De uitdaging aangaan voor Matchis- overzicht augustus en september

11-10-2018 | 14:02

Matchis is ontzettend blij dat steeds meer mensen zich aanmelden als donor. De registratie van een donor brengt wel kosten met zich mee. Om het groeiende donorbestand te bekostigen zetten mensen zich in om zoveel mogelijk geld voor Matchis te verzamelen. Allemaal met hetzelfde doel: de registratie van nieuwe donoren mogelijk maken en hiermee zorgen dat meer patiënten een geschikte match vinden.

Team Matchis fiets de “500 van Tollebeek” – 18 aug. - €2.375,-
Marijn en Tim hebben in estafettevorm 500 km van 7.15 tot 22.30 uur op de fiets gezeten voor Matchis. Wat een prestatie! Een tent om promotie te maken was opgezet in het centrum, het weer was goed en veel mensen bezochten de stand om een praatje te maken. Het was een mooie en leuke manier om stamceldonatie onder de aandacht te brengen. De sporters en toeschouwers hebben genoten van de dag. Met het opgehaalde geld, kunnen we weer nieuwe stamceldonoren registreren.
Marijn, Tim, vrijwilligers en donateurs heel hartelijk bedankt voor jullie geweldige inzet!

Afzien op de Hei!  – 25 aug. - €318,-.
Casper kan vanwege medische redenen geen stamceldonor zijn, maar wilde heel graag een steentje bijdragen. Met het mooie initiatief om voor Matchis mee te doen aan de run over de Nunspeetse Heide heeft hij hieraan zeker bijgedragen. Hij kan met recht trots zijn op deze prestatie! Met het dragen van het shirt, de leuke nieuwsberichten, inzet en steun heeft hij aandacht gevraagd voor het belang van stamceldonoren. Heel hartelijk bedankt!

De Strongmanrun in Hellendoorn  – 2 sept.- €5.641,-,
Zondag 2 september hebben 20 lopers hun beste beentjes voorgezet tijdens de Strongmanrun in Hellendoorn. Door water en modder liepen zij 7 of 12 kilometer over een loodzwaar parcours vol obstakels; respect!  Het was afzien voor de lopers, maar onder het genot van een heerlijk zonnetje, een hoop steun van het publiek én van elkaar, hebben ze genoten van een prachtig evenement. Wij zijn hen dankbaar voor hun inzet.

Golftoernooi Vrienden van de Stamceldonorbank – 5 sept. - €43.000,-
Op woensdag 5 september stond de Golfbaan het Rijk van Nijmegen vol met Vrienden van de Stamceldonorbank voor alweer het 9e golftoernooi. Na een sportieve en gezellige middag, diner, loterij en veiling maakt het fantastische bedrag van €43.000 de dag helemaal compleet. Het toernooi is uniek in zijn opzet en inmiddels alom bekend vanwege de fantastische entourage en sfeer. Uiteraard wordt de opbrengst geheel gebruikt om extra donoren te registreren. Bij deze de link naar meer informatie over de Vrienden Van en video-impressie van deze dag.

Damloop by night – 22 sept.- €4.801,-
Dankzij de inzet van onze 9 lopers  is op 22 september het fantastische bedrag van € 4.801 opgehaald, 320 % van het streefbedrag.  De Matchis deelnemers aan de Damloop by Night hebben een sportieve prestatie van formaat geleverd en hiermee Stichting Matchis enorm geholpen om met stamceldonatie levens te redden. Dank!

Team Veerink – 23 sept.- €2.911,-
Marcel en Witta waren 23 september 30 jaar getrouwd. Bij Marcel is AML geconstateerd en onlangs heeft hij een stamceltransplantatie moeten ondergaan. Dankzij een donor is er een goede kans op toekomst. Daarom wilden zij hun  huwelijksdag in het teken stellen van Matchis. We hopen dat zij nog vele jaren samen kunnen genieten. Dank lieve mensen en alle donateurs.

De komende maanden staan de volgende activiteiten op de agenda:

  • KWC Matcht - Serious Request 2018 zal geen Glazen Huis hebben. Voor Matchis echter sluiten 4 leerlingen zich dit jaar op in een Glazen Huis op het Wilhelmina College in Culemborg. Meer informatie, klik op de link.
  • Match-Tea – Tien vriendinnen organiseren een bijzondere high tea om geld op te halen voor Matchis. De aanleiding hiervoor lees je via deze link.

Wil jij een actie organiseren, groot of klein of heb jij een leuk idee. Kijk dan voor meer informatie op: www.sterkvoormatchis.nl en/ of neem contact op margot.vandenakker@matchis.nl