De uitdaging aangaan voor Matchis- overzicht oktober & november

07-12-2018 | 11:38

Matchis is ontzettend blij dat steeds meer mensen zich aanmelden als donor. De registratie van een donor brengt wel kosten met zich mee. Om het groeiende donorbestand te bekostigen zetten mensen zich in om zoveel mogelijk geld voor Matchis te verzamelen. Allemaal met hetzelfde doel: de registratie van nieuwe donoren mogelijk maken en hiermee zorgen dat meer patiënten een geschikte match vinden.

Herfstrally op de Veluwe – Oktober - €1000,- Tientallen ondernemers deden mee aan deze herfstrally die georganiseerd werd door de landelijke netwerkorganisatie Ondernemers in Bedrijf. Initiatiefneemster van de rally was Chanti Janssen. Allen kijken met een goed gevoel terug op de dag. Het was een inspirerende dag en we zijn blij met de opbrengst!

Raaijmakers en ZN. Bronbemaling – November- €5000,- In 2005 overleed Frank Raaijmakers aan de gevolgen van een bloedziekte. Bijzonder dat zijn familie Matchis nog steeds een warm hart toedraagt. Vanwege het 50 jarig bestaan van het familiebedrijf werd geld ingezameld voor Stichting Matchis en twee andere goede doelen. De cheque met het fantastische bedrag werd overhandigd aan Matchis door de dochter van Frank. Een bijzonder moment.

De Kringschat; November - €75,- Mooi initiatief van basisschool de Kring! Met de Kringschat heeft de school geld opgehaald voor Matchis. De kinderen hebben een kleine bijdrage geleverd aan De Kringschat. Op deze manier zorgen de kinderen met elkaar voor anderen. Deze actie krijgt een vervolg. Er is door de school besloten om de opbrengst van de kerstmarkt ook te schenken aan stichting Matchis.

December staan de onderstaande activiteiten op de agenda:

  • KWC Matcht – 17 tot 22 december-  Serious Request 2018 zal geen Glazen Huis hebben. Voor Matchis echter sluiten 4 leerlingen zich dit jaar op in een Glazen Huis op het Wilhelmina College in Culemborg. Zij hebben alle vier een naaste die een stamceldonatie heeft ondergaan en zijn zeer gemotiveerd om van hun actie een succes te maken. Zij organiseren tal van activiteiten, waaronder een Formulie 1-veiling waar prominente gasten zoals Tomo Coronel en Allard Kalff bij aanwezig zullen zijn. Alle informatie is te vinden op hun actiepagina.
  • Albert Spijker Memorial – Leiden - 29 december - Albert Spijker was vanaf de eerste keer een fervent deelnemer aan de ‘100×100’ die georganiseerd wordt in de kerstvakantie. Na het overlijden van Albert in oktober 2016 is daarom besloten om dit evenement om te dopen tot de “Albert Spijker Memorial”. Op dit moment zetten 4 deelnemers waaronder de dochter van Albert zich in. Meedoen? Kijk hier voor meer informatie.

Geplande activiteiten Sterk voor Matchis 2019:

Wil jij een actie organiseren, groot of klein of heb jij een leuk idee. Kijk dan voor meer informatie op: www.sterkvoormatchis.nl en/ of neem contact op margot.vandenakker@matchis.nl