Overzicht acties 2019

De opbrengst van onderstaande sponsoracties voor Matchis 2019 is € 147.648,-!

 

Boekpresentatie Mama’ Moed – 5 januari
zaterdag 5 januari waren we bij de sfeervolle presentatie van het boek 'Mama's moed' geschreven door Anke Verweijen. "Anke is 35 weken zwanger als haar man Dennis overlijdt aan de gevolgen van acute myeloïde leukemie. Een paar weken later wordt hun zoontje Timo geboren. In Mama's Moed beschrijft Anke hoe ze na de dood van haar grote liefde probeert te blijven genieten van het leven. Mama's moed is een ode aan de liefde, die ook na de dood nog zo intens is". De opbrengst van de verkoop gaat naar Stichting Matchis en de Maarten van der Weijden Foundation. Het boek ligt in diverse boekhandels en is te bestellen via deze link

Dordrecht Lions in actie voor Matchis– 16 februari  - €4.125,- 
Op de ijsbaan van de Dordrecht Lions werd het afgelopen weekend een wel heel bijzondere ijshockeywedstrijd gespeeld. In het bijzijn van hun oud clubgenoot Tom Barendrecht, speelden de Dordrecht Lions een wedstrijd tegen de Tilburg Trappers om geld op te halen voor Matchis. 

Tom werd op zijn zeventiende getroffen door leukemie en gelukkig was er voor hem een match in de wereldwijde databank van stamceldonoren. Dit was voor de ijshockeyclub de reden om Matchis te kiezen als goed doel voor de inzamelingsactie. Bij deze de link naar het verslag. 

Donorweek Tragos Maastricht – 8  tot 22 februari -150 nieuwe stamceldonoren - €2.646,-
De Maastrichtse studentenvereniging Tragos organiseerde afgelopen week een speciale Donorweek . Ze kregen het voor elkaar om in een paar dagen tijd meer dan 150 studenten te registreren als stamceldonor én haalden ook nog eens ruim €2.646,- op voor Matchis. Wat een geweldige prestatie! Bij deze de link naar het verslag van deze bijzondere week. 

High Tea voor Matchis -  januari en februari - €7.150,- 
De hechte vriendinnengroep van Janna uit Limburg organiseerde een wel heel bijzondere high-tea voor Matchis. Tijdens twee volgeboekte edities konden deelnemers aan de zogeheten Match-Tea genieten van een breed aanbod aan hapjes, drankjes en live-muziek. Alle opbrengsten werden gedoneerd aan Stichting Matchis om zoveel mogelijk nieuwe donoren te kunnen registreren. Het interview waarin de motivatie voor deze actie beschreven wordt is hier te lezen. 

Marathon Rotterdam – 7 april
Acht toppers liepen, ieder met hun eigen verhaal en motivatie, 7 april de Rotterdam Marathon voor Stichting Matchis. Allemaal met een eigen, persoonlijke motivatie. Samen haalden de lopers € 1.715,- op, wat een geweldige prestatie! 

Lionsclub Domaine des Dames – Lifestyle Springmarket – 13 april 
In het Streekmuseum Krimpenwaard werd een bijzondere Lifestyle Springmarket georganiseerd door  de dames van Lionsclub DdD. Aan het einde van de dag mocht Amber namens Matchis de cheque met de opbrengst van maar liefst € 3.800,- in ontvangst nemen! Een gezellige dag met zeer gevarieerde kramen, live muziek en heerlijke tapas en wijn. Om geld op te halen werden zelfgemaakte taarten, kaarsen, potten en tassen verkocht. Ook werden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals de succesvolle autopuzzeltocht. 

Marathon Enschede – 14 april 
Laura is zelf al stamceldonor geworden, maar wilde graag nog meer doen. Zij lied de halve marathon van Enschede, niet alleen voor haarzelf maar ook om geld op te halen voor Matchis en er meer bekendheid aan te geven. Dankjewel Laura, voor de mooie bijdrage van € 325,-! 

Cycle for Charity - Fietsen met een 'boodschap'- 14 april 
Bij Cycle for Charity staat Matchis dit hele jaar centraal als goed doel voor verschillende inzamelingsacties. Afgelopen weekend stond er een opvallende actie op de agenda: de wc-papier actie. in samenwerking met Jumbo werden er in Stramproy huis aan huis honderden rollen wc-papier verkocht om geld op te halen voor Matchis! De opbrengst van hun acties wordt november bekend gemaakt. 

Benefietconcert De Mads – 28 april 
Op zondag 28 april heeft de Mads een benefietconcert gehouden voor twee goede doelen; het Daniel den Hoed Fonds en stichting Matchis. Vorig jaar werd Anja van De Mads getroffen door acute leukemie. Na een stamceldonatie gaat het inmiddels beter met haar. Met de opbrengst willen zij anderen helpen. De avond was een groot feest met een totale opbrengst van € 5.624,- Bij deze de link naar het dankwoord van Anja. 

