maar ook werd er voorlichting gegeven over stamceldonatie. Er was een speciale 'Matchis stand' waar mensen alle informatie konden vinden en uitleg kregen hoe het in zijn werk gaat. Door deze inzet hebben wij veel nieuwe donoren welkom geheten. 

April | Studentenvereniging Njord borrelt voor Matchis -  3.381,90
Anouk organiseerde een speciale borrel met medestudenten binnen de studentenroeivereniging Njord om donoren te werven en geld op te halen voor Matchis. Tijdens deze gezellige avond hebben 63 studenten zich aangemeld als stamceldonor 💙 en daarnaast hebben zij een super mooi bedrag opgehaald van € 3.31,90. 

April | Lentewandeling - € 4.257,-
Met heel veel wandelaars door Nederland hebben we letterlijk stamceldonatie op de kaart gezet. Door het hele land hebben deelnemers aan de Matchis lentewandeling gewandeld. Van deze enthousiaste deelnemers hebben we leuke foto's en berichten ontvangen. Een aantal van de ingezonden foto's zijn geplaatst op Instagram en bij dit nieuwsbericht te bekijken. Met elkaar hebben de deelnemers € 4.257,- opgehaald voor Stichting Matchis.

Mei | Foundation it's a match' ontvangt cheque voor KWF en Matchis - € 1.750,-
Tijdens het persooneelsfeest van NXP mocht Frans Paymans een cheque  van  €3.000 in ontvangst nemen. Dit bedrag is bijeengebracht door alle werknemers en leden van de personeelsvereniging van NXP. De bestemming voor deze donatie is voor de KWF en stichting Matchis. De verdeling van deze donatie mocht Frans zelf bepalen. 
Hij heeft gekozen voor een verdeling van € 750,-- aan KWF, € 1.750,-- voor stichting Matchis en € 500,-- voor foundation It’s a Match (voorheen stichting Sportsupport 2000).
Frans Paymans doneert ook het grootste deel van de opbrengst van het boek “Het is een wedstrijd” aan beide doelen. Dit indrukwekkende boek is hier te bestellen. Stichting Matchis is enorm blij met deze donatie en dankt Frans Paymans, de medewerkers en leden PV NXP voor hun fantastische bijdrage.

Mei | Wandelen in havensteden - € 1.500.-
Op de tweede Maasvlakte in Rotterdam werd vrijdag 13 mei het eerste exemplaar van de nieuwe wandelgids met de naam ‘”Wandelen in havensteden” uitgereikt.
Hans en Kees hebben van dichtbij meegemaakt hoe belangrijk en levensreddend een stamceltransplantatie kan zijn en doneren van ieder verkocht exemplaar 1 euro aan stichting Matchis. Een ontzettend mooi gebaar van de broers Hans en Kees Volkers. Het prachtige boek is o.a. te koop bij bol.com. Wandelen in havensteden, Hans Volkers | 9789078641988 | Boeken | bol.com

Juni | Bike my day - € 51.200,-
Zaterdag 18 juni werd Bike my Day gehouden. Voor de 2e keer is Stichting Matchis door de Lions club Bernheze gekozen als het goede doel van deze bijzondere wielertoertocht. De verschillende wielerteams, waaronder team Matchis  hebben tijdens het warme weer een geweldig bedrag van € 51.200,- bij elkaar gefietst! Wat een kanjers, bedankt voor jullie bijdrage! 

Juli | Vierdaagse van Nijmegen - € 46.024,-
Bijna 50 wandelaars hebben de Vierdaagse van Nijmegen voor Matchis gelopen. Ieder met zijn eigen persoonlijke verhaal en motivatie om mee te wandelen. Door het warme weer dit jaar 3 dagen wandelen in plaats van 4 dagen. Maar dat mocht de pret niet drukken en allemaal hebben ze de eindstreep gehaald. Wat een top prestatie! Samen hebben zij het mooie bedrag van € 46.024,- bij elkaar gewandeld!

September | Amgen stapt op de fiets voor Matchis - € 14.000,-
Amgen heeft 9 september voor de tweede keer de alternatieve elfstedentocht gefiets om geld op te halen voor Matchis. Werknemers konden kiezen voor een route van 100km of 235km. Daarnaast stond in het centrum van Bolsward ook stand bemand door Amgen collega's om ook daar zoveel mogelijk nieuwe stamceldonoren te werven. Al deze acties hebben weer geholpen bij het typeren en registeren van veel nieuwe donoren.

