Tips om jouw actie succesvol te maken

Op deze pagina vind je verschillende tips om jouw actie tot een zo’n groot mogelijk succes te maken. Logo’s, persberichten voor de lokale media maar ook suggesties over de invulling van jouw sponsorpagina. Wij helpen je graag om je actie optimaal te laten slagen. Neem gerust contact op via janine.vaniterson@fondsstamceldonatie.nl of bel naar 06 11 60 82 54

Maak je actiepagina zo persoonlijk mogelijk

De ervaring leert hoe persoonlijker de actiepagina hoe meer donaties. Upload foto’s die met jou en jouw actie te maken hebben. En vertel waarom jij de actie bent gestart. Het gros van je supporters zal doneren omdat ze je aardig vinden en benieuwd zijn naar jouw besluit om deze actie te starten. Hou je sportieve prestatie bij met de prestatietracker! Het is mogelijk om je eigen sportieve prestaties toe te voegen aan de actiepagina! Dit kan handmatig, maar ook via een koppeling met de populaire trackingapp Strava. Bij deze de link naar informatie en uitleg. 

Eerst een paar donaties, dan pas verspreiden

Voordat je iedereen gaat vertellen over je actie is het verstandig om alvast een paar donaties te hebben. Vraag je familie en beste vrienden eerst persoonlijk om een donatie te doen voordat je alle andere mensen vraagt om te doneren. Goed voorbeeld doet namelijk goed volgen.

Het is mogelijk om vanaf de website Tikkies te sturen naar mensen die jouw actie willen steunen. De ontvanger daarvan kan op de gebruikelijk manier jouw Tikkie ‘aftikken’ en zo jou sponsoren.

Via de deelknoppen onderaan de je pagina kan je gemakkelijk jouw pagina delen op de verschillende social media platformen. Vertel op je werk, school, vereniging, in de kantine en feestjes over de actie die je bent gestart. En vraag ze dan direct om je te sponsoren en niet te wachten tot ze thuis zijn. Boter bij de vis! Iedereen kan eenvoudig met hun smartphone je actie bekijken en doneren. Bookmark je actiepagina in je internetbrowser van je mobiel, zodat je hem eventueel gemakkelijk kunt laten zien of doorsturen.


Stuur WhatsApp & groepsberichten

Maak een WhatsApp-groep aan met veel van je contacten die elkaar kennen. Stel je vraag en verwijs naar je actiepagina. Bedank in deze groep de mensen die aangeven dat ze gaan doneren zodat alle groepsleden dat zien. Hierdoor is de kans groter dat anderen zich ook betrokken voelen en je actie zullen steunen. Als één schaap over de dam is…


Benader bedrijven om je te sponsoren

Vergeet niet om ook bedrijven te benaderen om je te sponsoren. Je werkgever, een goede klant, een fijne leverancier. Als dank kan je daarover een speciaal nieuwsbericht schrijven en verspreiden met hun naam daarin. Of hun logo als afbeelding plaatsen op je actiepagina. Mochten zij een factuur nodig hebben dan kunnen wij daar voor zorgen, mail dan naar info@fondsstamceldonatie.nl


Promoot jouw actiepagina overal met QR

Jouw pagina heeft een unieke QR code. Laat hem scannen vanaf je mobiele telefoon, zet ‘m in je e-mailhandtekening, of print hem uit en hang hem op in de sportschool of lokale kroeg. Iedereen die hem scant, komt rechtstreeks op jouw donatieformulier uit. Super handig voor bijvoorbeeld verjaardagen!

Plaats regelmatig blogs en deel deze op social media

Op je actiepagina kan je eenvoudig blogberichten toevoegen. Deze kun je dan delen via social media. Vertel ook via statusupdates regelmatig hoe het staat met je actie. De kracht van een boodschap zit hem in de herhaling… Voorbeelden van statusupdates:

  • Als je meedoet aan een sportevenement: vertel wat over je voorbereidingen.
  • Bedank mensen in het openbaar elke keer als je een donatie krijgt. Doordat anderen dit zien zullen ze eerder geneigd zijn om dit ook te doen. Echt, het helpt!


Betrek je donateurs bij je eindsprint!

Ervaring leert dat de laatste twee weken van je actie het meeste gedoneerd wordt. Dat is dus de eindsprint voor je actie. Zet dan ook je eindsprint goed in en vraag je donateurs om hulp daarbij. Want die zullen ook graag willen dat je je streefbedrag haalt.


Hou vol: blijf mensen herinneren!
Niet iedereen zal direct gaan doneren. Stuur daarom herinneringsmails of WhatsApp-berichten als ze nog niet hebben gedoneerd. De aanhouder wint!

Gaat het goed? Laat het ons weten!

Gaat het goed met je actie en heb je daar een bijzonder leuk verhaal bij? Laat het ons weten. Stuur ons een berichtje via info@fondsstamceldonatie.nl en misschien delen we jouw actie en verhaal via onze social-media-kanalen.

Logo Matchis Fonds Stamceldonatie jpg Logo Fonds
Logo Matchis jpg Logo Matchis
Voorbeeld persbericht regionale pers Download