Goede doelen dag Segbroek College

28-05-2020 | 16:01

Op 13 mei werd Matchis verrast met een cheque ter waarde van € 5.404.04!

Jeroen, leraar Segbroek College; Elk jaar sluiten we met het Segbroek College het jaar af met de goede doelen dag. Er worden elk jaar binnenlandse goede doelen uitgekozen en dit jaar was Matchis daar 1 van. Een leerling van ons werd helaas ziek en als symbolisch steuntje in de rug hebben we ons ingezet voor jullie mooie stichting.

Het is de bedoeling dat alle 2200 leerlingen meedoen aan de dag, ze moeten dus hun best doen om geld op te halen voor het goede doel.  Ze kunnen zelf kiezen wat ze na hun kerstontbijt willen doen. De 1 kiest ervoor om koekjes of andere lekkernijen te bakken om vervolgens op onze kerstmarkt te verkopen, sommigen kiezen liever iets sportiefs en gaan lasergamen, volleyballen, voetballen of doen mee aan de colorun (zie foto Rowin Hofker), en de ander ie het liefst op creatief vlak bezig, er is van alles te doen(muziek maken, dans, make-up workshops en vele andere dingen).

Het is fijn om als school op een leuke manier de vakantie in te gaan. 

Naast het geld inzamelen kunnen ze in de weken voor de vakantie speelgoed inleveren wat we dan weer naar de speelgoedfabriek brengen in Den Haag. Daar kunnen ouders die een ooievaarspas hebben een cadeau voor hun kinderen uitzoeken voor de feestdagen".

Wat een fantastisch initiatief! We hopen dat het inmiddels goed gaat met de leerling.

Dank aan de organisatie, leraren, leerlingen en sponsoren!