De uitdaging aangaan voor Matchis - December 2018

09-01-2019 | 19:24

Matchis is ontzettend blij dat steeds meer mensen zich aanmelden als stamceldonor. De registratie van een donor brengt wel kosten met zich mee. Om het groeiende donorbestand te bekostigen, zetten mensen zich in om zoveel mogelijk geld voor Matchis te verzamelen. Allemaal met hetzelfde doel: de registratie van nieuwe donoren mogelijk maken en hiermee zorgen dat meer patiënten een geschikte match vinden. Hierbij een overzicht van de mooie acties de we de vorige maand voorbij hebben zien komen.

KWC Matcht, Culemborg – 17 tot 22 december  – €17.360,-  
Het doel van Mees, Cornee, Anika en Rob om meer naamsbekendheid voor de stichting en een fantastisch bedrag op te halen is zeker gelukt! Complimenten voor deze kanjers! 

De actieweek KWC Matcht van 17-21 december werd gevuld met een vol programma. Zo was er een kerstfeest dat 24 uur lang doorging, een Formule 1 Veiling, een theatervoorstelling in de Gelderlandfabriek, een uitstapje naar Lek & Linge en een 'bruggerloop'. En dat alles voor het goede doel: Matchis, het Nederlandse Centrum voor Stamceldonoren. Deze actie heeft ook de pers behaald. Onderstaand de link naar de diverse berichten;

Culemborgse Courant  
De Gelderlander 
 

“De Kring” spaart voor Matchis – November en December - €1081,25 
Mooi initiatief van basisschool de Kring! Met de Kringschat hebben de kinderen van de school  €75,00  opgehaald voor Matchis. Op deze manier zorgen de kinderen met elkaar voor anderen. En omdat dat natuurlijk wel heel erg bij de kerstgedachte past, kreeg deze actie met de kerst een vervolg! Het is hartverwarmend hoe iedereen zich heeft ingezet voor de Kerstactie van De Kring. Er werden liedjes gezongen, piano gespeeld, wensen opgeschreven en er werd druk geknutseld. Door dit alles wordt de eerdere €75,00 aangevuld met een bedrag van €1006,25!

ATB Toertocht, Oldebroek – 28 december - €5.400,-  
Op vrijdag 28 december vond de derde ATB toertocht t.b.v. Stichting Matchis plaats. De tocht van maar liefst 50km voerde de 75 deelnemers over mooie paadjes in een bosrijke omgeving. Weer terug bij hun startpunt konden zij zich warmen bij de houtkachel in de feesttent. Er was mogelijkheid tot het nuttigen van een hapje en een drankje en men kon meedoen aan de verloting, waarbij spetterende prijzen waren te winnen. Het werd een dag vol fietsen en gezelligheid t.b.v. Stichting Matchis. De lokale TV maakte een verslag van deze dag. Bekijk hier het videoverslag van de dag.

Albert Spijker Memorial, Leiden - 29 december -  €9.285,-
Albert Spijker was vanaf de eerste keer een fervent deelnemer aan de ‘100×100’ die georganiseerd wordt in de kerstvakantie. Na het overlijden van Albert in oktober 2016 is daarom besloten om dit evenement om te dopen tot de “Albert Spijker Memorial”. Ruim 151 zwemmers waaronder Sterre, de dochter van Albert, zwommen in Zwembad de Zijl 100 x 100 meter, of een afgeleide van de afstand, ter ere van de in 2016 overleden voorzitter van De Zijl Zwemsport. Het was een fantastisch mooi memorial met een geweldige opbrengst. Bij deze de link naar het artikel in het Leidsch Dagblad. 

De komende maanden staan de onderstaande activiteiten op de agenda: 

* Match-Tea – 20 januari en 3 februari  
* Maraton Rotterdam – 7 april 
* Lifestyle spring market – 13 april  
* Run for Dens – juni ‘19 
* Step Elfstedentocht – juni ‘19 
* Bike My Day – 22 juni ’19 georganiseerd door stichting Lions Bernheze. 

Wil jij een actie organiseren, groot of klein of heb jij een leuk idee. Kijk dan voor meer informatie op: www.sterkvoormatchis.nl en/of neem contact op met margot.vandenakker@matchis.nl.