Sparta Nijkerk - aandacht voor stamceldonatie 22 en 23 april

19-04-2022 | 15:23

NIJKERK De derde helft van voetbal wordt regelmatig met een schuin oog bekeken. Toch komen er goede ideeën uit voort, zoals bij de vrijdagavondteams van Sparta Nijkerk 35+ en 45+. Zij kwamen met het idee om de aandacht te vestigen op het werven van stamceldonoren. Het bestuur was meteen enthousiast en in het weekend van 22 en 23 april zal zowel op vrijdagavond als zaterdagmiddag de aandacht worden gevestigd op Matchis, het Nederlandse centrum voor stamceldonoren.

Op de Ebbenhorst zal rond de duels worden gecollecteerd voor het werk van de stichting, maar belangrijker is wellicht de voorlichting over stamceldonatie. Matchis zal zaterdagmiddag aanwezig zijn met een informatiestand en voorlichtingsmateriaal en zij hopen met de samenwerking extra donoren te werven. Elke extra donor is pure winst, maar Sparta Nijkerk hoopt dat de aandacht voor Matchis meer oplevert. 

Spelers of speelsters die willen beleven hoe het is om op vrijdagavond te voetballen in een fijne sfeer, zijn ook van harte welkom op 22 april.

Een supermooi intitiatief waar wij blij van worden! Bij deze de link naar het artikel dat geschreven is door Rob Schoon.