“Je kunt nog zo gezond leven, maar ook jij kan zo maar aan de verkeerde kant van de streep komen te staan.”

22-09-2020 | 15:58

Roel Latuheru was in zijn jongere jaren  fanatiek voetballer, maar toen hij daarmee stopte zochten hij en zijn teamgenoten naar een leuke sportieve manier om samen contact te houden en van de welbekende kleedkamerhumor te blijven genieten. Daarom hebben ze een ‘soort hardloop clubje’ opgericht. Zes tot acht vrienden die samen een paar keer per week hardlopen. Met elkaar kregen ze steeds meer plezier in het lopen en hebben ze besloten ook trainingsdoelen er aan te hangen. Zo hebben ze al diverse (halve) marathons gelopen, de Alp d’HuZes hardlopend beklommen en dit jaar zetten ze zich in voor ‘In beweging voor Matchis’.

Henk Pinckers is een oud collega van Roel “Ik herinner mij nog als de dag van gisteren dat ik hoorde dat Henk kanker had. Henk was top fit, was in training voor de marathon van Amsterdam en bam, in één klap doodziek. Dat zette mij toch aan het denken, je kan nog zo gezond leven, sporten noem maar op, maar jij kan ook zo in ene aan de verkeerde kant van de streep staan. Daarom hebben mijn vrienden en ik besloten ons in te zetten voor Stichting Matchis.”

Roel en zijn vrienden, die hun hardloopclubje  team C-Port Dravers noemen,  gaan 27 september de Kustloop lopen. Dit is een halve marathon in Zeeland met een groot deel over het strand. “Met de C-Port dravers willen wij het belang van stamceldonatie onder de aandacht brengen en daarnaast veel geld op halen voor Matchis zodat zij veel nieuwe stamceldonoren kunnen werven. Hoe ouder je wordt, dan ga je toch meer over dingen nadenken. Je kunt er veel aan doen om gezond te leven, maar gezond blijven is geen garantie.”

Help deze kanjers en doneer nu, of maak nog snel je eigen actie aan op sterk voor Matchis en kom in het weekend van 26 september ook in beweging