HDM Super Sunday voor Matchis - 31 oktober

21-10-2021 | 13:25

Vanaf november zet het team Heren 1 van hockeyclub HDM zich in om zowel binnen als buiten de club aandacht te vragen voor het belang van stamceldonatie. Het doel is dat zoveel mogelijk jonge mensen zich willen registreren als stamceldonor. 

De keuze voor heren 1 om zich te verbinden aan Stichting Matchis is een logische: hun teamgenoot, Niels Blaak (29 jaar), kreeg aan het begin van het vorige hockeyseizoen te maken met chronische myeloïde leukemie, een vorm van bloedkanker. Zowel zijn topsport- als maatschappelijk carrière (gymdocent) werden in juni 2020 abrupt on hold gezet. Niels heeft dankzij een donor een stamceltransplantatie kunnen ondergaan, wat zijn leven heeft gered.

"Doordat er een extra afwijking in mijn bloedbeeld geconstateerd was, kwam ik in aanmerking voor een stamceltransplantatie. Het is een zwaar en lang traject en op dit moment gaat het steeds beter met mij. Ik krijg ontzettend veel steun vanuit het team. Dit doet mij erg goed en ik probeer zelf ook waar mogelijk betrokken te blijven bij het team”, aldus Niels. Het team heeft dus van dichtbij meegekregen hoe belangrijk stamceldonoren zijn.

Wervingsactie op 31 oktober
Rick van den IJssel (speler heren 1), Balt Peeters (sponsor van HDM) en Pieter Smits (bestuurslid businessclub HDM) hebben het initiatief genomen om op 31 oktober een speciale wervingsactie te organiseren. Heren 1 stelt zich ten doel om minimaal 100 nieuwe stamceldonoren te weven. Tijdens ‘Super Sunday’ op 31 oktober a.s. gaat Heren 1 de warming up doen in hun Matchis-shirt, zullen er vrijwilligers van Stichting Matchis voorlichting geven over alle activiteiten en werk van het Nederlands centrum voor stamceldonoren en delen jeugdleden flyers uit aan supporters.

Heren 1 als gezicht van Stichting Matchis
Door Niels werd Heren 1 van de een op de andere dag geconfronteerd met de ziekte leukemie. ,,Toen het op een gegeven moment voor Niels noodzakelijk werd een stamceltransplantatie te ondergaan, is het voor ons als team duidelijk geworden dat het vinden van een passende donor voor Niels een laatste kans op leven zou zijn. Voor Niels is dit gelukkig gelukt. Helaas kan men nog niet voor iedere patiënt een perfecte match vinden en daarom is het belangrijk dat de database zoveel mogelijk potentiële donoren geregistreerd heeft staan”, vertelt Rick van den IJssel.

Bij deze de link naar informatie en locatie Super Sunday