Zussen voor zusje

Zussen voor zusje
Closed You can't donate anymore
from €10.000 (83%)
Together, we've covered 104 km

We gaan ons actief inzetten voor Stichting Matchis. Dit is een stichting voor stamceldonoren - een stichting die we sinds kort kennen. Daarbij willen we geld inzamelen en het totaalbedrag doneren aan Matchis. We zijn dus op zoek naar mensen die wat willen doneren. Groot bedrag of klein, alles is fijn!

 

Waarom

Op de foto ziet u drie zussen. Eline (30), Hester (27) en ons jongste zusje Marion (23). Een dag voor Kerst kregen we te horen dat Marion acute leukemie heeft. Een aantal dagen later trouwde ze vervroegd met haar fantastische man en op 1 januari startte haar eerste chemo. Inmiddels is de tweede kuur ook al achter de rug. Er wacht nog een derde chemo, voordat de nodige stamceltransplantatie kan plaatsvinden. Het was eerst nog niet bekend of Marion daarvoor haar eigen stamcellen kon gebruiken, of een donor nodig had. Ons zussenbloed werd onderzocht op een match, maar helaas. 

Sinds 24 maar is bekend dat Marion haar eigen stamcellen kan gebruiken. We zijn dankbaar, maar beseffen ook dat er vele anderen zijn die wel een donor nodig hebben.

Daarom blijven we doorgaan met onze actie! Voor werving van nieuwe donoren. Voor het inzamelen van geld, als steun voor de stichting.

Wat en wanneer

De Stichting Matchis organiseert een lentewandeling op 10 april.

In de weken vooraf gaan Eline en Hester beginnen aan de 75 km. (Hardlopen, skeeleren, wandelen) Bovenaan ziet u hoever ze al zijn gekomen. (Inmiddels hebben we ons doel verhoogd naar 110 km)

10 april is de afsluiting: Eline en Hester gaan samen de laatste kilometers lopend afleggen. 

Na die datum kunt u nog doneren tot 30 juni 2021. 

 

Waar

De wandeltocht op 10 april heeft nog geen geplande route. We weten nog niet waar Marion op dat moment verblijft, maar we proberen onze route erop aan te passen. We willen natuurlijk wel even zwaaien, uiteraard met onze zussen-armbandjes om. ❤️

Inmiddels weten we dat Marion vanaf 6 april opgenomen wordt in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam voor de derde chemo en de stamceltransplantatie. Daarom eindigt onze wandeling op 10 april bij het EMC, in de hoop dat ze zich redelijk goed voelt om te kunnen zwaaien.

 

Spaart u mee?

We kunnen zelf geen stamceldonor zijn, maar wel een gelddonor! Helpt u mee? Met elke euro zijn we blij!

Doneren kan op drie manieren:

  • via deze pagina – klik op ‘doneer nu’
  • stuur ons een appje en u ontvangt van ons een Tikkie of een rekeningnummer.
  • stop geld in een envelop en doe het in onze brievenbus

We zouden het gaaf vinden als we een mooi bedrag kunnen schenken aan Matchis.  

 

Houd onze whatsapp-statussen in de gaten rond 10 april. We houden u op de hoogte met wat foto’s.

 

Hartelijke groet,

Eline & Hester

 

Media

Inmiddels is onze sponsoractie door de media opgepikt. Verschillende (plaatselijke en regionale) krant(en) en RTV Dordrecht hebben er mooie artikelen en nieuwsitems van gemaakt.

We vinden het heel mooi dat het nut van nieuwe stamceldonoren door anderen zo op de kaart wordt gezet.

Mocht u interesse hebben:

 

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

View all
€15 27-06-2021 | 15:21
€20 19-06-2021 | 16:21
€5 18-06-2021 | 20:28
€500 27-05-2021 | 13:49
€20 02-05-2021 | 11:04
View all

De grote dag: afsluiting van de actie

10-04-2021 | 18:49 Wat hebben we genoten van de voorbereidingen en van vandaag! Heerlijk om een paar uur te wandelen in de buitenlucht. 🥾 Ter land: leuk om onderweg mensen te ontmoeten die voor de hartstichting liepen. We hebben ruim een uur met elkaar opgelopen, voordat onze wegen zich weer scheidden. Maar... ze zouden vanmiddag ook nog wat doneren. En jawel! ❤️  ⚓ Ter zee: Bij de waterbus lekker even thee gedronken en uitgepuft. En daarna ons laten meevaren naar Rotterdam. ☁️ In de lucht: Bij het EMC aangekomen, kregen we bloemen van onze ouders. We konden niet dicht bij het raam van Marion komen ivm een bouwput. Dit wisten we al van te voren. Maar ter plekke ontdekten we een trafohuisje. Hop, erop. Onder het zicht een grote beveiligingscamera hielden we ons spandoek omhoog voor Marion. Hebben de beveiligers ook eens wat leuks te zien. 😉 Tot slot ging Hester met bloemen en spandoek op bezoek bij Marion, de topper van de dag! ❤️ Onderaan kunnen jullie nog wat foto's vinden. En verder: dank, dank, dank voor jullie support en/of donatie! Door jullie is de actie een groter succes geworden dan we ooit hadden kunnen denken. En de warme, lieve woorden van bekenden en onbekenden maakten alles tot een feest van meeleven! DANK! Hier de beloofde foto's: --------- Yeah, let's go Zussen-bloed-band Ter land...  Ter zee... Marion wacht ons op:  We zijn er bijnaaaaa:  ... en in de lucht: Bij de hoofdingang:    
Read more