September | Jungfrau Marathon Zwitersland - € 3.435,-
Edwin heeft in 2014 zelf een stamceltransplantatie moeten ondergaan vanwege acute myeloide leukemie. Tijdens zijn ziekteperiode heeft hij altijd gezegd: "Het glas is niet half leeg, maar het glas stroomt over van motivatie om dit te overleven". Na een bepaalde periode kwam het idee in me op om de Jungfrau Marathon te gaan lopen voor Stichting Matchis. 10 september heeft Edwin deze marathon met succes uitgelopen en daarnaast ook nog eens een mooi bedrag van € 3.435,- opgehaald.

September | Golftoernooi van 'Vrienden van de stamceldonorbank' - € 80.000,-
Woensdag 7 september werd voor de elfde keer het golftoernooi 'Vrienden van de Stamceldonorbank' voor Matchis georganiseerd. Het weer was fantastisch 😎 en de sfeer geweldig! Dankzij het rad van fortuin, de loterij en een speciaal georganiseerde veiling is er een record opbrengst van € 80.000,- opgehaald. Een dergelijke opbrengst voor een evenement als dit is uniek en daar kunnen de deelnemers met recht trots op zijn! 🙌🏼

September | Stevin Obstacle Run - € 3.066,-
Betrokken, een van de vier kernwaarden van Stevin Technology Consultants. Elke Stevinner had een aantal weken de tijd om zijn of haar eigen actie op te zetten om zo geld in te zamelen voor Stichting Matchis. De één ging hardlopen en de ander ging zelfgemaakte repen verkopen waarvan de opbrengst 100% naar Stichting Matchis is gegaan. En op zaterdag 25 september hebben ze dat afgesloten met een een obstacle run voor het hele gezin (zelfs de honden deden mee😉). 

Oktober | Eerste editie van de Duin & Bollen Vierdaagse - € 2035,-
Van 13 t/m 16 oktober werd de eerste editie van de Duin & Bollen Vierdaagse georganiseerd. Tijdens dit event door de mooie Duin & Bollenstreek liepen ook toppers mee voor Stichting Matchis. Na vier dagen15 of 20 kom gewandel te hebben, hebben zij een mooie opbrengst van € 2.035,- bij elkaar gewandeld. Wij hopen dat ook volgend jaar nog meer mensen mee willen lopen voor Matchis 💪🏼

November | Hezelburch Subsidieadvies - € 560.-
Marilen Benner leek het een goed idee om binnen het bedrijf aandacht te vragen voor stamceldonatie, het kan niet anders dat onze collega’s ook graag bijdragen aan dit maatschappelijke probleem. En dat is ook gebleken! Na de presentatie van Marilen op het jaarlijkse bedrijfsevenement, en in de week daarna, hebben maar liefst 16 collega’s zich aangemeld als nieuwe stamceldonor. Per aanmelding betaalt Hezelburcht een bedrag van € 35 voor de laboratorium- en registratiekosten. Dat is een mooi bedrag van € 560 voor Matchis!

November | New York Marathon 20 jaar na stamceltransplantatie - € 4.600,-
Twee jaar achter elkaar werd het uitgesteld, maar dit jaar kwam de droom van Martine om samen met haar man de New York Marathon te lopen eindelijk uit. Een droom met een belangrijke betekenis: zoveel mogelijk geld ophalen voor Matchis. 20 jaar geleden heeft zij namelijk zelf een stamceltransplantatie ondergaan en nu is zij genezen! Meer lezen ... bij deze de link naar het interview. Samen met haar man haalde zij een geweldig bedrag op voor Matchis.

November | Hartverwarmde actie voor patiënten - € 13.747,-
Giving Tuesday is dé wereldwijde actiedag om iets goeds te doen voor een ander. Ook bij Stichting Matchis willen we daar graag een steentje aan bijdragen. Daarom willen we patiënten in deze moeilijke periode warmte bieden in de vorm van een paar warme, wollen bedsokken. Een cadeau dat volgens onze patiënten zeer gewaardeerd wordt tijdens de lange periodes in het ziekenhuis. Om alle patiënten die een stamceltransplantatie nodig hebben warme voeten te bieden, zijn we een sponsoractie gestart. Voor elke 15 euro kan één patiënt de sokken ontvangen. Er werd massaal gedoneerd en we ontvingen hartverwarmende reacties. Deze actie loopt nog steeds, doneren kan via deze link.

December | Halve marathon van het LUMC naar Ter Aar - € 8.090,-
7 december, precies een jaar na zijn stamceltransplantatie rende Hidde samen met zijn zus en vrienden een halve marathon van het LUMC naar ter Aar. Dit allemaal om zoveel mogelijk stamceldoneren te werven en om geld op te halen voor Stichting Matchis. Rond 14:00 uur vertrokken ze vanuit Leiden om aan het einde van de middag te finishen in Ter Aar, waar zij terecht onthaald werden als helden!