Team Amgen

Wij fietsen voor Matchis
Closed You can't donate anymore
Normal e5822efb1f3d28bd99740fab7cac15747679979a
from €5.000 (221%)
Together, we've covered 240 km

Ieder jaar krijgen duizenden Nederlanders te horen dat zij een vorm van bloedkanker hebben. Om hen te genezen kan een stamceldonor helpen, maar de kans om een geschikte donor te vinden is ontzettend klein. Amgen vindt het daarom erg belangrijk om zoveel mogelijk donoren te werven voor Matchis en het donorschap te vergemakkelijken. Dit doen wij door verschillende activiteiten, waaronder deze actie. Wij gaan namelijk de Elfstedenfietstocht fietsen: een mooie route van 100 of 235 kilometer via de “Friese Elfsteden’. Wij hopen op een gezellige sportieve 3 september met een hoge opbrengst én veel aandacht voor Matchis, zodat (ook in de toekomst) alle donoren geregistreerd kunnen worden.

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

View all
€5.000 16-09-2021 | 14:34 donatie AMGEN
€15 13-09-2021 | 20:34 Goed bezig Lu. You are making a difference!
€15 10-09-2021 | 09:50
€50 09-09-2021 | 07:24
€10 08-09-2021 | 08:41
View all

Amgen medewerkers fietsen Elfstedentocht om geld in te zamelen voor stamceldonatie

16-09-2021 | 14:55 Breda, 16 september 2021 – Vandaag heeft Amgen een cheque van € 11.080,- overhandigd aan de stichting Matchis. Deze stichting zorgt ervoor dat patiënten die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. Op 3 september jl. hebben Amgen medewerkers de “Fietselfstedentocht” gereden, om geld in te zamelen én donoren te werven in Bolsward, Friesland, de start en finish van deze tocht. Met deze cheque ondersteunt Amgen Stichting Matchis in het vergroten van haar herkenbaarheid en wordt de registratie van nieuwe donoren bekostigd. Via de website ‘Sterk voor Matchis’ hebben de elf Amgen medewerkers, die Fietselfstedentocht hebben gefietst, geld ingezameld. Amgen heeft vervolgens het opgehaalde bedrag bijna verdubbeld tot 11.800 euro. Margot van den Akker van Stichting Matchis reageert verheugd: “Het is bijzonder om te zien dat bedrijven zich inzetten voor Matchis. Met Amgen hebben wij een speciale band en wij willen hen en natuurlijk de fietsende medewerkers bedanken dat zij deze sportieve uitdaging zijn aangegaan voor Matchis.” De band tussen Amgen en Matchis is ontstaan tijdens de start van het AmgenCare donorprogramma in 2018. Via dit programma kunnen donoren van stamcellen hun voorbereidende behandeling thuis ontvangen, onder begeleiding van een gespecialiseerde verpleegkundige. Zodoende wordt het doneren minder belastend voor de donor en is de flexibiliteit in mogelijkheden van het afnemen van stamcellen vergroot. Sinds de start van het thuiszorgprogramma zijn er telkens tijdens de bloedkankermaand in september acties opgezet door Amgen medewerkers om Matchis te steunen en donoren te werven. “Deze actie is een mooi voorbeeld van teamwork en saamhorigheid. We zijn trots dat onze medewerkers zich hebben ingezet voor Matchis en indirect voor mensen met bloedziekten.” Aldus Sara McCabe, General Manager van Amgen B.V. Op de foto: Margot van den Akker (Matchis), Sara McCabe (General Manager Amgen Nederland) en de organisatoren Barry Wittenhorst, Michiel van Diermen en José Roseboom (Amgen) Meer informatie: https://www.amgen.nl/maatschappij/goededoelen/matchis/ Van het event heeft José een leuke aftermovie gemaakt. Via deze link een impressie van deze bijzondere dag.   
Read more