Zij gingen de uitdaging aan voor Matchis – overzicht maart tot juni 2020

17-06-2020 | 12:22

Studenten organiseren veiling 
Op 5 maart 2020 heeft de jaarlijkse voorrang veiling van de U.V.S.V./N.V.V.S.U. plaatsgevonden. Zes enthousiaste meiden zijn een half jaar lang bezig geweest met het verzamelen van verschillende spullen. Ze hebben hier voor met veel merken, winkels en bedrijven contact gehad. De opbrengst van de veiling was 7019,76 euro Een gedeelte van de opbrengst is besteedt aan een promotiepakket voor de werving van stamceldonoren onder studenten. Benieuwd waar het pakket uit bestaat? Bekijk hier de video die gemaakt is door studenten van U.V.S.V. / N.V.V.S.U. 

Wijnie 2020 
Radio-dj Wijnand Speelman heeft zich van 3 maart tot 21 maart ingezet om het belang van stamceldonatie bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Onder de naam Wijnie 2020 trapte Wijnand op maandag 2 maart de campagne af met als doel om 2020 nieuwe stamceldonoren te werven. En dat is gelukt!  
Klik hier om de onthulling te zien. 

Benefietconcert Nothing Else Matters
Op 7 maart organiseerde Nothing Else Matters in Heesch hun jaarlijkse Muziek-Benefiet- avond . Dit jaar is Matchis het goede doel 😊  Tijdens deze muzikale avond traden vijf bands geheel belangeloos op voor 200 mensen, waaronder de ambassadeur van deze benefiet avond: burgemeester Marieke Moorman. De benefietavond zelf leverde alvast € 3.500 op. Door de corona crisis is de opbrengst van de  veiling en loterij nog niet bekend gemaakt. Deze volgt op een later tijdstip.  

Super Saterday – Leerhotel Het Klooster  
in Amersfoort werd op  7 maart een Super Saturday gehouden. Klas 9AFTT van de Hotelschool organiseerde voor 34 gasten een luxe lunch en een gesponsorde loterij met mooie prijzen. Allemaal om geld op te halen voor Matchis . De opbrengst van dit mooie initiatief is € 690  

Het coronavirus zorgt ervoor dat we ook bij Matchis voor een hoop uitdagingen komen te staan. Binnen alle afdelingen is keihard gewerkt om ervoor te zorgen dat stamceldonaties gewoon door blijven gaan, dat ernstig zieke patiënten ook in deze tijd stamcellen kunnen ontvangen en dat er ondertussen ook nieuwe registraties binnen blijven komen.  Geplande  evenementen zijn uitgesteld en/of afgelast. Gelukkig zijn er nieuwe creatieve oplossingen bedacht.

Thumbsup voor Matchis – aanvang mei – deze actie loopt door 
Wat zijn we blij met dit mooie initiatief van een van onze fanatieke ambassadeurs. Op dit moment hebben 149 mensen Matchis een thumbs up gegeven en minimaal 5 euro gedoneerd voor het werven en registreren van nieuwe donoren. Inmiddels is er al meer dan 1500 euro opgehaald! 

Bij de donaties staan een hoop mooie persoonlijke berichten. Zo schrijft Shane: "Dankzij de donorstamcellen die ik 2 jaar geleden heb ontvangen kan ik nu van het leven en mijn gezin genieten!". Henk laat weten binnenkort zelf een stamceltransplantatie te moeten ondergaan: "dankzij jullie goede werk krijg ik de kans om stamcellen te ontvangen en ik hoop dat anderen die het nodig hebben ook die kans krijgen!". Renske geeft aan te doneren voor "diegene die het nodig heeft, maar ook voor zijn/haar familie en dierbaren.. Het is hard nodig. Altijd, maar vooral nu.."  

Doe jij ook mee? Tag zoveel mogelijk vrienden en daag ze uit. Via Facebook kun je bij jouw bericht een link delen naar deze pagina. Op Instagram kun je de @thumbsupformatchis taggen! 

Goede Doelen Dag – mei  
Op 13 mei werd Matchis verrast met een cheque ter waarde van € 5.404.04! Jeroen, leraar Segbroek College; Elk jaar sluiten we met het Segbroek College het jaar af met de goede doelen dag. Er worden elk jaar binnenlandse goede doelen uitgekozen en dit jaar was Matchis daar 1 van. Een leerling van ons werd helaas ziek en als symbolisch steuntje in de rug hebben we ons ingezet voor jullie mooie stichting. Wat een fantastisch mooi initiatief! We hopen dat het inmiddels goed gaat met de leerling. 

Dank aan alle deelnemers voor jullie geweldige inzet, enthousiasme en betrokkenheid! 

Juni en juli staan de volgende activiteiten op de agenda.