3FM Stamweek groot succes!

17-05-2021 | 15:21

Van zaterdag 1 tot en met zaterdag 8 mei stond NPO 3FM een week lang in het teken van stamceldonatie. Een initiatief van KRO-NCRV-dj Wijnand Speelman dat dit jaar een vervolg kreeg. 8 mei sloot hij vanuit het (stam)cellencomplex Wolvenplein in Utrecht de campagne ‘Stamweek’ af in zijn radioprogramma Weekend Wijnand.

Wijnand kijkt tevreden terug op de succesvolle campagne. “Ik ben ongelofelijk blij met alle aandacht die we hebben weten te genereren. Dat we in een week zoveel mensen meer kunnen vertellen over stamceldonatie, hoe belangrijk het is en dat er zich dan ook nog zoveel mensen aanmelden als potentieel donor. Daar ben ik iedereen enorm dankbaar voor en de teller loopt nog steeds door. Deze genezingsmethode heeft veel te weinig bekendheid in Nederland, daarom wilden wij er afgelopen week aandacht aan besteden en luisteraars meer kennis geven over dit onderwerp. Hopelijk hoeft in de toekomst niemand meer op een match te wachten.” Tijdens de stamweek hebben 4000 mensen zich aangemeld als stamceldonor!

Matchis wil iedereen die betrokken is geweest bij de Stamweek enorm bedanken!

Bij deze de link waar je een aantal interviews met  donoren, patiënten en de dankbrief van de moeder van Iris kunt bekijken.