Rosa Matchis

Rosa Matchis
Closed You can't donate anymore
from €2.500 (100%)

Patrick, zijn broer Rob en in ieder geval één van de klanten van Roparu Rozen zijn 8 april van de partij.

Onderstaand het verhaal en motivatie van Patrick waarom hij en zijn familie zich al jaren inzetten voor Matchis;

"De rozenkweker Patrick Wijnhoven uit Wanssum is zelf 23 jaar geleden getransplanteerd met stamcellen door een onbekende donor. Enige tijd daarvoor werd bij de toen 28-jarige Patrick leukemie gediagnosticeerd. Na enkele behandelingen bleef er nog slechts één optie over om hem te genezen: een stamceltransplantatie. In de familie bleek geen passende donor te vinden maar uiteindelijk vond de stamceldonorbank deze wel in het buitenland. De transplantatie slaagde en Patrick kon na enige tijd verder met zijn leven. Hij trouwde en kreeg twee kinderen (Roos en Teun). Met het kweken van deze speciale Matchis roos wil Patrick het belang van stamceldonatie benadrukken en zijn dankbaarheid tot uiting brengen. 

Patrick: "Ik heb dankzij een onbekende donor een tweede kans op leven gekregen en het gaat (nu 23 jaar na mijn transplantatie) erg goed met mij. Ik geniet volop van het leven. Mijn transplantatiedag is voor mij een feestdag en voelt nog belangrijker dan mijn verjaardag. Ik hoop dat Rosa Matchis andere mensen ook kracht, steun en hoop kan geven. De roos heeft voor mij dus een veel diepere betekenis." 

De roos werd zaterdag 24 juli 2021 gedoopt in het bijzijn van medewerkers van de Stichting Matchis. De naam Rosa Matchis is officieel geregistreerd. Het is een ras dat gekweekt is door Jan Spek rozen en samen met Patrick Wijnhoven is geselecteerd. Het betreft een tuinroos in de kleur rood. Dat was ook de wens van de kweker, die met deze kleur wil verwijzen naar de bloedkanker waarvan hij is genezen. De roos kan buiten in de tuin geplant worden en geeft ieder jaar opnieuw bloemen. 
 
De Rosa Matchis is te koop zijn bij onder andere Rozenkwekerij de Wilde en ook worden geëxporteerd naar het buitenland. Een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting Matchis. Dit betekent veel voor Patrick: "Ik vind het heel bijzonder dat ik de roos heb mogen uitzoeken en ik wil iedereen die de Rosa Matchis mogelijk gemaakt heeft - zoals Spek Rozen, Design Star en de Stichting Matchis zelf - bedanken." 

 

View all
€300 18-02-2022 | 09:49 Voor de 2e kans op toekomst!
€250 15-02-2022 | 14:35 donatie
€1.950 07-02-2022 | 09:45 Team Rosa Matchis