Held op sokken

Vandaag 29 november is het Giving Tuesday. De wereldwijde actiedag om iets goeds te doen. Matchis wil patiënten die afhankelijk zijn van een geschikte stamceldonor een hartverwarmend cadeautje geven en hier hebben wij financiële hulp bij nodig.

Voor slechts 30% wordt er binnen de familie een match gevonden. Stichting Matchis zoekt voor de overige 70% een onverwante stamceldonor in het wereldwijde bestand. We willen deze patiënten heerlijke bedsokken geven als steun in de rug voor deze moeilijke en spannende tijd. Doe vandaag dus iets goeds, doneer 1 paar sokken of vraag met jouw actie een bijdrage voor dit cadeau. De prijs van de sokken is  €15,- per paar.
De 1e 250 paar sokken aan donaties hebben we al bij elkaar verzameld. Het Radboud Umc gaat starten met het aanbieden van het hartverwarmende cadeautje  

GivingTuesday is oorspronkelijk begonnen als antwoord op de ‘koopjesdagen’ Black Friday en Cyber Monday en wordt daarom de dinsdag erna gevierd. Deelnemers gaan op GivingTuesday iets goeds doen voor een ander. Je kunt dit persoonlijk doen of met jouw bedrijf. Onze doelstelling is om alle patiënten waar een stamceldonor voor gezocht wordt een paar sokken aan te bieden. Dit zijn er 650 per jaar. We hebben jullie hulp dus nog hard nodig! 

Wat kun je allemaal doen op

  • Doneer een paar sokken via deze pagina
  • Doe een korte challenge, denk aan fietsen, wandelen, hardlopen, doe karweitjes of iets anders. Maak daarvoor hier een actie aan en laat je sponsoren. 
  • Geef 10% van jouw uitgaven op Black Friday aan ons. Het mag natuurlijk ook 20% zijn... 😉 
    Jouw donatie kun je hier overmaken. 
  • Maak hier een online collectebus  aan en haal vandaag geld voor ons op. 
  • Vraag jouw bedrijf om de opbrengst van onze collectebussen  of jouw actie op GivingTuesday te verdubbelen!
  • Gebruik #Giving Tuesday en #MatchisHeldopsokken voor bij jouw berichten over jouw actie of donatie op social media om zo nog meer mensen te bereiken.

 

 

 

 

 

View all
€15 02-12-2022 | 20:32 Ik heb zelf ruim 1,5 jaar geleden stamcellen ontvangen van een anonieme donor. Dankzij haar ben ik er nog!
€15 02-12-2022 | 19:06 Ik hoop dat iemand die deze sokken ontvangt er een goed (warm) gevoel van krijgt in deze moeilijke periode van zijn of haar leven
€30 02-12-2022 | 11:13 As a former leukemia patient waiting for a donation in the hospital, I always had cold feet...I was lucky enough to receive warm socks, and later also a donation from baby cord blood (no adult donor was found for me), and I'm doing fine now!
€30 02-12-2022 | 09:42 Voor Sinterklaas doneren we allen voor een goed doel. Dit kwam voorbij en het leek me leuk om niet alleen te doneren, maar zo ook iemand warme voeten te geven. Zelf ben ik al geregistreerd donor bij Matchis en op deze manier kan ik hier ook aandacht voor vragen. Hoe meer mensen in het systeem, hoe meer kans op een match.
€30 01-12-2022 | 21:25
View all

Dank voor jullie steun! Eerste paar sokken dankzij vele donaties overhandigd aan patiënt

30-11-2022 | 09:48 Honderden donaties en hartverwarmende reacties stroomden binnen na een oproep van Matchis om patiënten met (bloed)kanker een beetje warmte te bieden in deze moeilijke tijd. Die warmte kunnen we geven in de vorm van een paar wollen bedsokken. Op 29 november, Giving Tuesday, is het eerste paar overhandigd in het Radboudumc.  Er werd massaal gedoneerd en we ontvingen hartverwarmende reacties.   “Hopelijk geeft dit een beetje warmte in een moeilijke tijd!”, schrijven sommigen. Maarten laat weten nu zelf wat krapjes te zitten, maar het toch belangrijk te vinden om aan anderen te denken. Renate schrijft: “Er is al genoeg om je zorgen over te maken dus laat staan dat je je ook nog met koude voeten moet bezighouden.” Dennis spreekt uit eigen ervaring: “Vind dit een toffe actie, weet uit ervaring hoe het is om tijd in het ziekenhuis door te brengen en dat zulke ‘kleine’ dingen een groot verschil kunnen maken.”  Dankzij alle donaties kunnen we onze woorden nu ook omzetten in daden: het eerste paar warme sokken is gisteren met veel liefde overhandigd aan een patiënt in het Radboudumc. De komende periode zullen we de sokken onder meer patiënten gaan verspreiden. Zonder jullie hulp was dat niet mogelijk geweest en daarom willen we iedereen die heeft bijgedragen ontzettend bedanken!   De actie blijft voorlopig nog openstaan, er kan nog steeds gedoneerd worden!     
Read more