Wijnproeverij Stramproy – 3 mei 
Afgelopen vrijdagavond organiseerde Jop van Wine Solutions een wijnproeverij voor Stichting Matchis in de Maroy Bar. Wat een mooi initiatief. 
De Match-tea meiden waren uiteraard aanwezig tijdens deze 'Match-wine'. Het was super gezellig én een groot succes; er is maar liefst € 844,10 opgehaald voor donorregistratie! 
Enorm bedankt Jop, Maroy Bar, Wijnhandel Léon Colaris en alle aanwezigen.    

¼ marathon voor Matchis Utrecht – 12 mei 
Lesley spande zich in en liep deze marathon voor Matchis. Dank voor je inzet!  

Yvonne voor Matchis – 18 mei – Sorba Run  
“In oktober 2016 (het mooiste verjaardag cadeau) werd een anonieme donor voor mij gevonden en in februari 2017 kreeg ik de stamceltransplantatie. Op 18 mei heb ik de 5 Kilometer Sorba Run uitgelopen samen met mijn hardloopmaatje. De laatste meters liepen ook mijn zoon en man mee. Ik ben trots op mezelf dat ik dit heb volbracht en heel erg blij dat ik voor Matchis het mooie bedrag van 755 euro heb kunnen binnenhalen. Bij deze de link naar het indrukwekkende verhaal van Yvonne.   

18 Holes voor Matchis - 18 mei 
18 mei werd voor de 4e keer de Matchis sponsor wedstrijd gespeeld op golfbaan Heidemeer. Dit jaar speelden maar liefst 56 deelnemers mee. De weergoden zaten mee, het  was een gezellige en sfeervolle dag. Met leuke prijsjes en de uitreiking van een cheque van maar liefst €3.844,- voor stichting Matchis kwam een einde aan deze fantastische dag. Onze dank gaat uit naar Fredy, Golfbaan Heidemeer, deelnemers en sponsors. 

Step Elfsteden – 9 juni   
Zeventien deelnemers, ieder met hun eigen verhaal en motivatie, stepten de Elfstedentocht voor stichting Matchis. De Stepelfstedentocht werd dit jaar door de organisatie beschreven als een "snelle” editie.  Alfred de Vreeze die voor de 25e keer deelnam, gaf de eer aan zijn zwager Klaas van der Wal om maar liefst 270 deelnemers de nacht naar Dokkum in te schieten. “Door stamceldonatie is Klaas gered en kan hij dit doen.” Alfred koppelde een sponsoractie voor Matchis aan deze tocht. Samen haalden de 17 steppers € 7.394,- op, wat een geweldige prestatie!  

Golftoernooi Benk - 14 juni 
Benk Groep B.V. heeft Matchis als goede doel verbonden aan hun jaarlijkse golfdag voor klanten en hun partners. De regen bij aanvang van de dag weerhield de spelers niet de baan op te gaan. Rond twee uur brak zelfs de zon door. Op het terras werden na afloop van de 18 holes  vele lootjes verkocht. Met leuke prijzen en de uitreiking van een cheque van maar liefst €2.580,- (die door een van de deelnemers verdubbeld werd naar € 5.160,- !) kwam er een einde aan deze fantastische dag.  

Run for Dens– 15 juni   
Esther liep samen een team van de gemeente Hellendoorn de halve marathon van Zwolle. Deze actie, in eerste instantie opgezet om haar broer Dennis te steunen tijdens zijn stamceltransplantatie, werd door het overlijden van Dennis een emotionele dag.  Vrijdag 21 juni werd op het gemeentehuis van Nijverdal, in bijzijn van Esther, familie, teamleden en burgemeester de actie afgesloten met de overhandiging van de cheque. Het enorme bedrag wordt geheel ingezet voor de werving, typering en registratie van stamceldonoren. RTV Oost legde deze overhandiging vast. Bij deze de link.  Wij willen Esther, Rutger en het team van de gemeente Hellendoorn sterkte toewensen en heel hartelijk bedanken voor hun tomeloze inzet! 

Bike my Day– 22 juni  
Zaterdag was in Heeswijk-Dinther de derde editie van Bike my Day, een wielertocht georganiseerd door stichting Lions Bernheze. Voor team Matchis fietste o.a. Oswin mee, die alleen al ruim € 9400,- heeft opgehaald met zijn zoon Ramon als motivatie. Na vele kilometers op de fiets werd ’s avonds het totaalbedrag bekend gemaakt: € 57.041,-!! Wat een geweldige prestatie. Dank aan de organisatie, fietsers, gulle gevers en vrijwilligers.  

