WEEKEND VOL ACTIES VOOR MATCHIS

24-06-2019 | 15:35

Het afgelopen weekend stond vol met mooie acties voor Matchis. Naast het registreren van donoren o.a. op de Samenloop voor Oss, Gouda en Sappemeer, hebben we een aantal cheques met prachtige bedragen in ontvangst mogen nemen.

Run voor Dens

Vrijdag werd het weekend gestart met het in ontvangst nemen van een cheque van maar liefst € 11.775,-. Esther haalde dit fantastische bedrag samen met het enthousiaste team van de gemeente een week eerder op met haar “Run voor Dens”.  Een actie, in eerste instantie opgezet om haar broer Dennis te steunen tijdens zijn stamceltransplantatie, werd door het overlijden van Dennis een emotionele dag. 

Bike my Day

Zaterdag was in Heeswijk-Dinther de derde editie van Bike my Day, een wielertocht georganiseerd door stichting Lions Bernheze. In het totaal fietsten 48 teams voor Matchis. In team Matchis fietste o.a. Oswin mee, die alleen al via zijn pagina op Sterk voor Matchis ruim € 9400,- heeft opgehaald met zijn zoon Ramon als motivatie. Na vele kilometers op de fiets werd ’s avonds het totaalbedrag bekend gemaakt: € 57.041,-!! Een geweldig bedrag, dat nog kan oplopen tot 1 augustus.  

Hugo Venebrugge-toernooi

Een tweede sportevenement was zaterdag bij voetbalvereniging Den Ham. Matchis was dit jaar het goede doel bij het voetbaltoernooi dat jaarlijks wordt georganiseerd als eerbetoon aan Hugo Venebrugge, een voormalig keeper en jeugdleider van Den Ham die in 2008 overleed aan kanker. Danny, die eerder dit jaar een instagramchallenge opzette om een donor voor zijn zieke moeder te vinden, heeft via een Tikkie-actie gezorgd voor € 1300,-. Hierdoor mochten wij een cheque van in totaal € 7500,- in ontvangst nemen.

Marathon Sneek

Dat het een sportief weekend was met fantastische bedragen liet ook Tineke zien. Zij rende de halve marathon in Sneek nadat haar schoonzus een stamceltransplantatie heeft ondergaan. Hiervoor heeft Tineke € 2260,- opgehaald!