De uitdaging aan voor Matchis – overzicht januari – februari 2020

28-02-2020 | 11:14

Scan Covery Trial– januari - € 5.127,41 

Paul en Nicolette Koenen hebben januari jl. meegedaan aan de ScanCoveryTrail, een autotoertocht door Scandinavië. Hun motivatie om stichting Matchis als goed te kiezen heeft Nicolette hier heel mooi omschreven.  De opbrengst van de Scan Covery Trial “Team Koenen” is geweldig! Onze dank gaat uit naar de inzet, enthousiasme en betrokkenheid van Paul, Nicolette en familie. Zonder deze toppers, die vele uren besteed hebben aan de organisatie rondom en tijdens de Trial, was dit niet mogelijk geweest.  

C.S. Veritas- Donorweek en schaatsen - januari - €1.161,-  
Voor de 2e keer organiseerden enthousiaste leden van Veritas een donorweek. Studenten zijn bij uitstek geschikt om stamceldonor te worden, ze zijn jong en relatief gezond. We zijn dan ook superblij met dit mooi initiatief. Naast de werving van donoren werd er ook op Sterk voor Matchis een actie opgezet. Zesentwintig leden die ook stamceldonor zijn, gleden op hun schaatsen over het ijs, de één wat soepeler dan de ander. Maar het is voor een goed doel: om geld op te halen voor stamceldonaties. Bij deze de link naar het artikel dat RTV Utrecht geplaatst heeft.  

Benefiet diner Klas 3FTA17 Leerhotel Het Klooster -  Amersfoort - 23 januari - €4.831,- 
Na wekenlange voorbereidingen; het ontwikkelen van een menu, sponsoren benaderen, een plan van aanpak en nog veel meer was het zover. De benefietavond. De avond begon spectaculair met De Neptunes! Zij speelde bekende hits. De gasten genoten van een driegangendiner en bijpassende wijnen. Na de veiling nam Sjef Smeets, ex-patiënt, namens Matchis de cheque met het geweldige bedrag in ontvangst. 

Salsa Ventura - 25 januari - €4.909,68 
Een van Nederlands bekendste Salsa dansers en docenten is ernstig ziek; Marlon Etnel. Een team van bezielde collega’s, vrienden en familie hebben alle zeilen bijgezet om alles op alles te zetten iemand te vinden die een match kan zijn voor een stamceldonor. Naast de werving van donoren schonken zij de volledige opbrengst van de Salsaventura party ad € 4909,68 aan stichting Matchis. Wat fijn dat zoveel mensen betrokken zijn en zich ingezet hebben. We hopen op een Match en mooie toekomst voor Marlon! 

MBO De Rooy Pannen – 3 februari - € 736,85 
Horecastudenten Nina, Anouk en Merel van de Rooij Pannen uit Tilburg organiseerden een evenement in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zij kozen stichting Matchis als het goede doel. Naast het geven van een presentatie aan klasgenoten over het belang van stamceldonoren haalden zij een mooi bedrag op.

Benefiet diner klas L6C Leerhotel Het Klooster – 21 februari - € 9.598,46 
Vier maanden van voorbereiding met een fantastisch resultaat voor allen. Er waren 126 gasten aanwezig die genoten van een heerlijk viergangendiner en wijnarrangement. Een donor en ex-patiënt deelde hun ervaring met de gasten. Vervolgens volgde een veiling met mooie prijzen onder leiding van Bas van Werven. De studenten kunnen terugkijken op een vlekkeloos verlopen event. De cheque met het exorbitant hoge bedrag werd door de studenten overgedragen aan Matchis.  

 Dank aan de inzet van alle deelnemers, vrijwilligers en sponsors. Met jullie bijdrage is het perspectief voor (bloed)kankerpatiënten weer gunstiger geworden doordat met het geld nog meer stamceldonoren kunnen worden geregistreerd! 

De komende maanden staan een aantal activiteiten op de agenda. Bij het merendeel van onderstaande evenementen kun je aansluiten en ben je van harte welkom.