Marathon Sneek – 22 juni  
Met de geweldige inzet van Tineke en steun van haar omgeving is deze marathon een succes geworden! Tineke liep de halve marathon voor Matchis en haalde met 90 donateurs 2.270 euro op voor Matchis. Haar motivatie; “ik heb van dichtbij gezien hoe belangrijk stamceldonatie is”  Bij deze de link naar het interview.   

Hugo Venebrugge Toernooi bij v.v. Den Ham - 22 juni
De organisatie van het toernooi – de vrienden en jongere broer van naamgever Hugo Venebrugge, een oud-jeugdleider die in 2008 aan kanker overleed – koos dit jaar voor Matchis als goed doel. Omdat in Den Ham en omgeving gevallen bekend zijn van mensen die afhankelijk zijn van een stamceldonor, ging de opbrengst van het toernooi naar Stichting Matchis. Onlangs nog werd een stamceldonor gevonden voor de moeder van één van de vrijwilligers van het toernooi. Die vrijwilliger, Danny, zette een actie op via de betaalapp Tikkie en zamelde op die manier 1.300 euro in voor Matchis. Het totaalbedrag van deze actie werd maar liefst 7500 euro.

 
De Barrelchallange – 22 tot en met 28 juni
Een hele mooie en vrolijke tour, maar voor Tom heeft deze rally ook een emotionele betekenis. Vorig jaar is hij zijn vader verloren aan Acute Myeloïde Leukemie. Tom: “Tijdens het ziekteproces van mijn vader nodigde een vriend van me, John, mij uit om samen met hem deel te nemen aan de Barrel Challenge. Niet lang daarna overleed mijn vader. Toen stond al snel het idee om de rally te koppelen aan een goed doel. Ik kon op dat moment maar aan één doel denken!”   Op zaterdag 22 juni vertrokken Tom en John vanuit Oude Pekela richting het eindpunt Roemenie. De opbrengst van de Challange is 1.832 euro 

Vierdaagse van Nijmegen – 16 tot en met 19 juli  
Dit jaar liepen 111 lopers  de Vierdaagse voor Stichting Matchis. Daarnaast konden we ook rekenen op vele vrijwilligers om onze lopers te verzorgen in de posten van Matchis.Leuk dat een grote groep wandelaars en vrijwilligers 2september de bedankborrel bezocht. Tijdens deze bijeenkomst werden herrinneringen aan de Vierdaagse gedeeld en werd de opbrengst van de Vierdaagse actie bekend gemaakt. Een fantastisch bedrag, waar we enorm blij mee zijn! 
Ook dit jaar is er een fotoverslag van de Vierdaagse gemaakt. Bij deze de link.  

Rollen voor Matchis – 23 tot en met 26 juli 
Circa honderd deelnemers, waaronder Lia, zijn dinsdag van start gegaan voor de 31ste editie van de Rolstoelvierdaagse in Delden. Vanwege de hitte was de start eerder dan normaal en zijn de afstanden aangepast. Van harte gefeliciteerd Lia met deze geweldige prestatie! We zijn enorm trots op jou en willen je bedanken voor je inzet. Met maar liefst 65 donateurs werd 1.469,- euro opgehaald voor Matchis. 

Aquaklimcross in Sibulo - 24 augustus
Onder tropische temperaturen gingen 16 volwassenen en 8 kinderen deze zware uitdaging aan voor Matchis. En wat hebben ze het fantastisch gedaan! Iniatiefneemster Jorieke omschreef hoe zij deze geweldige uitdaging ervaren heeft;  De ultra aquaklimcross overwonnen met zijn allen! “Wat een geweldig team hadden wij!💪 Maar pfoe wat was het weer zwaar!😰 Voor stichting Matchis en dankzij mn loopmaatje Glenn hebben we de 21 km uitgelopen! En een mooie dankbare 3e plaats behaald met onze team! De opbrengst voor stichting Matchis is maar liefst €3677,- waar we ook iedereen zeer dankbaar voor zijn! Niet klagen maar dragen!” 

Golftoernooi Vrienden van de Stamceldonorbank - 4 september
Dit jaar werd op 4 september voor de 10e keer het golftoernooi van de Vrienden Van georganiseerd. Op het Rijk van Nijmegen was het weer een drukste van belang, met maar liefst meer dan 160 deelnemers. Het was een groot succes, er werd zelfs een recordbedrag van €60.000,- opgehaald!  Volgend jaar staat het toernooi wederom op de agenda. Impressie van deze geweldige dag is te zin op deze video

Damloop by Night - 21 september 
Nathalie en Noa, beiden stamceldonor liepen 21 september de Damloop by Night. 8 kilometer hardlopen om aandacht te vragen voor het belang van stamceldonoren! De actie van hen werd door 22 donateurs ondersteund en leverde naast de aandacht €516,- op. 

