Zij gingen de uitdaging aan voor Matchis – overzicht januari - maart 2021

26-03-2021 | 12:48

Vanwege de coronamaatregelen worden helaas nog steeds veel sportieve evenementen geannuleerd. Gelukkig zijn er creatieve oplossingen bedacht en zetten mensen zich op alternatieve wijze in om het belang van stamceldonoren en de fondsenwerving in de lucht kunnen te houden.  

Eva promoveert  
Eind december promoveerde Eva. In plaats van cadeaus vroeg zij een bijdrage voor stichting Matchis. Ze maakte een sponsorpagina aan op Sterk voor Matchis. De link naar haar pagina stond als cadeautip vermeld op de uitnodiging in de 850 proefschriften die verstuurd werden.  Op 28 januari werd haar actie gesloten met een bedrag van € 2.143,- . Dankjewel Eva voor dit mooie initiatief en prachtige cadeau! 

Klusjes voor Matchis  
Julia en nichtje Loisa wilden zich graag inzetten en hebben coronaproof klusjes gedaan om geld op te halen voor stichting Matchis. Begin 2020 heeft de moeder van Loisa te horen gekregen dat ze acute leukemie had, een hele heftige periode brak aan. Gelukkig was haar zus een match en gaat het inmiddels goed. Wat een lief en mooi initiatief van deze meisjes. Met hun klusjes hebben zij zich sterk gemaakt voor Matchis en €375,70 bij elkaar verdiend. Zij kunnen trots zijn op deze prestatie!  

Haar eraf voor Matchis 
Chava meldde zich samen met haar huisgenoten aan als stamceldonor. Zij wilde de kosten van registratie teruggeven aan Matchis.  Als tegenprestatie voor donaties ging de tondeuse over haar hoofd. Ze vond het sowieso tijd voor een nieuw kapsel. Met haar ludieke actie haalde zij maar liefst € 973,- op. Hier kunnen wij 28 nieuwe stamceldonoren mee registreren. Dankjewel Chava! 
 
Dick viert zijn pensioen voor Matchis 
Met ingang van januari ging Dick genieten van een welverdiend pensioen. Zoals veel van zijn collega's, vrienden en familie weten is Stichting Matchis een goed doel dat hem zeer aan het hart gaat. Daarom vroeg hij aan zijn relaties als afscheidscadeau geen bloemen en cadeaus, maar een donatie voor MatchisEr werden lieve en motiverende reacties geplaatst op zijn sponsorpagina en in totaal werd er maar liefst € 5.315 gedoneerd. Wat een fantastisch bedrag. Bedankt Dick voor dit prachtige initiatief en dank aan alle donateurs.  

Kiki zoekt een stamceldonor 
De 16-jarige Kiki heeft een zeldzame beenmergaandoening en weet nu al dat ze op enig moment afhankelijk zal zijn van een stamceldonor. Afgelopen week heeft Kiki haar haren laten afknippen voor een haarwerk dat zij dan na de chemotherapie zal dragen.  Om dit lastige moment om te zetten in iets positiefs, heeft Kiki het afknippen van haar haren gekoppeld aan een actie om aandacht te vragen voor het belang van stamceldonoren en geld op te halen voor Matchis. Inmiddels heeft deze dappere dame al bijna €5000,- opgehaald!  
Wat een topper  Haar verhaal kun je hier lezen.  

De komende tijd staan de volgende activiteiten op de agenda:   

 

Wat zijn we trots op alle mensen die inzetten voor Matchis! Een groot applaus en heel veel liefde voor alle deelnemers 💙   
Dankzij jullie inzet en bijdrage van de vele donateurs is het perspectief voor (bloed)kankerpatiënten weer wat gunstiger geworden doordat met het geld nog meer stamceldonoren kunnen worden geregistreerd!