Zij gingen de uitdaging aan voor Matchis – overzicht juli - oktober 2021

27-09-2021 | 13:15

Vanwege de coronamaatregelen werden de afgelopen maanden nog steeds veel sportieve evenementen geannuleerd. Gelukkig zijn er creatieve oplossingen bedacht en hebben  mensen zich op alternatieve wijze ingezet om het belang van stamceldonoren en de fondsenwerving in de lucht kunnen te houden.

Mud masters voor Menno 
Menno; Na 12 km kon er nog wel een schepje bij. Zo liep ik na 16 km aan modder en obstakels, samen met 3 vrienden, afgepeigerd, maar voldaan de finish line over. Mudmasters was natuurlijk niet alleen voor mijzelf. Elke stap was er ook één voor mensen zoals mijn vriend Menno, wetende dat zij hun eigen hindernissen in het ziekenhuis moeten trotseren, dag in, dag uit. Nu is Mudmasters natuurlijk niet te vergelijken met wat leukemiepatienten moeten doorstaan. Toch hoop ik iedereen die dit leest te inspireren om in actie te komen. Help Matchis met een donatie (Twee keer doneren mag altijd!) en geef je op als stamceldonor. Je zou zomaar een mensenleven kunnen redden. Graag, wil ik iedereen bedanken voor de steun en aanmoediging bij deze actie. In het speciaal gaat mijn dank uit naar mijn vriendin, stiefbroer en de medewerkers van Matchis die mij geholpen hebben deze campagne op te zetten". 
Deze mooie en sportieve actie leverde naast veel aandacht € 875,- op.   

De alternatieve Vierdaagse   
21 en 22 juli liepen 40 wandelaars de alternatieve Vierdaagse voor stichting Matchis. Wij kijken terug op twee succesvolle en gezellige dagen en zijn superblij met de aandacht die zij door hun deelname aan het evenement hebben gegenereerd. Elke wandelaar heeft een persoonlijke reden om zich voor Matchis in te zetten. Bij deze de link naar de motivatie van zes deelnemers.  
Het bedrag dat ze bij elkaar gewandeld hebben is € 27.480. Echt geweldig!  👏👏💙  

Dorrit vierde haar verjaardag voor Matchis 
Dorrit;  “Iedereen verdient dezelfde kans als ik heb gekregen met mijn stamceldonor! Met deze actie op Sterk voor Matchis ondersteunen we Matchis met de registratie en typering van stamceldonoren en kunnen we het leven van leukemiepatiënten redden".  
Op 25 september werd Dorrit 50 jaar, het feest volgde 4 september. Een fantastisch feest met een supermooie opbrengst van maar liefst €1.855,- .  Dank!  
  

Amgen werft stamceldonoren op de fiets 
Op 3 september jl. heeft Team Amgen de Fietselfstedentocht gefietst. Om 7 uur s ’ochtends vertrokken er zes renners die alle 11 steden aantikten en na de lunch sloten er nog vijf renners zich bij het groepje aan voor de laatste 100 kilometer. Tijdens de lunch kwam Meindert van Dijk langs en vertellen hoe een stamceltransplantatie zijn leven heeft gered – een flinke dosis inspiratie voor de renners. Terwijl de fietsers in hoog tempo van stad naar stad reden, wierven er nog drie Amgen collega’s nieuwe stamceldonoren in het centrum van Bolsward. Dit leverde ook veel mooie gesprekken op met de inwoners van Bolsward en omgeving! Amgen heeft vervolgens het opgehaalde bedrag bijna verdubbeld tot 11.800 euro. Van het event is een leuke aftermovie gemaakt. Via deze link een impressie van deze bijzondere dag. 

 

 
Stem Cell Donor Recruitment Weeks  
Van 13 tot 17 september stond het bedrijf GenDx volledig in het teken van stamceldonatie.Tijdens een speciale Donorweek hebben medewerkers zich ingezet om stamceldonatie onder de aandacht te brengen en mensen te inspireren om stamceldonor te worden. Men kon zich tijdens deze week via een speciale eventcode van GenDx aanmelden als stamceldonor en dat en dat resulteerde in 45 nieuwe registraties. Al deze registraties worden ook door GenDx gefinancierd, wat neerkomt op een sponsorbedrag van €1.575,-. Hiermee kunnen wij 45 stamceldonoren toevoegen aan ons bestand. Dat zijn 45 mogelijke levenskansen! 

 

De komende tijd staan de volgende activiteiten op de agenda en je kunt nog meedoen.   

 

Wat zijn we trots op alle mensen die inzetten voor Matchis! Een groot applaus en heel veel liefde voor alle deelnemers  💙   
Dankzij jullie inzet en bijdrage van de vele donateurs is het perspectief voor (bloed)kankerpatiënten weer wat gunstiger geworden doordat met het geld nog meer stamceldonoren kunnen worden geregistreerd!