PETER LOOPT DE NEW YORK MARATHON VOOR MATCHIS

10-10-2019 | 15:01

Nog een paar weekjes en dan stapt Peter in het vliegtuig om één van de bekendste Marathons ter wereld te gaan lopen: de New York Marathon. En dat doet hij niet voor niets. Hij loopt namelijk mee om geld op te halen voor Matchis.

Bucketlist
“Het was altijd al een bucketlist-dingetje", begint Peter. “De wens om ooit een marathon te lopen. Het spookt al lange tijd door mijn hoofd, maar er waren altijd genoeg excuses om het (nog) niet te doen.” Totdat Peter zich aanmeldt als stamceldonor en in de nieuwsbrief van Matchis een oproep voorbij ziet komen.  

“Er werd gevraagd om mensen die voor Matchis mee zouden willen lopen met de New York Marathon”, legt Peter uit. “Ik had mij net aangemeld als stamceldonor en ik dacht: een marathon lopen en daarbij tegelijkertijd een goed doel steunen, dat moet ik doen! Ik kon nu geen smoesjes meer verzinnen. Om eerlijk te zijn verwachtte ik niet dat ik ook echt ingeloot zou worden, maar ik wilde het in ieder geval proberen.”  

Nagedachtenis
Vlak nadat Peter de bevestiging krijgt dat hij is ingeloot om mee te lopen, krijgt hij een naar bericht van één van zijn Duitse collega’s. Er is leukemie ontdekt. Peter: “Daar schrokken we allemaal natuurlijk heel erg van. In Duitsland is er toen nog een grote actie opgezet om donoren te werven, want er was al snel duidelijk dat er een stamceltransplantatie nodig was. Uiteindelijk heeft hij stamcellen van zijn broer gekregen. Maar helaas kwam de kanker weer terug. Hij is alsnog overleden” vertelt Peter. “Hierdoor voel ik nog meer de drang om de marathon uit te lopen. Ter nagedachtenis aan mijn collega.” 

Inmiddels zijn de laatste en daarmee de zwaarste weken van het trainingsschema aangebroken. “Ik zit nu op het punt dat ik zo’n 60 km per week loop. Dat is wel pittig. Maar het ‘einde’, of eigenlijk het hoogtepunt is nu in zicht. Ik kijk er heel erg naar uit om voor dit mooie doel deze bijzondere marathon uit te gaan lopen.” 

Wil jij Peter steunen? Ga dan naar zijn actiepagina