2130 nieuwe stamceldonoren dankzij actie DJ Wijnand Speelman!

23-03-2020 | 11:08

Ook bekende Nederlanders zetten zich in voor stichting Matchis. Wijnand Speelman was van 2 tot 21 maart op NPO 3FM in actie om stamceldonoren te werven. Dat deed hij samen met stichting Matchis. Een goede match is van levensbelang voor patiënten met leukemie of andere ernstige bloedaandoeningen. 

Radio-dj Wijnand Speelman heeft zich de afgelopen drie weken keihard ingezet om het belang van stamceldonatie bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Dat was geen gemakkelijke opgave in een tijd waarin vooral het coronavirus ons dagelijks leven beheerst. Onder de naam Wijnie 2020 trapte Wijnand op maandag 2 maart de campagne af met als doel om 2020 nieuwe stamceldonoren te werven. En dat is gelukt!

Zojuist maakte Wijnand in zijn show op 3FM de eindstand bekend: 2130 nieuwe stamceldonoren! Een fantastische prestatie en wat mooi om te zien dat mensen, ook in deze moeilijke en onzekere tijd, klaar staan voor een ander en zich willen registreren als stamceldonor. Voordat hij de campagne Wijnie 2020 afsluit, neemt Wijnand nog even de tijd om een bijzonder persoon te bedanken. 

Inspiratiebron
Wijnand: "Ik wil één iemand nog in het bijzonder bedanken, namelijk de persoon die de grootste inspiratie is geweest voor deze actie. Zijn naam is Dennis Verweijen. Hij kan het zelf niet meer navertellen, want voor hem is nooit een match gevonden. Dat raakt me tegelijkertijd heel erg, omdat hij dat vuur wel aan mij overgegeven heeft. Dennis heeft ervoor gezorgd dat dit zo heeft kunnen zijn. Dus Dennis, en zijn hele familie: dankjewel!"

Namens Matchis willen wij Wijnand en het hele team dat geholpen heeft om deze actie een succes te maken enorm bedanken. Dankzij deze actie mogen we maar liefst 2130 nieuwe stamceldonoren toevoegen aan het register!