Zij gingen de uitdaging aan voor Matchis – overzicht april- juli 2021

02-07-2021 | 12:51

Vanwege de coronamaatregelen werden de afgelopen maanden nog steeds veel sportieve evenementen geannuleerd. Gelukkig zijn er creatieve oplossingen bedacht en zetten mensen zich op alternatieve wijze in om het belang van stamceldonoren en de fondsenwerving in de lucht kunnen te houden.  

De Lentewandeling   
Op zaterdag 10 april kwamen wandelaars door het hele land in beweging voor de Matchis Lentewandeling! We kijken terug op een succesvolle en gezellige dag. Ook al konden we elkaar niet zien, door de vele foto’s en video’s die we van de wandelaars ontvingen en op social media voorbij zagen komen, waren we er toch een beetje bij. 

Met elkaar hebben de deelnemers van de Lentewandeling niet alleen aandacht voor stamceldonatie gegenereerd, maar ook nog eens een bedrag opgehaald van meer dan €48.000! Wat een geweldig bedrag, daarvan kunnen wij weer veel nieuwe stamceldonoren registreren om ernstig zieke patiënten een kans op leven te geven. 

Ik en jij = wij – Koningsspelen voor Matchis 
Wat fijn dat 72 mensen meegespeeld hebben met de Matchis Koningsbingo. 
Aan de ingezonden foto's was te zien dat er genoten is van de mooie momenten met elkaar! Het Oranje verrassingspakket ging naar Amber. Zij had veel tijd een aandacht aan de foto besteedt. Het was hartverwarmend om te merken dat het doel van deze actie niet uit het oog werd verloren: meer donoren werven, zodat meer patiënten kans maken op een stamceldonatie en daarmee een kans krijgen op genezing. 
 
Interact Club Bergen op Zoom 
Deze enthousiaste club had een Paasactie opgezet om geld in te zamelen voor Stichting Matchis. Mensen konden op een medewerker van Roncalli SG stemmen door online te doneren via de link of QR-code van de actie. De medewerker met het hoogst opgehaalde bedrag liep uiteindelijk op 1 april in een paashazenpak door de school 😊 Er is 311,95 euro opgehaald.  

Do it for Donny 
Zo'n 80 jonge mannen liepen 29 mei een halve marathon voor Fight cancer, KWF / Dutch Cancer Society en Stichting Matchis!  
Wat een geweldige prestatie hebben zij geleverd met hun actie: 'Do it for Donny'. 
De 23-jarige Daan kreeg vorig jaar te horen dat hij acute leukemie heeft. Na een heel moeilijke periode waarin hij ook een stamceltransplantatie kreeg, gaat zijn gezondheid nu langzaam de goede kant op. Om Daan een hart onder de riem te steken organiseerden zijn vrienden een bijzonder sponsorevenement.  Matchis mocht een cheque van maar liefst €6.713,00 in ontvangst nemen.   

Kom in beweging voor Matchis 
Op 17, 18 en 19 juni kwamen sportievelingen in beweging voor Matchis! Ieder met een eigen motivatie, allemaal met hetzelfde doel: aandacht vragen voor belang van stamceldonoren en geld ophalen voor Matchis. En met wat een geweldig resultaat! Er is 17.728 euro opgehaald. Bij deze de link naar de compilatie van de ingezonden foto’s en video’s. Het geeft een leuke impressie van deze dag. 

McCoy & Partners - kilometers voor Matchis 
Om in deze tijden van afstand toch een gezamenlijk doel te hebben en in beweging te blijven, organiseerde McCoy een 4 daagse actie. Het doel om minimaal 7000 kilometer te halen (dit is de afstand van het kantoor van McCoy&Parners naar de Mount Everest) werd bijna verdubbeld. In 4 dagen is er door 715 personen, waaronder 113 medewerkers, familie en vrienden gezamenlijk 13.439 kilometer afgelegd! Met deze 4 daagse actie haalden zij 2000 euro voor Matchis op.  

De komende tijd staan de volgende activiteiten op de agenda;   

  • New York Marathon - planning 7 november 2021. Heb je een ticket kunnen bemachtigen en wil je deze marathon lopen voor Matchis, bekijk dan de actie en neem contact met ons op. 

  • Benefiet golftoernooi op The Duke - 8 april 2022  
    Wil jij meedoen aan dit Golftoernooi om dit mooie doel te realiseren: voor iedere patiënt een donor? Schrijf je dan hier in.

Wat zijn we trots op alle mensen die inzetten voor Matchis! Een groot applaus en heel veel liefde voor alle deelnemers 💙   
Dankzij jullie inzet en bijdrage van de vele donateurs is het perspectief voor (bloed)kankerpatiënten weer wat gunstiger geworden doordat met het geld nog meer stamceldonoren kunnen worden geregistreerd!