Amgen medewerkers fietsen Elfstedentocht om geld in te zamelen voor stamceldonatie

16-09-2021 | 15:02

 Breda, 16 september 2021 – Vandaag heeft Amgen een cheque van € 11.080,- overhandigd aan de stichting Matchis. Deze stichting zorgt ervoor dat patiënten die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. Op 3 september jl. hebben Amgen medewerkers de “Fietselfstedentocht” gereden, om geld in te zamelen én donoren te werven in Bolsward, Friesland, de start en finish van deze tocht. Met deze cheque ondersteunt Amgen Stichting Matchis in het vergroten van haar herkenbaarheid en wordt de registratie van nieuwe donoren bekostigd.

Via de website ‘Sterk voor Matchis’ hebben de elf Amgen medewerkers, die Fietselfstedentocht hebben gefietst, geld ingezameld. Amgen heeft vervolgens het opgehaalde bedrag bijna verdubbeld tot 11.800 euro. Margot van den Akker van Stichting Matchis reageert verheugd: “Het is bijzonder om te zien dat bedrijven zich inzetten voor Matchis. Met Amgen hebben wij een speciale band en wij willen hen en natuurlijk de fietsende medewerkers bedanken dat zij deze sportieve uitdaging zijn aangegaan voor Matchis.”

De band tussen Amgen en Matchis is ontstaan tijdens de start van het AmgenCare donorprogramma in 2018. Via dit programma kunnen donoren van stamcellen hun voorbereidende behandeling thuis ontvangen, onder begeleiding van een gespecialiseerde verpleegkundige. Zodoende wordt het doneren minder belastend voor de donor en is de flexibiliteit in mogelijkheden van het afnemen van stamcellen vergroot.

Sinds de start van het thuiszorgprogramma zijn er telkens tijdens de bloedkankermaand in september acties opgezet door Amgen medewerkers om Matchis te steunen en donoren te werven. “Deze actie is een mooi voorbeeld van teamwork en saamhorigheid. We zijn trots dat onze medewerkers zich hebben ingezet voor Matchis en indirect voor mensen met bloedziekten.” Aldus Sara McCabe, General Manager van Amgen B.V.

Op de foto: Margot van den Akker (Matchis), Sara McCabe (General Manager Amgen Nederland) en de organisatoren Barry Wittenhorst, Michiel van Diermen en José Roseboom (Amgen)

Van het event heeft José een leuke aftermovie gemaakt. Via deze link een impressie van deze bijzondere dag. 

Meer informatie: https://www.amgen.nl/maatschappij/goededoelen/matchis/