Dam tot Damloop
Matchis heeft deze loop graag opdragen aan Oscar Westbroek. Oscar leed aan leukemie en heeft zich tijdens zijn te korte leven, actief ingezet om veel mensen het belang van stamceldonatie te laten inzien met vele duizenden aanmeldingen als resultaat. Drie teams (48 deelnemers) hebben zich ingezet; Team Oscar, Team Pinckers en Team Reuser & Butter. Het was een fantastische dag met een geweldig hoge opbrengst van €24.045 . We zijn trots op de geweldige inzet. Voor de familie en vrienden was deze dag extra bijzonder. Onze gedachten gingen uit naar Oscar. 

Helden - Strong Viking Run - 12 oktober 
Met het motto "in iedereen zit een held. Ben voor 1 dag een held door mensen te helpen die het echt nodig hebben" ging dit enthousiaste team van start. Na vele uren trainen werd op 23 september de sponsorpagina aangemaakt , vrienden en bekenden geinformeerd dat zij aan deze uitdaging Matchis verbonden. Exact 1 maand later gesloten met het mooie bedrag van € 867,- Dank aan deze Helden! 

De Marathon van New York - 3 november
De lopener hadden tijdens een informatiebijeenkomst al kennisgemaakt. Vervolgens gingen zij gezamenlijk het traject in van trainingen. Na vele uren van trainen en voorbereiding  was het dan eindelijk zo ver en vlogen deze kanjers samen naar New York om deze ultieme uitdaging aan te gaan. Naast de sportieve uitdaging had ieder van hen een bijzondere motivatie om de marathon te koppelen aan Matchis als goede doel. Bij deze de link naar de motivatie van Peter. De motivatie en nieuwsberichten van Mark, Ruud, Hannie, Jolanda, Felicia en Olivier kun je hier lezen. Deze 7 sportievelingen brachten gezamelijk € 15.539,- bij elkaar.  Top gedaan!

Cycle Marathon - Stramproy - 9 november
Dorpsgenoot Janne vormt voor Cycle for Charity de aanleiding om voor het jaar 2019 te kiezen voor de stichting Matchis. Hun derde en laatste activiteit dit jaar was de Cycle Marathon, een twaalf uur durende spinning uitdaging. Medeorganisator was Relife Fitness. De Relife instructeurs hadden een mooie serie opzwepende lessen voorbereid, met elk uur een apart thema. De deelnemers werden daarnaast getrakteerd op een lekker bord pasta en konden gebruik maken van een heerlijke massage. Er stapte 240 mensen, waaronder Janne op de fiets! De opbrengst van alle drie de acties die georganiseerd zijn door Cycle for Charity is € 10.000,-  . De cheque met het top bedrag werd tijdens een feestje bekendgemaakt en persoonlijk door Janne overhandigd aan Matchis. 

Docent muziek zingt voor Stamceldonatie- 16 december
Een hele groep studenten trok 16 december door de stad Maastricht om kerstliedjes te zingen en om de kerstsfeer te verspreiden. Zij haalden met deze muzikale actie  €400,- op voor Matchis.

Keep from Sleep - Stevensbeek
Op de Metameer in Stevensbeek zijn op 19 december 139 leerlingen 27 uur wakker gebleven om het belang van stamceldonatie onder de aandacht te brengen en €2.320,- op te halen! Geweldig! 

ATB Toertocht in Oldebroek - 27 december

Op vrijdag 27 december 2019 organiseerden familie van de Streek voor de 4e keer een actiedag voor Matchis.
’s Morgens fietsten zo’n 80 deelnemers een mountainbiketocht van ongeveer 45 km. Bij de verzorgingspost kon men zich even warmen aan een kop bouillon en nieuwe energie opdoen door een versnapering. Aansluitend werden de deelnemers verwelkomt in de tent, waar zij een drankje en een warme hap konden nuttigen. Tijdens de verloting vielen vele deelnemers in de prijzen, met als topstuk een heuse stadsfiets. ’s Middags werd het sfeervol samenzijn in de tent voortgezet, waarbij men elkaar kon ontmoeten in een gezellige setting. Er was live muziek en wederom een verloting, de hoofdwinnaar ging er van door met een LCD-televisie. 

De opbrengst was maar liefst €6670,-! Een grandioze opbrengst  die geheel ten goede komt aan Stichting Matchis.

Dank aan de inzet van alle deelnemers, vrijwilligers en sponsors. Met jullie bijdrage is het perspectief voor (bloed)kankerpatiënten weer gunstiger geworden doordat met het geld nog meer stamceldonoren kunnen worden geregistreerd!