Zij gingen de uitdaging aan voor Matchis- overzicht 18 mei – 30 juli

02-08-2019 | 11:41

 Yvonne voor Matchis – 18 mei – Sorba Run 
In oktober 2016 (het mooiste verjaardag cadeau) werd een anonieme donor voor mij gevonden en in februari 2017 kreeg ik de stamceltransplantatie. Op 18 mei heb ik de 5 Kilometer Sorba Run uitgelopen samen met mijn hardloopmaatje. De laatste meters liepen ook mijn zoon en man mee. Ik ben trots op mezelf dat ik dit heb volbracht en heel erg blij dat ik voor Matchis het mooie bedrag van 755 euro heb kunnen binnenhalen. Bij deze de link naar het indrukwekkende verhaal van Yvonne.  

Step Elfsteden – 9 juni  
Zeventien deelnemers, ieder met hun eigen verhaal en motivatie, stepten de Elfsteden voor Stichting MatchisDe Stepelfstedentocht werd dit jaar door de organisatie beschreven als een "snelle” editie.  Alfred de Vreeze die voor de 25e keer deelnam, gaf de eer aan zijn zwager Klaas van der Wal om maar liefst 270 deelnemers de nacht naar Dokkum in te schieten. “Door stamceldonatie is Klaas gered en kan hij dit doen.” Alfred koppelde een sponsoractie voor Matchis aan deze tocht. Samen haalden de 17 steppers € 7.394,- op, wat een geweldige prestatie! 

Run for Dens– 15 juni  
Esther liep samen een team van de gemeente Hellendoorn de halve marathon van Zwolle. Deze actie, in eerste instantie opgezet om haar broer Dennis te steunen tijdens zijn stamceltransplantatie, werd door het overlijden van Dennis een emotionele dag.  Vrijdag 21 juni werd op het gemeentehuis van Nijverdal, in bijzijn van Esther, familie, teamleden en burgemeester de actie afgesloten met de overhandiging van de cheque. Het enorme bedrag wordt geheel ingezet voor de werving, typering en registratie van stamceldonoren. RTV Oost legde deze overhandiging vast. Bij deze de link 
Wij willen Esther, Rutger en het team van de gemeente Hellendoorn sterkte toewensen en heel hartelijk bedanken voor hun tomeloze inzet! 

Bike my Day– 22 juni 
Zaterdag was in Heeswijk-Dinther de derde editie van Bike my Day, een wielertocht georganiseerd door stichting Lions Bernheze. Voor team Matchis fietste o.a. Oswin mee, die alleen al ruim € 9400,- heeft opgehaald met zijn zoon Ramon als motivatie. Na vele kilometers op de fiets werd ’s avonds het totaalbedrag bekend gemaakt: € 57.041,-!! Wat een geweldige prestatie. Dank aan de organisatie, fietsers, gulle gevers en vrijwilligers.  

Marathon Sneek – 22 juni 
Met de geweldige inzet van Tineke en steun van haar omgeving is deze marathon een succes geworden! Tineke liep de halve marathon voor Matchis en haalde met 90 donateurs 2.270 euro op voor Matchis. Haar motivatie; “ik heb van dichtbij gezien hoe belangrijk stamceldonatie is”  Bij deze de link naar het interview.  

De Barrelchallange – 22 tot en met 28 juni 
Een hele mooie en vrolijke tour, maar voor Tom heeft deze rally ook een emotionele betekenis. Vorig jaar is hij zijn vader verloren aan Acute Myeloïde Leukemie. Tom: “Tijdens het ziekteproces van mijn vader nodigde een vriend van me, John, mij uit om samen met hem deel te nemen aan de Barrel Challenge. Niet lang daarna overleed mijn vader. Toen stond al snel het idee om de rally te koppelen aan een goed doel. Ik kon op dat moment maar aan één doel denken!”  
Op zaterdag 22 juni vertrokken Tom en John vanuit Oude Pekela richting het eindpunt Roemenie 
De opbrengst van deze Challange is 1.832 euro.   

Vierdaagse van Nijmegen – 16 tot en met 19 juli 
De Vierdaagse 2019 zit er weer op. We kijken terug op een fantastische Vierdaagse, niet in de laatste plaats vanwege het enorme bedrag dat door de sponsors van 111 wandelaars bij elkaar gebracht is voor Matchis. De avond om de wandelaars en vrijwilligers te bedanken is gepland op 30 augustus. Deze avond wordt de totale opbrengst bekend gemaakt. Het verslag van deze Vierdaagse volgt binnenkort.  

Rollen voor Matchis – 23 tot en met 26 juli 
Circa honderd deelnemers, waaronder Lia, zijn dinsdag van start gegaan voor de 31ste editie van de Rolstoelvierdaagse in Delden. Vanwege de hitte was de start eerder dan normaal en zijn de afstanden aangepast. Van harte gefeliciteerd Lia met deze geweldige prestatie! We zijn enorm trots op jou en willen je bedanken voor je inzet. Met maar liefst 65 donateurs werd 1.469,- euro opgehaald voor Matchis 

Dank aan de inzet van alle deelnemers, vrijwilligers en sponsors. Met jullie bijdrage is het perspectief voor (bloed)kankerpatiënten weer wat gunstiger geworden doordat met het geld nog meer stamceldonoren kunnen worden geregistreerd!

De komende maanden staan een aantal activiteiten op de agenda. Bij het merendeel van onderstaande evenementen kun je aansluiten en ben je van harte welkom.