Vandaag is het World Marrow Donor Day

19-09-2020 | 09:24

Vandaag is het World Marrow Donor Day : de dag dat wereldwijd stamceldonoren in het zonnetje worden gezet!

Stichting Matchis dankt ieder jaar de Nederlandse donoren die het afgelopen jaar stamcellen gedoneerd hebben met een leuk programma. Dit jaar kan dat helaas niet, maar we laten deze dag uiteraard niet zomaar voorbij gaan!

Deze donoren krijgen vandaag een pakje in de bus. Een heel bijzonder cadeau wat is samengesteld door 13 dankbare ontvangers van stamcellen. Via dit cadeautje willen zij samen met al die andere patiënten die verder kunnen leven dankzij een stamceltransplantatie zeggen: “bedankt dat je ooit de stap hebt gezet je te registreren. Bedankt dat je ja hebt gezegd toen het erop aan kwam daadwerkelijk je stamcellen te geven aan iemand die ze heel hard nodig had”.

Genieten van lekker eten en drinken kun je niet als je ziek bent maar zij kunnen dat nu weer wel. Daarom willen zij hun favoriete recept delen met al die Helden die dit mogelijk hebben gemaakt!  Donoren bedankt en geniet ervan! 

Help mee, kom in actie

Bij Matchis worden we blij van alle grote en kleinere initiatieven, die ervoor zorgen dat we nog meer nieuwe donoren kunnen werven! Iedere donor is een kans op toekomst! Meld je aan als stamceldonor en/of maak je Sterk voor Matchis