Zij gingen de uitdaging aan voor Matchis – overzicht Juni– oktober

08-10-2020 | 10:32

Vanwege de coronamaatregelen kunnen veel sportieve evenementen dit jaar niet doorgaan. Zo ook de sponsorevenementen die voor Matchis gepland stonden. Gelukkig zijn er nieuwe creatieve oplossingen bedacht zodat we het belang van stamceldonoren en de fondsenwerving toch in de lucht kunnen houden. 

Kom in Beweging voor Matchis – 20 juni  
Er werden ruim 50 acties aangemaakt op Sterk voor Matchis. Op 20 juni verspreid over het hele land kwamen deze sportieve mensen in beweging om aandacht te vragen voor het belang van stamceldonoren en om geld op te halen voor Stichting Matchis. Er werd gerend, gefietst, gewandeld, geskeelerd en gezwommen. Ieder in zijn eigen omgeving, met anderhalve meter afstand.  

Bij elkaar is er bijna 17.000 euro opgehaald!  

Bij deze de link naar de compilatie van de ingezonden video's en foto's. Het geeft een leuke impressie van deze bijzondere dag. 

Anouk liep een overwinningstocht. Haar motivatie  is te lezen in de Limburger van 24 juni jl

Vierdaagse stopt ... Wij gaan door .. -  22 juli  
Omdat de Nijmeegse Vierdaagse dit jaar niet door kan gaan, organiseerden wij een alternatief wandelevenement voor onze fantastische Vierdaagselopers! 
Wij mochten 40 deelnemers met koffie en gebak  verwelkomen en kijken terug op een succesvolle en gezellige alternatieve Vierdaagse daagse dag 

Ondanks het niet doorgaan van de Vierdaagse van Nijmegen is er toch € 26.546- door jullie bij elkaar gebracht voor Matchis! Echt geweldig! Nogmaals héél veel dank daarvoor.

Superhero Bas – 21- augustus - € 3670,-
Alisha fietst half rondje Nederland  In totaal heeft Alisha 550 kilometer afgelegd om geld op te halen voor Matchis. De grote inspiratie voor deze sportieve actie is haar goede vriend Bas. Bas is ernstig ziek en moet een stamceltransplantatie ondergaan. Dankzij haar inzet en de vele lieve mensen die haar actie een warm hart toedragen heeft zij  333 %  haar streefbedrag aan donaties voor Matchis ontvangen. 

Benefiet leerhotel het Klooster Amersfoort – 28 augustus 
Ieder jaar sluiten de studenten van de opleiding Manager Ondernemer Horeca (MOH) van de Hotelschool Amersfoort / Leerhotel Het Klooster hun vierjarige schoolperiode gezamenlijk af met een opdracht: een evenementorganiseren voor een goed doel. De studenten kiezen gezamenlijk elk jaar een goed doel. In het schooljaar 2019/2020 werd het Stichting Matchis. Op 28 augustus werd de cheque met het fantastische bedrag van €16.000,- op. Bij deze de link naar  het gepubliceerde artikel. 

Dank aan de leerlingen, de heer Buma voor de begeleiding, de organisatie, Jacqueline en de vele sponsors 

Kom in Beweging voor Matchis 2e editie – 26 september 
Deelnemers aan de tweede editie van 'In beweging voor Matchis' hebben met elkaar meer dan 16.000 euro opgehaald! Zaterdag 26 september kwamen verspreid over het hele land tientallen sportievelingen in beweging voor Matchis! Ieder met een eigen motivatie, allemaal met hetzelfde doel: aandacht vragen voor belang van stamceldonoren en zoveel mogelijk geld ophalen voor Matchis. En wat een geweldig resultaat!    Bekijk hier de compilatie van deze dag met beeldmateriaal dat de deelnemers zelf hebben gemaakt. 

Afsluiter van deze editie was Inge, haar actie duurde langer dan één dag. Zij liep 200 km hard en finishte 30-9 bij het UMCG waar haar vader opgenomen ligt i.v.m. een stamceltransplantatie. Matchis was erbij. Inge wilde met haar actie haar vader steunen en de kans op een donor voor alle mensen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan vergroten. Met de geweldige opbrengst en aandacht die zij en alle deelnemers hiermee gegenereerd hebben leveren zij zeker een bijdrage. Bij deze de link naar het artikel dat gepubliceerd is in het Dagblad van het Noorden. 

Daarnaast waren er verschillende lieve initiatieven van mensen die Matchis een warm hart toedragen. Voorbeelden zijn het intiatief van Dinie, zij maakte mondkapjes voor Matchis waarvan zij de opbrengst doneerde aan de actie van Renske Het Scheve Schuurtje. Annie is een ander mooi voorbeeld.  Zij doneert de helft van de verkoop van de opbrengst van haar expositie en verkoop van kalenders aan het goede doel. Bij deze de link naar haar actie. 

Wat zijn we trots op alle mensen die zich ingezet hebben voor Matchis! Een groot applaus en heel veel liefde voor alle helden die mee hebben gedaan 👏👏💙 Dank  voor jullie geweldige inzet, enthousiasme en betrokkenheid. Dankzij jullie inzet en bijdrage van de vele donateurs kunnen we in de toekomst nog meer patiënten helpen om een passende donor te vinden!