Mooie opbrengst voor Matchis namens postduivenvereniging Witpen uit Hengevelde

04-04-2022 | 12:36

Stan ten Thije; Jaarlijks organiseert P.V. de Witpen uit Hengevelde een duivenmarkt en bonnenverkoop. Dit is begonnen om de onkosten van het clubhuis te dekken. Sinds een aantal jaar is het zo'n succes dat de vereniging haar steentje wil bijdragen aan de maatschappij. Elk jaar wordt er door de leden een goed doel aangedragen waar wij 1/3 van de opbrengst naar overmaken met een minimaal bedrag van 1000 euro. 

Dit jaar was Matchis dit doel. Een organisatie die zich hard maakt voor stamceldonoren. Het goede doel werd door één van onze leden aangedragen. Een prachtig doel om ons als duivenmelkers hard voor te maken en we mogen gerust concluderen dat dit meer dan gelukt is. Met trots en plezier kunnen we mededelen dat we € 1.000 euro overhandigd hebben!  

Dit jaar hebben wij helaas geen duivenmarkt kunnen houden. Het was te kort dag om alles te regelen op het moment dat de coronamaatregels versoepeld werden. De bonnenverkoop heeft wel zoals gepland plaatsgevonden.

* Een duivenmarkt is een plaats waar duivenmelkers hun duiven kunnen verkopen aan andere liefhebbers. Zo kan er vlak voor het seizoen nog versterking gehaald worden voor het eigen hok. Een bonnenverkoop is een veiling van geschonken bonnen van duivenliefhebbers uit het hele land.Wanneer iemand een bon koop, koopt diegene een tegoedbon voor een jonge duif van die duivenmelker.  Met deze bon kan in overleg een jonge duif worden opgehaald.