Donorweek GenDx voor meer stamceldonoren

23-09-2021 | 11:01

Afgelopen week stond het bedrijf GenDx volledig in het teken van stamceldonatie.Tijdens een speciale Donorweek hebben medewerkers zich ingezet om stamceldonatie onder de aandacht te brengen en mensen te inspireren om stamceldonor te worden. Wegens de geldende coronamaatregelen kreeg het event dit jaar een voornamelijk digitale invulling.

Men kon zich tijdens deze week via een speciale eventcode van GenDx aanmelden als stamceldonor en dat en dat resulteerde in 45 nieuwe registraties. Al deze registraties worden ook door GenDx gefinancierd, wat neerkomt op een sponsorbedrag van €1.575,-. Hiermee kunnen wij 45 stamceldonoren toevoegen aan ons bestand. Dat zijn 45 mogelijke levenskansen!

Over GenDx
GenDx is een bedrijf in de Life Sciences en gevestigd op het USP. We ontwikkelen en verkopen producten voor DNA-diagnostiek, waarmee patiënten en donoren getypeerd kunnen worden. Middels een typering kan een zo goed mogelijke match tussen donor en patiënt gerealiseerd worden. GenDx opereert op het raakvlak van wetenschap en commercie, en is wereldwijd een van de grootste spelers in het veld.

Het ligt in de missie van GenDx besloten dat we bijdragen aan het belang en de ontwikkeling van stamceltransplantaties. Vanuit de motivatie om maatschappelijk verantwoord te ondernemen, organiseert GenDx dit jaar voor de derde keer een wervingscampagne om het belang van stamceldonoren onder de aandacht te brengen.

Wij bedanken alle betrokkenen voor hun inzet.