De uitdaging aangaan voor Matchis- overzicht januari – februari ’19

27-02-2019 | 09:39

Matchis is ontzettend blij dat steeds meer mensen zich aanmelden als donor. De registratie van een donor brengt wel kosten met zich mee. Om het groeiende donorbestand te bekostigen zetten mensen zich in om zoveel mogelijk geld voor Matchis te verzamelen. Allemaal met hetzelfde doel: de registratie van nieuwe donoren mogelijk maken en hiermee zorgen dat voor meer patiënten een geschikte match gevonden wordt.

Boekpresentatie Mama’ Moed – 5 januari
zaterdag 5 januari waren we bij de sfeervolle presentatie van het boek 'Mama's moed' geschreven door Anke Verweijen. "Anke is 35 weken zwanger als haar man Dennis overlijdt aan de gevolgen van acute myeloïde leukemie. Een paar weken later wordt hun zoontje Timo geboren. In Mama's Moed beschrijft Anke hoe ze na de dood van haar grote liefde probeert te blijven genieten van het leven. Mama's moed is een ode aan de liefde, die ook na de dood nog zo intens is". De opbrengst van de verkoop gaat naar Stichting Matchis en de Maarten van der Weijden Foundation. Het boek ligt in diverse boekhandels en is te bestellen via deze link.

Dordrecht Lions in actie voor Matchis– 16 februari  - €4.125,- 
Op de ijsbaan van de Dordrecht Lions werd het afgelopen weekend een wel heel bijzondere ijshockeywedstrijd gespeeld. In het bijzijn van hun oud clubgenoot Tom Barendrecht, speelden de Dordrecht Lions een wedstrijd tegen de Tilburg Trappers om geld op te halen voor Matchis.
Tom werd op zijn zeventiende getroffen door leukemie en gelukkig was er voor hem een match in de wereldwijde databank van stamceldonoren. Dit was voor de ijshockeyclub de reden om Matchis te kiezen als goed doel voor de inzamelingsactie. Bij deze de link naar het verslag.

Donorweek Tragos Maastricht – 8  tot 22 februari -150 nieuwe stamceldonoren - €2.646,-
De Maastrichtse studentenvereniging Tragos organiseerde afgelopen week een speciale Donorweek . Ze kregen het voor elkaar om in een paar dagen tijd meer dan 150 studenten te registreren als stamceldonor én haalden ook nog eens ruim €2.646,- op voor Matchis. Wat een geweldige prestatie! Bij deze de link naar het verslag van deze bijzondere week.

High Tea voor Matchis -  januari en februari - €7.150,-
De hechte vriendinnengroep van Janna uit Limburg organiseerde een wel heel bijzondere high-tea voor Matchis. Tijdens twee volgeboekte edities konden deelnemers aan de zogeheten Match-Tea genieten van een breed aanbod aan hapjes, drankjes en live-muziek. Alle opbrengsten werden gedoneerd aan Stichting Matchis om zoveel mogelijk nieuwe donoren te kunnen registreren. Het interview waarin de motivatie voor deze actie beschreven wordt is hier te lezen.

 
De komende maanden staan een aantal activiteiten op de agenda. Bij het merendeel van onderstaande evenementen kun je aansluiten en ben je van harte welkom.


Maraton Rotterdam – 7 april
* Lifestyle spring market – 13 april
* Marathon Enschede – 14 april
¼ Marathon Utrecht – 12 mei
* Marathon van Leiden – 19 mei
* Marathon Amsterdam – oktober – deelnemers gezocht!
* Marathon Eindhoven – oktober – deelnemers gezocht!
* Run for Dens – juni ‘19
Step Elfstedentocht – juni
* Halve marathon Sneek – 22 juni
Bike My Day – 22 juni ’19 georganiseerd door stichting Lions Bernheze.
* Vierdaagse van Nijmegen – juli – heb jij een startbewijs? Sluit aan bij team Matchis
* De actie van Hans
* Airbags voor Matchis
* De actie van Renske  
* Cycle for Charity - diverse acties, informatie volgt binnenkort 

Wil jij een actie organiseren, groot of klein of heb jij een leuk idee. Kijk dan voor meer informatie op: www.sterkvoormatchis.nl en/of stuur een mail naar margot.vandenakker@matchis.nl